Fura, de működő bőrápolási szokások

Borítókép:  Fura, de működő bőrápolási szokások
Érdemes kipróbálni őket!

1. Babakrém a száraz bőr ellen

A babák érzékeny bőrét védő krémeket nyugodtan használd a tested különösen száraz pontjain, hiszen ott is ugyanúgy kifejtik jótékony hatásukat. Ez igaz a babaápoló olajokra is. Arra azonban figyelj, hogy arcra ezek nem alkalmasak, hiszen túl nehezek, eltömíthetik a pórusokat.

2. Krumpli a karikákra

A szemek alatti puffadás eltüntetésének a leghatákonyabb módja, ha valami hűvöset teszünk rá, és ott is tartjuk egy idei. Ezért működhet a hideg uborka karika és talán még jobban a hideg krumplikarika is. Nem a tápanyagok miatt, hanem azért, mert a krumpli viszonylag sokáig tudja tartani a hőmérsékletét, így a hideget is. Hűtőben hűtsd le a szeleteket és pihentesd őket a szemed alatt 10 percig, meg lesz az eredménye.

3. Az olívaolaj hatékony sminklemosó

Mivel a legtöbb sminktermék olajat tartalmaz, így könnyen el tudja őket tüntetni a bőrről. Ráadásul nem tömíti el a pórusokat sem és nem zsírosít. Igazán tuti olívás arclemosót úgy kreálhatsz, ha egynegyed extra szűz olívaolajat adsz háromnegyed üvegnyi aloe vera vízhez. Ez a keverék szépen tisztít majd!

4. A szemcsepp halványíthatja a pattanásokat

Mivel a szemcseppek olyan hatóanyagokat tartalmaznak, melyek érszűkítő hatásúak, így a pattanások pirosságát is csökkenthetik. Viszont csak ideig-óráig és arra nem sok esély van, hogy meg is gyógyítják őket. Tűzoltásnak ettől még tökéletes!