Ferenc pápa sem lehetne már spontánabb: repülőútján adott össze egy párt

Borítókép: Ferenc pápa sem lehetne már spontánabb: repülőútján adott össze egy párt Forrás: buzzfeed.com
Mit szólnál, ha a repülőn, amin utazol a pápa felajánlaná, hogy összead a szerelmeddel?

Eddig senki sem mondhatta el magáról, hogy a pápa adta volna össze a szerelmével, méghozzá egy repülő fedélzetén, sok kilométer magasban. De most már ezt is megérhettük, Ferenc pápa ugyanis csütörtök este épp Chilébe tartott a LATAM légitársaság járatán, és felajánlotta szolgálatát egy légiutas-kísérő házaspárnak.

Elmeséltük neki, hogy férj és feleség vagyunk és hogy van két csodálatos lányunk. És ha van rá mód, kérhetnénk-e az áldását. Aztán megkérdezte, hogy templomban házasodtunk-e
nyilatkozta a pár férfi tagja, Carlos Ciuffardi.
Forrás: buzzfeed.com

A házaspár elmondta a pápának, hogy ugyan szerettek volna templomban esküdni, de épp a házasságkötésük évében rongálta meg egy földrengés a templomot, ahol kimondhatták volna az igent. Ferenc pápát minden bizonnyal magával ragadta a történet, ugyanis azon nyomban feltette a váratlan kérdést:

Akarják, hogy összeadjam magukat?

"Komolyan mondja? Hát persze!" – érkezett a párostól a megilletődött válasz. A pápa pedig nem cicózott, gyorsan kinevezte tanúnak az egyik megbízottják és nyélbe is ütötték a szertartást. Az ara, Paula Podest szerint a pápa még egy jó tanáccsal is ellátta őket:

Vigyázzanak a jegygyűrűkkel, mert ha túl szorosak, megkínozzák magukat, ha pedig túl lazák, könnyen lecsúszhatnak.
intette óvatosságra Ferenc pápa a friss házasokat.

Itt pedig a kézzel írt házassági kivonatot láthatjuk, amely teljességgel hiteles: