Napi horoszkóp május 2.: az Oroszlánok top formában vannak, a Mérlegek komoly áldozatot hoznak egy fontos ügy miatt

Borítókép: Napi horoszkóp május 2.: az Oroszlánok top formában vannak, a Mérlegek komoly áldozatot hoznak egy fontos ügy miatt Forrás: pexels.com
Horoszkóp a rövid munkahét első napjára.

NAPI HOROSZKÓP május 2.

KOS (március 21-április 20)

Egy vitás kérdésben valaki teljes mellszélességgel kiáll melletted, ami nagyon jól esik neked, bár nem szorulsz védelemre. Viszont rá kell jönnöd, nem biztos, hogy az illető őszintén támogat, mert lehet, hogy több kapura játszik és a hátad mögött teljesen mást mond. Mielőtt azonban nekirontanál és felelősségre vonnád, mindenképpen győződj meg arról, hogy valóban áskálódik ellened. Ha már teljesen biztos vagy a dolgodban, próbáld kiugrasztani a nyulat a bokorból, s óvatosan jelezd, sok mindent tudsz, hátha ez a személy önként ad valamiféle magyarázatot a viselkedésére. Egyébként korántsem biztos, hogy valamennyi pletyka igaz, már csak ezért is mindenkit megillet az ártatlanság vélelme!

BIKA (április 21-május 21)

Ma végre úgy tűnik, az a fa, melyet régóta olyan gondosan öntözöl, zamatos gyümölcsöt terem és neked ehhez semmi mást nem kell tenned, csupán csak felágaskodni és leszakítani az ágakról. Büszkeséggel és megnyugvással tölt el a tudat, hogy megérte annyi energiát rááldozni, hisz a befektetett munka ezúttal produktív és nem is akármilyen eredményt hozott. A környezeted is meglehetős elismeréssel tekint rád emiatt, Te pedig abszolút büszkén vállalod fel azt, hogy bizony saját erődből értél el valamit, amiért az elején egy lyukas garast sem adtál volna. Látod a hit és az akarat együtt milyen magasságokig képes eljuttatni?

IKREK (május 22-június 21)

Úgy érzed, kezdesz belefáradni abba, hogy mindig ugyanazt csinálod, hogy mindig minden ugyanolyan, semmi nem változik, hogy ennél egyhangúbb már nem is lehetne az életed. Épp ezért lassan érik benned az elhatározás, hogy valami nagy változás kellene ahhoz, hogy új lendületet kapj, amelynek segítségével végre el mersz indulni egy teljesen másfajta, színesebb, általad minőségibbnek tartott élet felé. Amennyiben lehetőséget kapsz erre és valóban változtatni szeretnél, ragadd meg az alkalmat, de ügyelj arra, hogy gondolkodás nélkül nem mondj igent semmire!

RÁK (június 22-július 22)

Valaki téged akar felelőssé tenni egy olyan ügyben, amelyhez olyannyira nincs semmi közöd, hogy nem is tudtál az egészről. Épp ezért, mielőtt még rád húzná a vizes lepedőt, határozottan állj ki magadért, s ne hagyd, hogy olyasmit varrjanak a nyakadba, amiért másnak kellene elvinnie a balhét. Hidd el, ha kellőképpen magabiztos és határozott vagy, nem fog senki kételkedni benned, az illető pedig kénytelen lesz beletörődni: ezúttal csakis ő hibázott. Ki mondta, hogy hagynod kell magad és mindig bele kell törődnöd mindenbe?!

OROSZLÁN (július 23-augusztus 23)

Úgy érzed, topformában vagy ahhoz, hogy akár a Világot is legyőzd, hogy elérd azt, amit szeretnél. Ügyelj azonban arra, hogy ne csak a célt lásd magad előtt, próbálj globálisan tekinteni minden helyzetre, merülj el a részletekben és igyekezz kis lépésekben haladni. Hidd el, senkinek nem sikerült eddig még egy egyetlen, nagyobb ugrással felérni a hegy csúcsára! Légy türelmes, ne akarj mindent azonnal megoldani, vannak olyan bonyolultabb ügyek, amikhez a tudásodon kívül a józan eszedre is szükséged van. Jó munkához idő kell!

SZŰZ (augusztus 24-szeptember 23)

Úgy érzed, van valaki a környezetedben, aki mindenáron maga mellé szeretne állítani egy bizonyos helyzetben, ennek érdekében mindent elkövetve és semmit nem szégyellve. Csak azért azonban, mert erőszakkal nyomul, neked még nem kell kötélnek állnod, Te ugyanis önálló gondolkodással bíró emberként el tudod dönteni, kit és miért támogatsz. Ne engedj a nyomásnak, inkább határozottad hozd a tudtára, hogy ezzel a fene nagy taktikázással csak maga ellen fog fordítani. Légy kemény és talpraesett!

