Indul az Éva magazin és Ooops! receptverseny!

Indul az Éva magazin és Ooops! receptverseny!

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel!

A cikk támogatója az Ooops!
K

Ki lesz a legjobb? Indul az Éva magazin és Ooops! receptverseny! Legyetek Ti a legjobbak!

Szeret főzni az egész család? Kedvencetek a magyaros konyha – akár újragondolva, egészségesebben? Akkor induljatok az Éva magazin és az Ooops! közös családi versenyén!

Íme a recept hozzá:
1. Végy egy kedvenc családi receptet!
2. Készítsétek el együtt, és mielőtt az ételt befalnátok, fotózzátok le magatokat vele!
3. Fogyasszátok el közösen a végeredményt. Jó étvágyat kívánunk!
4. Még nincs vége: töltsd fel a receptet és a fotót a ezen cikk alján 2017. 04. 12. és 05. 08. között!

Az 5 legtöbb szavazatot elérő család izgalmas főzőversenyen vehet részt. A szavazók között ajándékcsomagokat sorsolunk ki! A főzőverseny a Chefparade főzőiskolában kerül megrendezésre ismert séf, Fördős Zé vezetésével.

A nyereményjáték lezárult!
Íme az 5 nyertes:

Votisky András

Kép

Citromos csicseriborsó krémleves

Hozzávalók:
- 1 üveg csicseriborsó
- 1,5 fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 citrom leve
- 1 csokor petrezselyem
- himalája só, bors
- 1 kiskanál őrölt római kömény
- 1 kiskanál pirospaprika
- 2 evőkanál olívaolaj, vagy kókuszzsír

Elkészítés: A zsiradékon megpirítjuk a felkockázott hagymát és fokhagymát, majd hozzáadjuk a csicseriborsót is. Felöntjük egy liter vízzel, és hozzáadjuk a fűszereket. Felforraljuk, körülbelül tíz percig főzzük, aztán leturmixoljuk. Tálaláskor rácsavarjuk a citromot, és megszórjuk petrezselyemmel.

Zöldségropogós:

Hozzávalók:
- fél csésze lilakáposzta lereszelve
- fél csésze sárgarépa lereszelve
- 1 csésze cirokliszt
- 3 evőkanál kókuszolaj
- 1 kiskanál Himalája só
- 1 kiskanál füstölt paprika
- csipetnyi bors
- egy marék szezámmag

Elkészítés: Összekeverjük az összetevőket és annyi vizet adunk hozzá apránként, hogy nem ragadós fasírtokat tudjunk formázni belőle. Forró palacsintasütőben, olaj nélkül süssük ki.

Kovács Szilvia

Kép

89. éves dédi és a 11. éves dédunoka közös, régi, családi, kelt almás kalácsa

Hozzávalók a tésztához:
- 40 dkg liszt
- 1 tojás
- 15 dkg zsír / vagy vaj 2 dkg élesztő
- 1 evőkanál cukor kevés só tej - igény szerint

Töltelék:
- 1 kg alma cukor
- őrölt fahéj

Töltelék alá:
- zsemlemorzsa

Kenéshez:
- 1 tojás

Elkészítés: Az élesztőt felfuttatjuk egy kávéskanálnyi cukorral megédesített, langyos tejben. A sóval elkevert lisztet elmorzsoljuk a zsiradékkal, hozzáadjuk a cukrot, a tojást, a felfutott élesztőt, és annyi tejet, hogy lágyabb kalácstésztát kapjunk. Letakarva megkelesztjük, majd lisztezett felületen közepes méretű tepsinek megfelelő (kb. 37x22) lapot nyújtunk ki belőle. Morzsával megszórjuk, és az ízesített, megpárolt almát rátesszük. Villával megszurkáljuk a tepsi aljáig, és előmelegített, közepes hőfokú, kb. 180 C°- os sütőben sütjük 35-40 perc alatt. A maradék tésztából pedig fonott kalácsot készítünk!

