Kipróbáltuk a gyerekkel a 23 kilométeres hajtánytúrát, tanulj a hibáinkból

grafikon,hajtány,teszt,kölyök
Eszméletlen jó buli, de mi felkészületlenek voltunk.

Bár a legtöbb weboldalon úgy olvasható, hogy A Kékfrankos országából, azaz Neckenmarktból Oberpullendorfba (Felsőpulya) lehet eljutni a hajtányokkal, ez nem teljesen igaz, és bizony nézni is kell a naptárt ha szeretnénk kipróbálni, mert a páros napokon ez valóban áll, de a páratlan napokon épp visszafelé lehet jönni.

A helyiek szerint – bár az alábbi grafikonon látható, hogy eltérő a szintkülönbség – teljesen mindegy, hogy melyik nap megyünk, az út első felén akkor is tekerni kell rendesen.

grafikon,hajtány,teszt
Grafikon

Nekünk sajnos a hajtányozás napjára más programunk is volt, és talán a teljesítménykényszer is vitt minket előre, de ahelyett, hogy a köztes megállókban ittunk volna egy fröccsöt, vagy csak sétáltunk volna egy jót, a kötelező pihenőket leszámítva nyomtuk keményen. Azaz a kiskamaszaink, már ameddig lelkesek voltak, aztán jöttünk mi sportos mamik...

Kötelező pihenők

A két végállomás között egy nyomtávon lehet csak haladni, így előzni, lemaradni is csak a pihenőhelyeken lehet. Az egyik állomáson sorompóval zárják le az utat, innen csak megadott időpont után lehet továbbhaladni. Ennek oka nagyon egyszerű: a rajt állomáson dolgozókat miután az utolsó hajtány is elindult, kisbusszal szállítják a célhoz.

Hogy mit rontottunk el?

  • Teljesen felesleges siettünk. Nyomasztott a gondolat, hogy "útban vagyunk" a mögöttünk jövőnek. Relax - ma már másképp csinálnánk!
  • Nem vittünk elég innivalót (tuti szóltak, csak már megint nem figyeltünk :-)
  • Naptejet is kár volt otthon hagyni
  • Nagyobb társasággal jobb lett volna nagyobb hajtányt kérni, hisz voltak 8-10 személyesek is.

Milyen hajtányt válassz?

Ahogy a galériánkban is látható, rengeteg drezina van, a legnagyobb RailJet "vonat" 12 személyes, de van 3+1 személyes kerekesszék rögzítésére is alkalmas bringa, sőt hangszórós buli- illetve beerbike is bérelhető.

grafikon,hajtány,teszt

Árak: 2 felnőtt + 2 gyerek esetén 78 euró / hajtány

Helyszín: Sonnenland Draisinentour GmbH / Carl Goldmark-Gasse 4

7301 Deutschkreutz / Tel.: +43 2613 80 100

Érdemes foglalni, mert napi limit van.