Borsóleves csészében, sonkanyárssal

Borítókép: Borsóleves csészében, sonkanyárssal
15 perces forró leves akár idényborsóból is.

Elkészítési idő: 15 perc

Hozzávalók (6–8 személyre):
– 4 szelet pármai sonka (vagy más, vékonyra szelt füstölt sonka)
– 8 mentalevél
– 8–10 kis szelet pirítós
– 8 csészényi (kábé 6 deci) borsóleves (mirelit vagy friss borsóból)
– 1 evőkanál liszt
– 1 evőkanál sovány tejszín
– 1 evőkanál olívaolaj
– bors
– vaj
– só
– cukor

1. A borsót kis cukorral, sóval vajon párold meg, hintsd meg liszttel, engedd fel vízzel, ha gondolod, kicsit borsozd is meg, aztán turmixold össze.

2. A sonkaszeleteket hosszában vágd ketté, szúrd föl koktélnyársakra, mentalevéllel díszítsd.

3. A kész levesbe csöppents egy kis olívaolajat, a tejszínt is kanalazd rá, őrölj rá egy pici feketeborsot. Előmelegített kávéscsészékben tálald, a nyársakkal és pirítósfalatkákkal körítve.

Recept: Simándi Júlia