És te mit csinálsz a húsvéti hétvégén?
Nyuszifa
Gyerekkorom óta minden húsvétvasárnap nyuszifát állítok. Egy csokor barkát beleteszek egy nagyobb vázába és feldíszítem festett tojásokkal (olyanokkal persze, amiknek ki van fújva a belseje, hogy fel lehessen fűzni cérnára), meg csokinyuszikkal, meg mézeskaláccsal. Nagyon egyszerű, most már a hároméves kisfiam is csinál ilyet magának. Mondjuk tavaly leszakadt az egyik ág, mert a műanyag traktort próbálta fellógatni rá.
Zsanett, Szolnok
Bringatúra
Mi minden húsvétkor elmegyünk legalább egy napra biciklitúrázni. Először három éve voltunk kétnapos kiránduláson, mert akkor lett Vera hétéves, és már tudott önállóan biciklizni. Azért nem tekerünk túl nagy távokat, nem is az a lényeg, hanem a közös tavaszi karikázás a természetben. Legjobban a Balatonhoz szeretünk járni, mert az nagyon szép tavasszal, és van kiépített bicikliút.
Andrea, Budapest
Mint a meszes
Minden nagypénteken anyukámmal és a férjem szüleivel kiegészülve közösen beköltözünk valamelyikünk otthonába, hogy kimeszeljük. Ez a legjobb buli így együtt, a családban, meg aztán nem is árt, ha pár évenként újra és újra hófehérben (vagy akármilyen színben) pompáznak a falak. Igaz, a testmozgásnak nem szokott látható eredménye lenni, mert a nagymamák finomnál finomabbakat sütnek, amíg mi a hengerekkel zsonglőrködünk.
Bori, Esztergom
Nagyi és a farakás
Na, mi ezt a hétvégét használjuk ki arra, hogy lelépjünk életem párjával kettesben. A gyerekeket kicsapjuk a falunkba anyukámhoz, hadd szedegessék a farakás mélyéről a tojásokat, hadd húzzák meg titokban apukám házi pálinkáját (azt hiszik, nem tudok róla), mi pedig megpattanunk mondjuk Hévízre. Semmi sem tölthet fel bennünket jobban, mint egy kis különlét. És a „bennünket”-en az összes generációt értem.
Barbara, Budapest
Brunch
Általában nagy vendégséget rendezek húsvétkor, de azért próbálom elkerülni a mosogatórongy-állapotot, így a különböző családtagokat, nagynéniket és apósokat megkérem, hogy hozzanak valamit. Ki egy salátát, ki egy üveg bort, semmi extra. Az eredmény svédasztalszerű tízórai lesz: pástétom, puding, fondü, persze a füstölt sonka sem maradhat el. A mi családunkban hagyomány az egészséges életmód, a könnyű ételek és a mozgás élvezete; csak a sógorom szokott morogni, hogy neki ez a fél fogára sem elég.
Anna, Szigetszentmiklós
További tippek és ötletek az Éva magazin április számában!
Ez a cikk az Éva 2007. áprilisi számában jelent meg. Minden jog fenntartva.