A P&G és az Auchan közös jótékonysági programot indít rászoruló gyermekek életkörülményeinek javítására

A P&G és az Auchan közös jótékonysági programot indít rászoruló gyermekek életkörülményeinek javítására

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel!

A Procter & Gamble és az Auchan közös jótékony célú programot indít, hogy az SOS Gyermekfalu és további 4 gyermekotthon lakóinak mindennapjait megkönnyítsék, és kényelmesebb életkörülményeket teremtsenek számukra. Június végéig minden vásárló az ügy mellé állhat, aki az Auchan magyarországi üzleteiben Procter & Gamble terméket vásárol, hiszen a P&G termékenként 5 forintot adományoz a célra.

A Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság adatai szerint összesen 22.922 kiskorú gyermek és utógondozói ellátott fiatal felnőtt él a gyermekvédelmi szakellátás rendszerében. Közülük 14.234 fő részesül nevelőszülői, 8.090 fő gyermekotthoni elhelyezésben, 328 súlyosan, halmozottan fogyatékos kiskorú él ápoló-gondozó intézményben, 270 utógondozói ellátott fiatal felnőtt pedig az önálló lakhatást lehetővé tevő külső férőhelyen.

Az otthon kényelme a jövőnk és biztonságunk alapja. A P&G és az Auchan azoknak szeretne segíteni, akiknek mindez nincs karnyújtásnyira és egyelőre egy küzdelmekkel teli, távoli cél csupán. A P&G éppen ezért együttműködést kezdeményezett az Auchannal, hogy társadalmi felelősségvállalási programjaikat egyesítve, közös tavaszi jótékonysági kampányt indítsanak az SOS Gyermekfalvak nevelőszülői hálózata és további négy gyermekotthon támogatására. Akik 2015. június 30-ig az Auchan magyarországi üzleteiben P&G termékeket – többek között Always, Ariel, Head&Shoulders, Jar, Lenor és Pampers márkákat – vásárolnak, a kiválasztott 5 intézményben segítenek a családjuktól külön élő gyermekeknek abban, hogy környezetük otthonosabbá, tisztábbá és kényelmesebbé váljon. A P&G a kampány során összegyűlt pénzösszeg értékében tisztító- és tisztálkodási szerekből álló termékadománnyal támogatja majd az intézmények gondozásában élő gyermekeket és a nevelő családokat.
A program kezdeményezői olyan nagy múltú, megbízható és sok gyermekről gondoskodó intézmények támogatását tűzték ki célul, amelyek hiánypótló munkájának elismerése a helyi lakosok szívügyévé válhat. A kampány keretében a két vállalat és a vásárlók a budapesti Hűvösvölgyi Gyermekotthon, a debreceni Reménysugár Gyermekotthon, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Gyermekvédő Intézet és Gyermekotthon, a Miskolci Gyermekváros és a kecskeméti SOS Gyermekfalu munkáját támogathatják.

A gyermekotthonok a gyermekvédelmi szakszolgáltatás mellett otthont nyújtó ellátást biztosítanak a gyermekek és fiatal felnőttek számára, ennek érdekében nem csak befogadó otthont, de lakásotthonokat is működtetnek. Amellett, hogy az itt élő 0-24 éves korú gyermekek és fiatalok számára megfelelő ellátást biztosítanak, elsődleges céljuk a személyiségközpontú gondozás és nevelés biztosítása, és az önmegvalósítást segítő szocializáció előmozdítása. Az SOS Gyermekfalvak nevelőszülői hálózatot tart fenn, ahol a gyerekek családias környezetben, biztonságos, szerető közegben nevelkedhetnek. Az intézmény küldetésének tekinti, hogy családot és esélyt adjon a kiszolgáltatott gyerekeknek.

A kedvezményezett gyermekotthonok és a nevelőszülői hálózat

A budapesti Hűvösvölgyi Gyermekotthonban 7 családias jellegű csoportban élnek a gyerekek. Egy-egy csoportban 8-12 fő elhelyezésére van lehetőség. Az otthonban élő gyerekek mindannyian hátrányos helyzetűek. Családi körülményeik átmenetileg vagy hosszabb időre nem teszik lehetővé őket arra, hogy vérszerinti családjukban nevelkedjenek. „Fontosnak tartjuk a csoportokban az élhető elfogadó, odaforduló, gondoskodó nevelési légkört, hatásrendszert, a bizalmas személyközi kapcsolatok kialakulását. Hiszünk abban, hogy a közösen megélt élmények, a közös erőfeszítések, sikerek, szintén segítik az önépítkezésüket.” – hangsúlyozta Bozsoki Róbert, az intézmény igazgatója.
A Miskolci Egyesített Szociális és Gyermekvédelmi Intézmény (Miskolci Gyermekváros) kilenc családias jellegű csoportjában összesen 108 fő gyermek, fiatal (6-24 éves korig), fiúk-lányok, sok esetben testvérek gondozása, nevelése, oktatása, életre történő felkészítése történik az év 365 napján. A Gyermekotthonaink kiemelt feladatuknak tekintik az iskolára való felkészítést, felzárkóztatást, a pályaválasztást. „A praktikus ismeretek körében gyermekeink, fiataljaink itt megtanulják és gyakorolják az alapvető háztartási ismereteket, ezen belül a takarítást, mosást, vasalást, főzést, sütést, udvar, kert rendbetételét – ezért is jelent különösen nagy segítséget a P&G által felajánlott tisztító- és tisztálkodási szerekből álló termékadomány.” – hangsúlyozta Dr. Dobosné Vörös Eleonóra, az intézmény megbízott vezetője.
A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Gyermekvédő Intézet és Gyermekotthon 623 kiskorú és 72 nagykorú ellátásáról gondoskodik. Filozófiájuk, hogy a gondjaikra bízott gyermekek számára lehetővé tegyék és biztosítsák a teljes körű, otthont nyújtó ellátást, az optimális és intellektuális érzelmi fejlődést, a testi, a lelki és a szociális kibontakozást. „A gyermekek érdekeit figyelembe véve aktívan segítjük a családjukkal való kapcsolattartást, a visszakerülést, az arra való felkészülést, az utógondozást és a családgondozást.” – tette hozzá Szalayné Farkas Julianna igazgatónő.
Az SOS Gyermekfalu Kecskeméten nevelőszülők segítségével családot és biztonságos környezetet nyújt 185 nehéz sorsú gyermek számára. Az SOS Gyermekfalvak azért jött létre, hogy a vér szerinti szüleiket nélkülözni kényszerülő gyermekeknek szerető otthont biztosítson. Egyedisége, hogy a gyerekek családias környezetben, testvéreikkel együtt maradva nőhetnek fel. A nevelőszülők új lehetőséget adnak a gyermekeknek, a hozzájuk kerülő, traumatizált kicsiknek és nagyoknak a lehető legbiztonságosabb és legjobb körülményeket biztosítják. A gyerekek többek között fejlesztőprogramok, táborok és kulturális programok révén is esélyt kapnak az SOS-től, hogy bepótolhassák az életükből addig kimaradt dolgokat.

