Okos gyerekre vágysz? Akkor szeresd őt ennek megfelelően!

Okos gyerekre vágysz? Akkor szeresd őt ennek megfelelően!
Forrás: stocksy.com

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel!

H

Hogyan változtatja meg az anyai szeretet a gyerekek agyát? Most kiderült!

Az anyai gondoskodás kedvező hatással van a hippokampusz fejlődésére: ez az agyterület fontos szerepet játszik a tanulásban, az emlékezésben és az érzelmek szabályozásában. Ezt a tényt korábban állatkísérletek már kimutatták, de nemrég a Washington University School of Medicine munkatársai emberre is igazolták ugyanezt. Kutatásuk egy kísérlettel indult: 3–6 éves gyerekeknek izgalmas ajándékot kínáltak, amit azonban nem volt szabad kibontaniuk, amíg az édesanyjuk ki nem tölt egy kérdőívet. A kutatók figyelték az anya viselkedését, és pontozták, hogy miközben a kitöltéssel bajlódik, jut-e energiája a gyerekre, és mennyire igyekszik enyhíteni a várakozás feszültségét. Négy év múlva újból behívták a 92 gyereket, és MRI-vel szkennelték az agyukat. Kiderült, hogy azoknak, akik az első kísérletben intenzívebb anyai támogatást kaptak, 9–10 százalékkal nagyobbra nőtt a hippokampuszuk, mint azoknak, akiket az anyjuk kevésbé vigasztalt, nyugtatott. A kutatók szerint a folyamatos anyai gondoskodás agyfejlődést serkentő hatása hatéves kor alatt a legjelentősebb.

Ez a cikk a 2018 májusi Éva magazinban jelent meg először.

http://www.pnas.org/

Tovább olvasok
Akivel nem jó a szex, azzal nem lesz jó az élet

Neked elmondta valaki ezt? És te? Továbbadod, amit tudsz?

Így hozd össze a világ legrövidebb tavaszi nagytakarítását

Ha okosan tervezel, és leosztod, hogy melyik nap mi az, amit elvégzel, akkor mindössze 6 nap alatt, napi egy óra takarítással megúszod az egész procedúrát.

Kövess minket

Most kevesebb, mint két Éva magazin áráért hármat kapsz, köztük elsőként a Joy-kuponosat!

Csak 1185 Ft

Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy jobban megismerjük a felhasználói viselkedést és érdeklődést, valamint ezek segítségével személyre szabjuk és javítsuk a reklámokat. Weboldalunk használatával ezen feltételeket ön automatikusan elfogdja. További információkat az adatkezelési tájékoztatóban olvashat.
Megértettem