A család minden tagja futna? Így készítsd fel a gyerekeket életük első 5K-jára

A család minden tagja futna? Így készítsd fel a gyerekeket életük első 5K-jára
Forrás: getty images

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel!

T

Testvérlapunk, a Runner's World cikkéből kiderül, mire érdemes figyelni, ha a kölykök is rajtvonalhoz állnának valamelyik tavaszi futóversenyen.

Hamarosan beköszönt a tavasz, a futórendezvények időszaka. Abban pedig egyetérthetünk, hogy nincs jobb érzés annál, mint mikor másokat motiválsz a felkészülésed során és a család többi tagját is rávaszed egy kis mozgásra. Ha úgy látod, hogy a te gyermeked is szeretne indulni egy rövidebb futamon, akkor a következő tippek segítségedre lehetnek a felkészítése során. Aztán a célbaérkezés után majd együtt örülhettek, biztos, hogy hatalmas élmény lesz mindkettőtöknek - ahogy az odáig vezető út is!

A legtöbb szakértő és futóedző szerint az 5K-s táv még nem annyira megterhelő a gyerekek számára, ám a felkészülés során nem árt észben tartani néhány fontos tanácsot, hogy minden rendben menjen és a mozgás minden pillanata örömmel teljen mindkettőtök számára.

A Runner's World szakértője és futóklubjuk edzője, Szántó Nelli szerint például a következő dolgokra érdemes figyelmet fordítani:

Az egyik legfontosabb szempont a gyerekek esetében a fokozatosság betartása, hiszen 18 éves korig fejlődik a szervezet, ezért könnyen túl lehet terhelni. Ugyanúgy ajánlott a felkészülés során beiktatni speciális edzéseket, melyek az ügyesség, a technika és a gyorsaság fejlesztését célozzák meg (gyerekkorban utóbbin könnyebben lehet csiszolni, mint felnőttként). Ezeken kívül a saját testsúlyos erősítés és a koordináció fejlesztése is helyet kell, hogy kapjon az edzéstervükben. A felkészülés megkezdése előtt érdemes a gyerekeket is elvinni egy terheléses vizsgálatra, emellett pedig a megfelelő technikai háttér (futócipő) biztosítására is oda kell figyelni, hiszen egy rosszul megválasztott cipő később komoly egészségügyi problémákat okozhat. Jó ötlet elgondolkodni azon is a szülőknek, hogyan tudják élvezetessé tenni a gyermekük számára a felkészülést, versenyzést.

Ahhoz pedig, hogy szórakoztatóbbá és élvezetesebbé tedd a gyerekek számára a futást, a következő tippeket is érdemes megfogadnod:

Nézd meg a galériánkat> 6 kép
Így készítsd fel a gyerekeket életük első 5K-jára
Hagytam a babámat sírni – ez történt tíz évvel később

Egy anyuka elmeséli, mi történt, amikor a férjével vettek egy mély levegőt és megpróbálták háromhónapos fiukat egy több évtizedes módszerrel rendszeres alvásra szoktatni. És az is kiderül, hogy miért döntöttek így.

Emberkísérlet: Anyukám ízlése szerint öltöztem öt napig, ez lett az eredménye

Elég tanulságos kísérletnek vetette alá magát a joy.hu munkatársa.

Napi horoszkóp március 16.: a Mérlegek vállalják a békéltető szerepét, a Vízöntők pontot tehetnek egy bizonyos ügy végére

Ma is érdemes elolvasnod a horoszkópod, hisz a csillagok állása ismét izgalmas üzeneteket rejt!

Kvíz: Melyik szereplő vagy a Váratlan utazásból?

Ínyenc kvíz a kosztümös szappanopera rajongóinak. Nincs is jobb, mint egy kis nosztalgiázás! :)

Láthatás: egy film, amely bárcsak ne szólna többről, mint a gyerekelhelyezés körüli hercehurcáról

Minden nap elmegyünk olyan családi drámák mellett, mint amit most az arcunkba tol Xavier Legrand elsőfilmes rendező.

„A csillagokat nézd, ne a lábfejedet” – 12 ütős Stephen Hawking-idézet

Kozmológiai kutatásai és humora tették a Föld egyik legismertebb tudományos figurájává.

Egy férfi kiszáll szabálytalanul parkoló terepjárójából, odamegy egy hajléktalanhoz és felrúgja a kalapját

Megpróbáltam felvállalni a konfrontációt ezzel a pernahajderrel, de nem jöttem ki túl jól belőle. Nektek mi a véleményetek? :)

8 dolog, amit egy bormániás SOSEM tesz

Ha ismersz bormániást, vagy épp te magad vagy az, akkor biztosan nem ismeretlenek a borhoz kapcsolódó bevett szokások. Ezek a szokások, bár sokak szemében háklisnak tűnhetnek, nem azok, ugyanis tényleg sokat javítanak az ital élvezeti értékén. Mikor legközelebb borozol, igyekezz te is betartani a bormániások 8 szokását.

11 tényleg hasznos tanács, ha segítség nélkül akarsz fogyni

November óta nem eszem fehérlisztből készült termékeket, elhagytam a nasikat és a cukros üdítőket. 45 napja pedig napi 1200 kalóriát (és maximum 160 gramm szénhidrátot) eszem. Esténként legalább 4 kilométert gyalogolok. Könnyű? Nem. Vannak buktatók? Igen. Ezek a tanácsok azonban nekem sokat segítettek abban, hogy minden elkövetkezendő 24 óra könnyebb legyen.

(Rém)történeti áttekintés: 5 dolog, amivel a nők sanyargatták és sanyargatják magukat a szépség érdekében

Hogy mit meg nem teszünk a szépségért? Behódolunk az aktuális trendeknek, ha jól állnak, ha nem, ha kényelmesek, ha nem. Fogyókúrázunk, edzünk, plasztikaisebészhez, körmöshöz, kozmetikushoz járunk. Tetőtől talpig gyantáztatunk, sanyargatjuk magunkat kívülről-belülről, de mindezt miért és kinek? Magunknak, a nagy Ő-nek, nőtársainknak? Bárhogy is legyen, nem ma kezdtük!

Igaz történet: hároméves koráig a gyerekem túszának éreztem magam

De aztán megszületett a második, és minden megváltozott. Egy amerikai édesanya, Lindsay meséli.

Tényleg létezik olyan, hogy depressziós kutya? Megmagyarázza a szakértő

Az elmúlt hetekben több olyan cikk is felkerült az internetre, ami a kutyák depressziójával foglalkozik. Miklósi Bernadett, etológus és kutyakiképző, a Best Dog Kutyaközpont alapítója cikkében választ ad arra a joy.hu kérdésére, tényleg depresszió felel-e a kutyád hangulatváltozásért, vagy inkább nevezhető az állapot viselkedési zavarnak.

Kövess minket

Ragadd meg a pillanatot! Három hónapos akciós előfizetésünk:

Csak 1185 Ft