Horváth Rita

Kép

Szidor család kedvence

Hozzávalók:
- csirkemell
- baconszalonna
- füstölt sonka
- kolbász
- lilahagyma, újhagyma, vöröshagyma
- TV- paprika
- paradicsom
- petrezselyemzöld
- só, őrölt bors, piros paprika
- olaj,
- túró
- tojás
- búzadara
- tejföl
- kifli
- tej
- cukor
- vaníliás cukor
- citromhéj
- vanília puding
- mák
- áfonya lekvár

Elkészítés: Csirkemellet kifilézzük, kinyitjuk, megtöltjük: kolbász, füstölt sonka, TV-paprika, újhagyma. Sózzuk, borsozzuk, baconba tekerjük, elősütjük. Kivesszük, zsírjában pörköltalapot készítünk, ebben készre pároljuk. Kivesszük, szaftját tejfölös habarással sűrítjük. Leszűrjük, a töltött húst felszeleteljük, a mártással beborítjuk.

Köret: A túrót áttörjük. Tojást, búzadarát, sót adunk hozzá, ebből masszát készítünk. Keveset a tenyerünkbe veszünk, megtöltjük: apróra vágott lilahagyma, bacon, petrezselyem. Gombócot formázunk belőle, kifőzzük. A hús mellé téve tálaljuk.

Desszert: Kiflit karikára vágjuk, vaníliás tejjel leforrázzuk és mákot keverünk hozzá. Vanília pudingot készítünk, üvegpohárba téve rétegezük: mákosguba, vaníliapuding és áfonya lekvár. Hidegen tálaljuk.

Szöllősi-Kohári Anett

Kép

Fűszeres csirkecomb, zöldséges bulgurral és sülthagymával

A csirkecombokat megtisztítás után bepácoljuk. (Pác: só, bors, fokhagyma, mustár, méz, rozmaring). Legalább egy órát állni hagyjuk, de akkor a legfinomabb, ha a sütés előtti nap megcsináljuk.

Tepsibe tesszük, lefedjük alufóliával, 180 fokon addig sütjük, amíg félig megpuhul. Ezután levesszük a fóliát, és ropogósra sütjük.

Eközben elkészítjük a zöldséges bulgurt. 1 bögre bulgurt, dupla mennyiségű vízzel felteszünk főni, sóval és ételízesítővel ízesítjük ízlés szerint. Amikor elfőtt a víz, lekapcsoljuk és lefedve hagyjuk pihenni. A cukkinit megmossuk, karikára vágjuk, sózzuk mindkét oldalát. 1 evőkanálnyi olajon a karikákat megsütjük. A karikákat negyedeljük, majd borsóval és kukoricával a bulgurhoz keverjük.

Két fej vöröshagymát megtisztítunk és karikára vágunk, megsózzuk, cikkekre szedjük, megforgatjuk lisztben és olajban megsütjük.

A ropogósra sült csirkét a zöldséges bulgurral és a sült hagymakarikákkal tálaljuk.

Jó étvágyat!

Mukli Zsófia

Kép

Édesburgonya gnocchi paradicsomszósszal

Hozzávalók:
- egy közepes édesburgonya
- kb. 140 g zabliszt
- só
- bors
- szárított bazsalikom
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 doboz hámozott paradicsom
- 2-3 darab friss paradicsom
- padlizsán
- 1 fej vöröshagyma
- tálaláshoz oregánó, sajt

Elkészítés: Az édesburgonyát félbevágom, sütőben 180 fokon puhára sütöm, majd kikaparom a héjából. A burgonyát összetöröm, liszttel összedolgozom, sózom, majd kis rudakat nyújtok és tetszés szerinti apró gombóckákat formázok belőle, majd egy villa hátoldalával kissé ellapítom. Ezek után egy villával mintát vájok a gombóckák tetejébe, mert itt jobban meg is marad majd a szósz.

A tésztát bő, forrásban lévő sós vízben kifőzöm. A mártáshoz a hagymát apróra vágom és egy kevés olajon megfuttatom, majd hozzáadom az áttört fokhagymát. Ezután csak alacsony fokozaton, kb. fél percig hagyom, utána felöntöm a hámozott paradicsommal. Felkockázom a friss paradicsomot és a padlizsánt, majd ezt is hozzáadom. Sózom, borsozom, majd rakok bele bazsalikomot, oregánót. Összefőzöm, végül hozzákeverem a gnocchit. Tálaláskor frissen reszelt sajtot teszek rá és még egy kis oregánót.

Gratulálunk a nyerteseknek!

