Forró őszi finomság: almás sütőtökleves
Előkészítési idő: 40 perc
Főzési idő: 15 perc
Hozzávalók:
•1,5 kiló sütőtök
•2 nagy alma
•2 hagyma
•3 fokhagyma
•kábé 2 liter zöldségalaplé
•1,5 deci sűrű tejszín
•6 zsályalevél
•só •bors
•fél deci olívaolaj
•1 evőkanál margarin vagy vaj
1. A sütőtököt hámozd meg és vágd fel kábé 2x2 centis kockákra.
2. Az almát is hámozd meg és kockázd fel.
3. A hagymát szeleteld fel, a fokhagymát hagyd egészben.
4. Egy tepsiben oszd el a sütőtököt, szórd meg az almával, a hagymával és helyezd középre afokhagymát. Locsold meg olívaolajjal, fedd le alufóliával és süsd puhára.
5. Egy lábasban forrósítsd fel a margarint és süsd meg a zsályaleveleket, majd távolítsd el a margarinból.
6.Apuhára sült zöldségeket a fokhagyma kivételével add a zsályás vajhoz. Öntsd fel alaplével és forrald össze.
7. Öntsd fel a tejszínnel, sózd, borsozd ízlés szerint, és pürésítsd.
Szöveg és fotó: Studer-Tüske Veronika