A Debreceni Reménysugár Gyermekotthon összesen 189 férőhelyen újszülött kortól 21 éves korig látja el a család nélkül nevelkedő elhagyott vagy családjukból a gyámhatóság által kiemelt hátrányos helyzetű gyerekeket. Egy különleges ellátást is nyújtó gyermekotthont, 11 lakásotthont és egy nevelőszülői hálózatot üzemeltetnek. A különleges ellátást is nyújtó gyermekotthonban 6 éves korig gondoznak egészséges vagy sérült, fogyatékos, tartósan beteg gyermekeket. A gyermekek többsége lakásotthonokban él, illetve a gyermekkorú anyáknak külön egy lakásotthont is működtetnek, ahol a tinédzser anyukák együtt élhetnek újszülött gyermekeikkel. Itt a fiatal anyák segítséget kapnak, hogy megtanulják önállóan gondozni, ellátni gyermeküket, ugyanakkor iskolai tanulmányaikat is folytathatják. „Szívesen fogadunk minden olyan adományt, amellyel szebbé és gazdagabbá tudjuk tenni a gondozottaink életét, ezért is örülünk, hogy a két vállalat közös jótékony célú adománygyűjtő programjában részt vehetünk.” – emelte ki Stefán Györgyné, az intézmény vezetője.


A Procter & Gamble-ről

A P&G termékeit naponta közel 5 milliárd ember használja világszerte. A vállalatportfoliója az egyik legerősebb a világon olyan megbízható, minőségi és vezető márkákkal, mint az: Always, Ambi Pur, Ariel, Bounty, Charmin, Crest, Dawn, Downy, Duracell, Fairy, Febreze, Gain, Gillette, Head & Shoulders, Lenor, Olay, Oral-B, Pampers, Pantene, SK-II, Tide, Vicks, Wella és Whisper.A P&G csapata mintegy 70 országban van jelen világszerte. A P&G-ről és termékeiről szóló legfrissebb hírekért és részletes információért látogasson el a http://www.pg.com/indexRedirect.jsp/indexRedirect.jsp oldalra.

Az Auchan Magyarország Kft.-ről

Az Auchan Magyarország Kft. 19 áruházat üzemeltet és közel 7000 főt, köztük több mint 360 megváltozott munkaképességű munkatársat foglalkoztat Magyarországon. Az áruházlánc jelentős gazdasági szereplővé vált az elmúlt 17 évben, az eddigi, mintegy 200 milliárd Ft értékű magyarországi befektetéssel. A vállalat széles választékáról és diszkont árairól ismert, nagy alapterületű áruházaiban 40-70 ezer különböző termékféleséget kínál a vásárlóknak. Az Auchan feladatának tekinti, hogy hozzájáruljon a vásárlóerő növeléséhez és vásárlói életminőségének javításához.

Így spórolhatsz a babaholmikon - 6 okos tipp

Néhány hasznos tipp édesanyáktól, hogy ők miként tudtak spórolni a babaholmik beszerzésekor!

10 apróság, amivel nap mint nap megerősítheted a házasságodat

Úgy érzed bármit kibír a kapcsolatotok? Akkor most adunk még néhány ötletet, hogy nap mint nap erősíthessétek ezt a köteléket!

8 dolog, amit csak egy bormániás érthet

Ha a kedvenc italodnak egyértelműen meg tudnád nevezni a bort, akkor bizony a bormániások népes táborába tartozol. Ha pedig ide tartozol, akkor a következő néhány dolog egyáltalán nem lesz ismeretlen számodra.

8 dolog, amit valószínűleg nem tisztítasz ki elég gyakran

Sminkecset, ágynemű, mobiltelefon… naponta használod őket, hagyod, hogy felgyűljön rajtuk/bennük a piszok, nyüzsögjenek láthatatlan kis kórokozók… Vagy nem? Olvasd el, melyik hétköznapi holmidat milyen gyakran kellene kipucolnod.

Kövess minket

Egy éves előfizetésed mellé most az Advent különszámunkat ajándékba kapod!

Csak 4590 Ft