Bécsi perec

Borítókép: Bécsi perec
Az igazi, hamisítatlan fonott bécsi perec receptje.

Előkészítési idő: 1,5 óra
Sütési idő: 15–20 perc
Hozzávalók(kábé 8 darabhoz):

•fél kiló liszt
•4 deka friss élesztő
•1 teáskanál só
•1-1 teáskanál cukor és szódabikarbóna
•2 evőkanál puha margarin

1. Az élesztőt és a cukrot add 1,5 deci vízhez és hagyd felfutni.

2. Keverd össze a lisztet a sóval és a margarinnal, add hozzá a felfuttatott élesztőt. Gyúrd össze.

3. Oszd atésztát 8 darabra, és sodord őket 50 centi hosszúra. A közepe vastagabb legyen.Formázz belőle perecet.A sodráshoz NE használj lisztet!

4. Meleg helyen, letakarva pihentesd 15 percet. Forralj fel 1 liter vizet a szódabikarbónával.

5. Vedd le a tűzről az edényt és a pereceket áztasd bennefél percig,majd tedd sütőpapírra. 30 percig hideg helyen pihentesd.

6. 200 fokon 20 perc alatt süsd meg.

Szöveg és fotó: Studer-Tüske Veronika