Elhunyt a rocktörténelem legendás múzsája

Borítókép: Elhunyt a rocktörténelem legendás múzsája Forrás: Getty Images
Divatikon volt már akkor, amikor még nem is nagyon léteztek divatikonok. Hát még it-girlök.

73 évesen elhunyt Anita Pallenberg olasz–német származású modell, aki leginkább arról volt híres, hogy a The Rolling Stones több tagjával is szerelmi viszonyt folytatott, s Keith Richards gitárossal 13 évig együtt is élt; három gyerekük született.

Forrás: Getty Images
Anita, Keith és legidősebb gyermekük, Marlon

A 60-as, 70-es évek egyik legfotogénebb modelljéről van szó, aki laza, bohó outfitjeivel és hajviseletével tűnt ki generációjából; Sienna Miller már csak emlékeztetett rá a 90-es évek végén. De a Rolling Stones tagjai zenei kérdésekben is hallgattak Anita Pallenbergre; konkrétan megmondta a véleményét a stúdiófelvételek során.

Forrás: twitter

Anita 1944-ben született a német megszállás alatt levő Rómában; apja Olaszországban élő német, édesanyja német követségi titkár volt. Anita már egész fiatalon négy nyelven beszélt, ott lógott Rómában a Dolce Vita című Fellini-film forgatásán éppen úgy, mint az Andy Warhol-féle Factoryben, New York-ban. Később Párizsban kezdett modellkedni és 21 éves volt, amikor Münchenben megismerkedett Brian Jones zenésszel, a The Rolling Stones tagjával.

Forrás: twitter

Két évig tartott a szerelmük, 1967-re a drogok hatására Brian erőszakos és kiszámíthatatlan lett, s Keith Richards gyakorlatilag megmentette őt a zenésztársától Marokkóban. Ezután Anita és Keith elválaszthatatlanok lettek, Brian pedig hamarosan kivált a zenekarból és 1969-ben végzett vele a drogfüggőség.

Forrás: Getty Images

Anita Pallenberg és Keith Richards ezután 1980-ig éltek együtt; három gyerekük született, akik közül a legkisebb 10 hetes korában meghalt. Különválásuk után is szoros barátságban maradtak. Anita csak a kilencvenes években állt le véglegesen a drogról, és haláláig rendszeresen járt AA-mítingekre. 1994-ben oklevelet szerzett divattervezőként, később kollekciókat dobott piacra és DJ-ként is felbukkant itt-ott.