MÉRLEG (szeptember 24-október 23)

Valami, amiért teljes mellbedobással dolgozol, nagyobb áldozatokkal jár, mint amire számítottál, és ez az első pillanatban igencsak kétségbe ejt. Azt gondolod, ha mindent egy lapra teszel fel, benne van a pakliban, hogy elveszítheted mindazt, amit eddig sikerült megszerezned. Be kell látnod azonban, időnként szükség van arra, hogy kockáztass, hisz nem játszhatsz mindig biztonsági játékot. Néha tizenkilencre is lapot kell húzni, ami egyáltalán nem jelenti azt, hogy meggondolatlanul rohannál fejjel a falnak, mert az élethez kell némi bátorság is. Légy optimistább és higgy abban, hogy a sok küzdés után számodra is eljön majd a siker!

SKORPIÓ (október 24-november 22)

Olyannyira maximalista vagy, hogy nem tudod elviselni, ha hiba csúszik a számításaidba, mely aztán elrendeli az eredményt is. Ne vádold magad, ha valami nem úgy sikerül, ahogy eltervezted, próbáld elfogadni, hogy vannak dolgok, amelyeket nem mindig tudsz befolyásolni, nem is kell különösebben ezen rágódnod. Nem Te vagy a Világ ura, csupán hasznos részecskéje a társadalomnak, épp ezért neked is megengedett időnként a tévedés lehetősége, amely teljesen természetes jelenség. Ha javítható a hiba, korrigáld, ha nem, ne ragadj meg benne, lépj tovább és keress olyan alternatívát, amellyel még menthető a helyzet!

NYILAS (november 23-december 21)

A mai napon fény derül valamire, ami meglehetősen kellemetlenül érint és alapjaiban rengeti meg a biztosnak tűnő helyzetedet – és ezzel együtt az önbizalmadat is. Bár most ettől eléggé rosszul érzed magad, azért beláthatod, mégis jobb, hogy most bukott ki a dolog, hiszen ma még van lehetőséged változtatni, és egy másik úton elindulni. Ne arra figyelj, hogy ez mennyire kellemetlen a számodra, sokkal inkább arra koncentrálj, hogy mit tanulhatsz belőle, s akkor a jövőben nem kerülhetsz hasonló helyzetbe. Gondolj bele, ilyen tapasztalatokra is szükséged van ahhor, hogy sikeressé válhass az élet minden területén!

BAK (december 22-január 20)

Túl sokáig hezitáltál valamin, emiatt elúszott egy komoly lehetőség arra, hogy végre olyan sikereket érhess el, amelyekhez nem kell megmásznod a Mount Everest-et. Nem biztos, hogy a siker nem jön majd, de mivel ez az alkalom kicsúszott a kezeid közül, elképzelhető, hogy sokkal hosszabb és kacskaringósabb úton fogod tudni majd elérni. Ne hagyd azonban, hogy kishitűséged és félelmed megakadályozzon bármiben is, szedd össze minden bátorságod és indulj el! Ha ehhez saját erődből kell is megmásznod a hegyet, az se ijesszen el, hisz a végén annál édesebb lesz majd a siker íze!

VÍZÖNTŐ (január 21-február 19)

Rendkívül felelősségteljes feladattal bíznak meg, ráadásul olyan határidőt szabnak, amelyről az első pillanatban tudod, hogy képtelenség tartani, ám választási lehetőséget nem-igen hagynak, így a sorsodba beletörődve fejest kell ugranod a dologba. Ne hagyd azonban, hogy a kétségbeesés uralkodjon el rajtad, a legjobb tudásodnak megfelelően igyekezz mindent megtenni a siker érdekében, és akkor a végén nem kell lesütött szemmel szégyenkezned. Legyél magabiztos és úgy tedd a dolgodat, hogy bármiként alakul is a helyzet, ne legyen lelkiismeret-furdalásod.

HALAK (február 20-március 20)

Kissé benne ragadtál a hosszú hétvégében, nem igazán tudod felvenni a tempót, épp ezért -mielőtt hibát vétenél- mihamarabb végezni szeretnél minden olyan tennivalóddal, amely nem tűr halasztást. Ennek érdekében egy idő után elkezdesz össze-vissza kapkodni és mindent összecsapni, már az sem érdekel, milyen lesz az eredmény, csakis az lebeg a szemed előtt, hogy mi fog történni, ha nem tudsz időben mindennek pontot tenni a végére. Mivel ez semmi jóra nem vezet, most parancsolj megálljt önmagadnak, ülj le, logikusan rendezd a tennivalókat és úgy vedd sorra egyiket a másik után, hogy végül lelkiismeret furdalás nélkül tudd nap végén átadni magad a pihenésnek! Nem éri meg kapkodni, hisz azzal csak azt éred el, hogy dupla annyit kell dolgoznod, hogy kijavítsd a hibákat!