Senki sem ugrik be Kevin Spacey helyére, egyetlen főszereplővel folytatódik a Kártyavár

Borítókép: Senki sem ugrik be Kevin Spacey helyére, egyetlen főszereplővel folytatódik a Kártyavár
Robin Wright egyedül főszerepel a legendás tévésorozat utolsó, rövidített évadában – jelentette be a tévécsatorna.

Folytatódnak a produkciós munkálatok a Kártyavár (House of Cards) című sorozatban – jelentette be hétfőn a Netflix tévécsatorna. A nagy hatású tévésorozat hatodik évadának forgatása két hete zajlott, amikor október végén a BuzzFeed interjút jelentetett meg Anthony Rapp színésszel, aki elmondta, hogy 14 éves volt, amikor Kevin Spacey szexuálisan zaklatta. Ezt követően még 15-en álltak elő hasonló történetükkel, közülük nyolcan a Kártyavár stábjából. Spacey-t pár nappal az első interjú megjelenése után kirúgta a Netflix, a produkciót pedig határozatlan időre felfüggesztették. Spacey másik, majdnem elkészült Netflixes filmjét, a Gore-t (amelynek a producere is a színész volt) nem mutatták be; egy bemutatás előtt álló mozifilmjét, az All The Money In The World-öt pedig Christopher Plummer főszereplésével forgatják újra (és az összes többi színésznek, például Michelle Williamsnek és Mark Wahlbergnek is újra fel kell vennie a jelenetei közül azokat, amelyekben korábban Spacey is szerepelt).

A készítők egy hónapon át gondolkodtak, hogyan folytassák, és hosszas spekulációt követően most szállt fel a fehér füst: Spacey-t nem helyettesítik senkivel, innentől egyedül Robin Wright karaktere lesz a középpontban, és az utolsó évadot rövidebb kiadásban, az eddigi 13 helyett csak nyolc epizóddal mutatják majd be.

A nyolcrészes évad megfelelő lezárást ad a rajongóknak, és munkát annak a Baltimore térségében élő 2000 embernek, akinek a megélhetése függ a sorozattól
mondta a Netflix tartalomgyártásért felelős osztályának egyik vezetője, Ted Sarandos.

A Kártyavár annak idején történelmet írt: a fiktív politikusok intrikáiról szóló sorozatnak köszönhetően történhetett meg először, hogy a tévé helyett egy online streamingszolgáltatás Emmy- és Golden Globe-díjat nyerjen (méghozzá többet is, köztük Spacey és Wright is hazavitt ilyen szobrokat).

Addig is találd meg a kedvenc sorozatodat!