Palacsinta

P

Palacsinta: hagyományos és egészséges, édes és sós receptek

Mindannyiunk nagy kedvence, a palacsinta sok ezer éves találmány: alapváltozata, a lisztből és vízből készült, kövön sült kenyérlepény ősidők óta az emberiség egyik legfontosabb eledele.

Kedvelték a régi rómaiak is, és különféle finomságokkal megtöltötték. A hússal, zöldséggel felturbózott palacsinta fontos szerepet töltött be alégiók élelmezésében, és a római hódítások nyomán egész Európában elterjedt. Az étel latin neve placenta (lepény) volt, ebből származik „palacsinta” szavunk, amely aközépkorban román közvetítéssel került át nyelvünkbe. Apalacsinta ma már az egész világon ismert: számtalan változata közül a hortobágyi húsos palacsinta és a Gundel palacsinta magyar hozzájárulás a világ konyhaművészetéhez.

Remek palacsintás recepteket ITT találsz.

Szerző: Móray Gábor, Fotó: Europress

Egészséges palacsinta 3 összetevőből

Olvasd tovább!

É
Egészséges palacsinta 3 összetevőből
Feldobom palacsinta, leesik műalkotás

Olvasd tovább!

É
Feldobom palacsinta, leesik műalkotás
Sokmagvas palacsinta - igazi hétvégi reggeli

Olvasd tovább!

É
Sokmagvas palacsinta - igazi hétvégi reggeli
Észbontóan finom palacsinta tojás nélkül

Olvasd tovább!

É
Észbontóan finom palacsinta tojás nélkül
9 kedvenc palacsintareceptünk

Olvasd tovább!

É
9 kedvenc palacsintareceptünk
A legfinomabb mogyorós palacsinta receptje

Olvasd tovább!

É
A legfinomabb mogyorós palacsinta receptje
Előző
Következő

Kövess minket

Most Éva Advent különszámot kapsz az egyéves Éva-előfizetéshez

Csak 4590 Ft

Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy jobban megismerjük a felhasználói viselkedést és érdeklődést, valamint ezek segítségével személyre szabjuk és javítsuk a reklámokat. Weboldalunk használatával ezen feltételeket ön automatikusan elfogdja. További információkat az adatkezelési tájékoztatóban olvashat.
Megértettem