Klasszikus sütemények az ünnepi asztalon
A gyerekkor ízeit, meghitt pillanatokat, ünnepi alkalmakat idéz az az 54 klasszikus sós és édes sütemény receptje, amely az Édes emlékek anyukámtól című könyvben helyet kapott. A séf az elmúlt 30 év emlékeit idézi fel, miközben olyan hasznos praktikákat és tanácsokat is megoszt, amelyek garantálják a sikerélményt a konyhában.
Klasszikusok kulisszatitkokkal
Mitől ropogós a csöröge-, és mitől puha a forgácsfánk? Milyen a tökéletes vaníliakrém? Kell-e sütőpor a piskótatekercsbe? Melyik volt a séf első desszertje, amely felkerült egykori munkahelye, egy lyoni étterem ebédmenüjére? Csak néhány kérdés, amelyre választ kaphatunk az Édes emlékek anyukámtól című könyvből.
Sokszor a legegyszerűbbnek és leghétköznapibbnak tűnő sütemények elkészítése okozza a legnagyobb fejtörést, Bernáth József azonban olyan megbízható recepteket ad közre, amelyekkel tökéletesen sikerül a zserbó, a darázsfészek, a non plus ultra, a krumplis pogácsa vagy a sajtos roló. Ám érdemes vigyázni – figyelmeztet a séf –, mert ha valaki hozzászokik a jóhoz, vendégségben kisebb lelkesedéssel fogyasztja majd a kevésbé jól sikerült süteményeket…
Édes emlékek karácsonyra
Az Édes emlékek anyukámtól a nagy családi ebédekre, vasárnapi vagy ünnepi étkezésekre segít feltenni a koronát klasszikus receptjeivel. Piskótaalapú desszertek, linzerek, kelt tészták, rétegzett és cukrászsütemények – bármit is választunk közülük, nemcsak az idei karácsony emlékeit tehetjük édesebbé, hanem az elkövetkező esztendőkéit is.
Fotók: BOOOK Kiadó, Szendeff Lőrinc
A könyv megvásárolható: www.boook.hu
Ára: 5.490 Ft