„Borkorcsolya” baconnel, humusszal

Borítókép: „Borkorcsolya” baconnel, humusszal
A nassok között mindig legyen sós és édes is!

Elkészítési idő: 10 perc

Hozzávalók (8 személyre):
8 szelet füstölt baconszalonna
1 bagett

A humuszhoz:
20 deka konzerv humusz vagy 20 deka csicseriborsó
néhány gerezd fokhagyma
citromlé
bors
olívaolaj
tahini (ilyet keleti árukat forgalmazó boltokban kapsz)

1. Süsd ropogósra a baconszeleteket. Vágd félbe a bagettet és vastagon kend meg humusszal. Helyezd bele a bacont, és szeleteld fel kis darabokra.
2. Ha nem kapsz konzerv humuszt, áztasd be egy nappal előre a csicseriborsót, tedd lábasba, és sóval, fokhagymával főzd puhára, mintha csak sárgaborsó volna.
3. Turmixold össze, öntsd hozzá a citromlevet, a borsot, az olívaolajat és a tahinit.

Éva magazin 2007. december Szöveg: Simándi Júlia Fotó: fran warde/debi treloar/olive/bbc magazines Minden jog fenntartva