Hogy van az, hogy csomó helyen még mindig minősíthetetlenül néznek ki a nyilvános női mosdók?

Hogy van az, hogy csomó helyen még mindig minősíthetetlenül néznek ki a nyilvános női mosdók?
Forrás: Getty Images

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel!

D

De miért???

Nézzétek el nekem, de most már kikívánkozott belőlem egy ilyen írás. Tulajdonképpen úgy látom, hogy nincs szükség konkrét példák felsorolására, mert ahova csak megyek, szinte kivétel nélkül mindenhol igénytelen női mosdókba botlom. Az egyik kedvenc bevásárlóközpontomban például csak opció a mosdóhasználatért való fizetés – ha minden igaz, 50 forint – , de már nem adok egy fillért sem. Hogy miért? Mert mindegy, hogy adtam vagy nem, mindig ugyanolyan gusztustalannak találom a mellékhelyiséget.

Elmondom, mi a problémám, és kérem, akinek nem veszi be a gyomra a valóságot, az most kattintson egy másik cikkünkre! Például erre itt!

Amikor egy kis cégnél dolgoztam, ahol mindössze 15-en voltunk, és a hölgyeknek külön mosdó állt a rendelkezésére, már ott is megrökönyödtem, hogyan tudják egyesek az alapvető higiéniai kívánalmakat is figyelmen kívül hagyni, amikor igazából az a vécé értünk volt. Mármint csak mi nők használtuk, tehát elvárható lett volna, hogy legalább úgy nézzen ki az a toalett, mint bármelyikünk otthonában – akik úgy hiszem, ezt kijelenthetem – amúgy adtunk magunkra az élet minden területén. De ebben úgy tűnik, csalódnom kell, mert akár munkahelyi, akár nyilvános mosdókat látogatok, mindenhol ugyanaz a tapasztalatom.

Kép
forrás: getty

Kimondom hát: le van pisilve az a vévé-deszka. Értem én, hogy nem ülünk rá, mert vigyázunk az egészségünkre, de miért nem tudjuk utána letisztítani, főként olyan helyeken, ahol még a felszerelés is adott hozzá?

Számos mellékhelyiségben van már felszerelve fertőtlenítő szer, papírülőke, higiéniai zacskó, amibe az elhasznált tisztasági betéteket és tamponokat kéne gyűjteni. Miért nem használja ezeket szinte senki? Hogy van az, hogy felnyitom a vécé mellett álló szemetest és ott figyel benne a becsomagolatlan tampon vagy betét? Vajon aki csak úgy simán beledobja, gondolt már arra, hogy mi lenne, ha ezeket neki kéne utána átválogatni vagy eltakarítani mások után? Nem tudom, én mindig erre gondolok, amikor meglátok egy ilyet.

Kép
forrás: getty

És abba most bele sem mennék, hogy hány nyilvános mosdóban látok olyan feliratokat, mint például „kérjük, hogy a toalettpapíron kívül mást ne dobjanak a vécébe, mert dugulást okoz!”. Ez tényleg ennyire nem evidens? Ez sem? Még mindig? Szomorú.

Persze azt is tudom, hogy vannak helyek, ahol már az üzemeltetők sem túl sokat adnak a tisztaság fenntartására, vagy ahol hanyagul végzi a munkáját a takarítószemélyzet. De talán nem ebből kell kiindulni, hanem abból, hogy mi magunk mivel javíthatunk ezeken az állapotokon.

Vajon mi lehet az oka annak, hogy még mindig ilyen állapotok uralkodnak a magyar nyilvános vécékben? A férfi mosdókról nem tudok nyilatkozni, de sejtésem szerint ott sem túl rózsás a helyzet. Szerintetek miért van ez, és miként lehetne rajta változtatni? Írjátok meg kommentben!


Íme, egy hasznos összeállítás a nagyobb otthoni tisztaságért!

Nézd meg a galériánkat> 6 kép
6 dolog az otthonodban, amitől szabadulj meg, ha egészséges akarsz maradni!
Angelina Jolie találkozott Justin Trudeau-val – nézd meg a filmplakátra illő fotót!

