Leteszteltem a házilag készült sminklemosót, hogy neked már ne kelljen

Borítókép: Leteszteltem a házilag készült sminklemosót, hogy neked már ne kelljen Forrás: Nóri
Én legtöbbször sima vattakoronggal és némi sminklemosó tejjel, vagy kókuszolajjal szabadulok meg az arcfestékemtől, de vitathatatlan, hogy a leghatékonyabban a nedves sminklemosókendőkkel és korongokkal lehet megszabadulni tőle. Gondoltam teszek egy próbát és kipróbálom, ha nagyjából ugyanezeket a komponenseket használom, de fúzionálom őket, és elkészítem a saját sminklemosó korongjaimat, akkor azok lesznek-e annyira hatásosak, mint megvásárolható társaik.

Hogy miért is döntöttem a házi verzió kipróbálása mellett?

Egyrészt azért, mert szeretek kísérletezni és ezekről persze szépen be is számolni neked, másrészt azért, mert erről a DIY verzióról pontosan tudom, hogy mit tartalmaz és persze azért is, mert sokkal kevésbé környezetszennyező, mint a boltban vásárolt sminklemosók többsége.

Nedves sminklemosó korongok

Azt kell mondjam egyáltalán nem csalódtam, így neked is csak ajánlani tudom! Ugyan én nem használok túl sok sminket magamon, ami rajtam volt, azt ez a remek sminklemosó gond nélkül lehozta: szemöldök- és szemceruza, arcpirosító, rúzs, és szempillaspirál - ami ugyan nem vízálló, de igen tartós darab. A nedves sminklemosó korongoknak ez sem okozott gondot.

Ha te is szívesen kipróbálnád, mutatom, hogyan készítheted el! A napokban pedig azt hiszem újra belevágok majd, mert tényleg hatékonynak bizonyult, pillanatok alatt elkészíthető és szuper költséghatékony is.

Ha kedved tartja, tehetsz bele egy kevés levendulaolajat is a keverékbe, ami nyugtatja a szem körüli területet, halványítja a sötét karikákat és jót tesz a ráncoknak. Emellett teafa olajjal is gazdagíthatod a sminklemosó korongokat, ami fertőtlenít és jót tesz a pattanásoknak, viszont ebben az esetben szemre nem használhatod majd a lemosódat.

Az illóolajos változatokhoz, mindenképp jó minőségű, 100%-os tisztaságú bio olajokat válassz! Ha az idő elteltével azt veszed észre, hogy egy kissé kiszáradtak a korongok, frissítsd fel őket egy kevés kókuszolajjal és újra használatra készek lesznek!