10 nő, akire volt okunk felnézni 2018-ban

nők 2018 Forrás: Getty Images, InStyle magazin / Lábady István / labady.com
Az összeállításunkban olyan nők szerepelnek, akik 2018-ban emblematikus és hiteles módon tettek azért, hogy természetesebbé váljon mindenki szemében: a nők képesek erre. Nagy hatású beszédet mondani egy tüntetésen, eljátszani egy autonóm karaktert egy filmben, hivatalban levő kormányfőként gyereket szülni, felszólalni, ha bántják őket.

Az elmúlt években akkora változások történtek a nők életében (hovatovább természetesen a férfiakéban is), hogy kezdjük természetesnek venni vagy alábecsülni őket. Igen, jellemzően még mindig többet keresnek a férfiak, de már folyik róla a diskurzus és egyre erősebb a mozgalmak hangja ezen a téren. Igen, még mindig nagyon sok nő válik erőszak áldozatává, de már egyre kevesebben hunynak szemet efölött és egyre kevesebb az ostoba, érzéketlen reakció. A világ jó irányba tart e téren, vagy legalábbis szeretnénk hinni, hogy így van.

Számunkra már magától értetődő, hogy a jogérvényesítésben nem lehet akadály, hogy valaki milyen nemű. Vagy bármi másban. Ezek a nők tettek róla, hogy még többen gondolkozzanak így. Nézzétek a galériát: