Tojáskrém á la Lila Füge (X)

Borítókép: Tojáskrém  á la Lila Füge (X)
Lila Füge gasztroblogger tojáskrém receptje igazán egyszerű. Próbáld ki már húsvét előtt!

Tojáskrém á la Lila Füge

8 keményre főtt tojás
1 édesköménygumó zsenge része + ánizskapor
4 ek házi majonéz
(1 tojássárgája és kb. 1 dl Floriol Mediterrán olaj)
1 tk mézes mustár
(vagy dijoni mustár + méz)
1 citrom frissen reszelt héja
1/2 citrom frissen facsart leve


1 tojássárgájából a Floriol Mediterrán olajjal majonézt készítünk. A szokásos módon tejföllel, mustárral, sóval, cukorral, kevés citromlével ízesítjük. A 8 főtt tojást apróra vágjuk és egy tálba tesszük. Hozzáadjuk az egészen finomra vágott édesköménygumót (ugyanúgy vágjuk apróra mint a hagymát), a szintén aprított ánizs-kaprot és a finomra reszelt citromhéjat. Elkeverjük a mézes mustárral és a majonézzel. Sóval, frissen facsart citromlével ízesítjük. Fogyasztás előtt legalább egy órára a hűtőbe tesszük, hogy összeérjenek az ízek. Felszeletelt baguette-tel tálaljuk.

A Floriol Mediterrán napraforgó- és olívaolaj keveréke, a benne lévő Omega-6 zsírsav hozzájárul a vér megfelelő koleszterinszintjének megőrzéséhez.

Floriol. Egy életre szóló recept.