Citromos túrótorta

Borítókép: Citromos túrótorta
Egyszerű és gyors, mégis isteni édesség.

Elkészítési idő: 30 perc + hűtési idők
Sütési idő: max. 10 perc

Hozzávalók (12 személyre):
20 deka babapiskóta
10 deka vaj
3 kávéskanál + 20 deka kristálycukor
csipetnyi szerecsendió
4 tojás
2 evőkanál reszelt citromhéj
másfél-másfél deci frissen facsart citrom- és narancslé • 6 kávéskanál zselatin
fél kiló mascarpone vagy más lágy túró
3 deci tejszín
1 kávéskanál vaníliapor vagy -aroma

A díszítéshez:
darabosan eltett gyümölcs, például meggybefőtt vagy -dzsem (a lényeg, hogy ne homogén lekvár legyen)

1. Melegítsd elő a sütőt 180 fokra. Kenj ki egy kerek sütőformát.
2. A babapiskótát morzsáld össze. Keverd hozzá a lágy vajat, a3kávéskanál cukrot és a szerecsendiót. Lapátold át asütőformába, és pár percre dugd a sütőbe.
3.Atojások sárgáját, a 20 deka cukrot, a reszelt citromhéjat és a citrusleveket egy hőálló tálban keverd össze, és forró víz felett, gőzben kevergesd, amíg habos lesz.
4. A zselatint puhítsd meg a gőz fölött, langyosan keverd a tojáshabhoz.
5. A krémtúrót keverd simára, és apránként elegyítsd a tojáshabbal. Fedd le, és 45percre hűtsd be.
6. A tojásfehérjéket és a tejszínt külön-külön verd fel jó keményre, mindkettőt forgasd össze a túróval. Ízesítsd vaníliával. Az egészet öntsd a piskótaalapra, simítsd el, és egy éjszakára tedd a hűtőbe.
7. A gyümölcsöt tálaláskor kanalazd rá.

Szöveg: Simándi Júlia, fotó: Brett Stevens/acpsyndications