Kép
Kép
Kép
Elképesztően vicces tweetek a gyereknevelésről – 2017-es kiadás

„Egy hosszú, nehéz, gyerekkel töltött nap végén jóleső érzés tudni, hogy egy hosszú, nehéz, gyerekkel töltött éjszaka áll előtted.”

Karácsony az oviban: mi van, ha egy kisgyerek nem ünnepel?

A ti ovitokban mindenki karácsonyozik?

"Mi lenne, ha mostantól nem ajándékoznánk?" – majd a szobában hirtelen megfagyott a hangulat

Szinte biztos, hogy olvasónkon, Tündén kívül mások is kerültek már hasonló helyzetbe...

Fogadalom: ezen a télen NEM leszek beteg! – 8 óvintézkedés, hogy sikerüljön

Kell a fenének a napokig tartó orrfolyás! Idén harcolunk.

Napi horoszkóp november 23.: az Ikrek pontot tehetnek egy lezáratlan ügy végére, a Rákok a tökéletességre törekszenek

A csillagok mára is izgalmas üzeneteket küldtek, érdemes tehát néhány percet a horoszkópodra szánnod!

5 dolog, amit a második gyereknél már sokkal lazábban kezelsz

Legalábbis annyira, hogy nem mész azonnal a falnak. Hihi!

Forralt bor-teszt: megkerestük a Vörösmarty tér legjobbját, hogy neked már ne kelljen

Sokan szeretik a téli időszak egyik tradicionális italát, a forralt bort, ami nélkül már-már elképzelhetetlenek az adventi vásárok. Mivel sok helyen kapható és az ára is igen borsos, mi most felkutattuk, hol érdemes kortyolni belőle, hogy az idei felhozatal ne okozzon csalódást.

Meghan Markle heteken belül beköltözik a Kensington-palotába és állítólag már el is jegyezték egymást Harry herceggel

Bennfentes források szerint nem az a kérdés, hogy Meghan és Harry összeköltöznek-e, hanem hogy mikor.

13 mondat, amit a diétázók többet nem akarnak hallani

„Egyél brownie-t, direkt neked sütöttem!”

Egy áruházlánc heti egy „csendes órát” vezetett be az autista vásárlók kedvéért

Ebből a világ minden nyilvános helyiségében rendszert kellene csinálni, biztosak vagyunk benne, hogy nem csak az autizmussal élőknek lenne szükségük rá!

6 beszélgetésindító téma, amiben nem esik szó az időjárásról

Az ünnepi asztal körül néha jól jöhet egy ezekhez hasonló semleges, ám érdekes témaötlet!

Ez a legfontosabb készség, amivel egy 21. századi tanulónak rendelkeznie kell

Programozni? Három nyelven beszélni? Kapcsolathálózatot építeni? Ezek mind nagyon fontos feltételek a sikerhez, de a CNN újságírója szerint van egy készség, ami mindegyiknél alapvetőbb a mai diákok számára.

Napi horoszkóp november 22.: a Szüzek magabiztosan haladnak előre, a Vízöntők kiállnak magukért

Ma is érdemes elolvasnod a horoszkópodat, hisz a csillagok ismét üzentek!

Ez az 5 csillagjegy lehet a leghűségesebb barátod, aki a sírig is kitart melletted

Neked van olyan barátnőd, akivel már évtizedek óta elválaszthatatlanok vagytok? Akkor jól figyelj, mert valószínűleg a következő 5 csillagjegy szülötte!

Minimalista karácsony, avagy 5 tipp, hogy élvezd is az ünnepet

A karácsony a te ünneped is, tehát ha van olyan eleme (legyen az főzés, ajándékozás vagy valami egészen más), ami nem tesz maradéktalanul boldoggá, akkor nyugodtan elgondolkozhatsz rajta, hogyan szabadulhatnál meg tőle. Ehhez pedig akár a minimalista életmód alapelveit is segítségül hívhatod.

Jennifer Lawrence: Amikor visszanézem egy filmemet, mindig a tokámat és az aknémat veszem észre először

J-Law egy kerekasztal-beszélgetésen mondta ezt. „Megbolondultál?” – ez volt Jessica Chastain első reakciója, de aztán rájött, hogy ő maga is eléggé kritikusan figyeli magát a filmvásznon.

Előfizetés