Hogyan és mit főzzünk borral?

dubicz borászat,főzés borral,tippek,fehérbor,bor
Forrás: Dubicz Borászat és Szőlőbirtok

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel!

A cikk támogatója a Dubicz Borászat és Szőlőbirtok

„Szeretek borral főzni. Néha még az ételbe is teszek” – hangzik a vicces mondás. És valóban, a borral főzés nemcsak amiatt más élmény, mert sokkal összetettebb ízek bontakozhatnak ki az ételben, hanem a hangulata is egészen különleges.

A főzéshez felhasználandó bort ugyanis mindig érdemes megkóstolni, mielőtt az ételbe kerül. Ahogy ugyanis a bor még ízletesebbé, összetettebbé, harmonikusabbá varázsolhatja a tányérra kerülő végeredményt, úgy tönkre is teheti azt, ha nem körültekintően választunk. Sőt, akkor is, ha nem megfelelően bánunk a borral a főzés során. Nézzünk néhány tippet és trükköt, hogy a borral történő főzés pozitív értelemben maradjon emlékezetes.

Főzni még jó lesz – vagy mégsem?

Hogy milyen bort – vöröset, fehéret, könnyedebbet, esetleg egy érlelt, komolyabb tételt – válasszunk-e a főzéshez, azt természetesen az étel karaktere határozza meg. Viszont a minőségben semmiképpen ne ismerjünk tréfát!

Kép
forrás: Dubicz Borászat és Szőlőbirtok

Egyáltalán ne alkalmazzuk a „meg nem innám, de főzéshez jó lesz” elvet, ugyanis az a bor, amelyik a poharunkban önmagában kívánnivalót hagy maga után, főzésre sem alkalmas. Ne feledjük, hogy mindent, ami az ételünkbe kerül, ugyanúgy elfogyasztunk, tehát, ha amúgy nem innánk meg az adott bort, akkor ne is „együk” meg. Ráadásul az ilyen bor az étel ízvilágát is tönkreteheti. Azok az összetevők ugyanis, amelyek rossz minőségű borokat eredményeznek – például borhibásak, vagy nem megfelelő bortároláskövetkeztében károsodtak – hő hatására sem válnak jobbá. Sőt, egy dugóhibás bor penészes, dohos pincére emlékeztető ízvilága akár az ételben is megjelenhet.

A cikk folytatását ITT találhatod!

Tovább olvasok
Meghan Markle-t már nem látjuk a szülésig?

Sussex hercege és hercegnéje körül elindultak a találgatások: vajon Meghan Markle múlt hétfői nyilvános megjelenése az utolsó volt a szülés előtt? Elérkezett volna a szülési szabadság ideje? Hogyan csinálta Kate Middleton? Egyáltalán: hogyan mehetsz szülési szabadságra, ha a főnököd a férjed nagymamája, foglalkozása szerint: királynő?

Videó: Kovács Ági válaszol az Instagramon feltett kérdéseitekre

Kovács Ágnes olimpiai, világ- és Európa-bajnok úszó már tíz éve abbahagyta az élsportot, de a mai napig gyerekek úszásoktatásával foglalkozik. Ha valaki tudja, mitől lehet felismerni a tehetséget, akkor ő az, de ettől még óvatosan fogalmaz. Azért azt is elárulja, hogy fel szokták-e ismerni az utcán.

Kövess minket

Most kevesebb, mint két Éva magazin áráért hármat kapsz, köztük elsőként a Joy-kuponosat!

Csak 1185 Ft

Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy jobban megismerjük a felhasználói viselkedést és érdeklődést, valamint ezek segítségével személyre szabjuk és javítsuk a reklámokat. Weboldalunk használatával ezen feltételeket ön automatikusan elfogdja. További információkat az adatkezelési tájékoztatóban olvashat.
Megértettem