A színésznő az ENSZ különmegbízottjaként nagyon keményen felszólalt egy vancouveri konferencián a nők elleni erőszak tárgyában, a kanadai miniszterelnök pedig figyelemreméltó fényképet posztolt kettőjükről.

A férjem és én már nem szexelünk – viszont közelebb vagyunk egymáshoz, mint valaha

A szerelem és a szex nem mindig jár kéz a kézben – meséli a 37 éves Nancy. Úgy sejtjük, sok hasonló példa lehet körülöttünk is, ezért döntöttünk úgy, hogy megosztjuk ezt a történetet.

Van egy látványos japán módszer, amellyel sokkal egyszerűbb megérteni a szorzást az iskolában – vagy mégsem japán és mégsem olyan egyszerű?

Két-, sőt háromjegyű számokat is könnyedén (és helyesen) összeszorozhatunk ezzel az eljárással. Egy matektanár ki is próbálta kérésünkre a tanítványaival, és aztán megkérdezte tőlük, milyen volt.

10 alkalom, amikor gyerekek túl sokat kotyogtak ki a szüleikről

Persze a legtöbb ártatlan kis félreszólás – vagy őszinteség.

4 szokás, ami meggátol benne, hogy többet tudj spórolni

Sok kicsi sokra megy, és ez sajnos a kiadásokkal is így van.

Két remek állásajánlatot is kaptál? Így dönts közöttük!

Választani is tudni kell, ha épp akad két vagy több jó ajánlat.

Ugye, milyen cukik ezek a teljesen egyforma klónozott kiskutyák?

Dél-Koreában "hozták létre" az afgán agarakat.

Így lehet könnyen, gyorsan, nagyon szépen ajándékot csomagolni – VIDEÓ!

Nézd meg videónkat, hogy te is ilyen szépen csomagolhasd be az ajándékodat!

Folyton elalszol a kanapén? Ezért változtass rajta! – 5 érv és 6 tipp

Hiretelen kidőlsz, aztán nyugtalanul alszol? Ez bizony nem túl jó!

Egy ausztrál házaspár elválik, ha bevezetik az országban a melegházasságot

Márpedig ez minden bizonnyal meg fog történni, miután egy felmérés során az ausztrálok többsége melegházasság-pártinak bizonyult.

10 idézet, ami még a legszűkebb látókörűeket is nyitottságra inspirálja

Addig érzem jó helyen magam, amíg képes vagyok egy dolgot több szemszögből is meglátni.

DIY gyerekkel: készüljön együtt a karácsonyfadísz!

Ezek lesznek a legkedvesebb és legegyedibb díszek a fán!

Olyan részletet vett észre egy rajongó a Reszkessetek betörőkben, ami az egész filmet megváltoztathatta volna

Gyerekkorunk óta nézzük a filmet, és ezt a részletet még sosem vettük észre!

Gamervilág: szülő vs. gyerek – ezért jobb, ha nem tiltod a játékot, hanem tudatosan beépíted a mindennapokba

A videojátékozással akár szorosabbra is fűzheted a szülő-gyerek kapcsolatot.

Sokszor kapod magad azon, hogy elkalandoztak a gondolataid? Íme, a tudományos magyarázat, hogy az álmodozás miért az intelligencia jele

Veled is előfordult már, hogy rád szólt a középiskolai magyartanárod, ne adjisten a meetingen a főnököd, hogy „az ábrándozás az élet megrontója!”? Nos, jó hírünk van: ez nem csak hogy nem igaz, hanem magas fokú intelligencia jele is, és mint ilyen, hasznunkra fordítható – már ha ügyesen csatornázzuk be a merengéssel töltött időt.

Megjelent az Éva decemberi száma! Főszerkesztőnk ajánlja:

Te szereted az életedet? Azt hozta, amit vártál? Ha nem, hogyan hozod ki belőle a legjobbat, legtöbbet? Decemberi számunk készítése közben többek között ezek a kérdések jártak a fejünkben.

Kövess minket

Egy éves előfizetésed mellé most az Advent különszámunkat ajándékba kapod!

Csak 4590 Ft