JoyNapok logo
Elérhető az Éva legújabb száma most JOY-napok kuponfüzettel!
0 nap 0 óra 0 perc

Almás-diós puding

Borítókép: Almás-diós puding
Elképesztően finom édesség egészséges hozzávalókból, kevés cukorral.

Hozzávalók:

● 12 szelet teljes kiőrlésű kenyér
● 2 deci méz
● 6 egész tojás és 2 tojássárgája
● 1 evőkanál vaníliás cukor
● 3 deci tej
● 1 teáskanál őrölt fahéj
● 1 teáskanál szerecsendió
● 1 nagy vagy 2 kisebb zöld alma, 10–15 deka dióbél

1. A 160 fokra előmelegített sütőben a kis kockákra vágott kenyeret sütőlapon szétterítve enyhén pirítsd meg (7–10 perc). Közben kenj ki vajjal vagy margarinnal egy kábé 30 centi hosszú tepsit.

2. Keverd össze a mézet, a villával előzőleg kissé felvert egész tojásokat, a tojássárgáját és a vaníliás cukrot. Egy vastag fenekű serpenyőben forrald fel a tejet a fahéjjal és a szerecsendióval, de amint forrni kezd, vedd is le a tűzről. Folyamatos keverés közben, apránként öntsd hozzá a forró tejet a tojásokhoz, és hagyd hűlni.

3. Egy nagy tálban keverd össze a már kihűlt kenyérkockákat, a meghámozott, kimagozott és szintén apró kockákra darabolt almát, valamint a kissé megpirított, durvára vágott diót. Öntsd hozzá ehhez a keverékhez a tejes-tojásos folyadékot, és óvatosan, hogy a kenyér szét ne morzsálódjon, forgasd bele a szilárd darabokat. Hagyd állni úgy tíz percet, amíg a kenyér át nem ázik.

4. Ekkor terítsd szét a masszát a tepsiben, és süsd addig, míg szépen meg nem barnul. A szélein kis buborékok jelennek meg, amikor már majdnem kész (kábé 25 perc). Kicsit hagyd hűlni, aztán szeleteld fel, és még langyosan, vaníliafagylalttal díszítve tedd az asztalra.

Szöveg, fotó: Éva magazin