Ezért nem sikerül soha az életmódváltás

életmódváltás,egészség,új életmód,fogyókúra,fogyás,mozgás,sport Forrás: Europress
Összegyűjtöttük, mit csinálhatsz rosszul és adunk néhány tippet, mit tegyél helyette.

Nem készülsz fel rá ELÉGGé

Tény, hogy vannak, akiknek az jön be, ha egyik napról a másikra váltanak, a többség azonban sajnos elbukik benne. Fejben is fel kell készülni a változásra, időt kell hagyni magunknak. Ráadásul a konyha és a spájz „megtisztítása” is idő. Sikeresebb lehet a terved, ha nincs otthon semmi olyan egészségtelen dolog, amivel kísértésbe eshetsz.

Csak félig teszed oda magad

Egészségesen étkezel, de nem sportolsz? Minden nap mozogsz, ráadásul nem is keveset, viszont egyáltalán nem figyelsz oda arra, hogy mit eszel? Sajnos a kettő csakis együtt működik: az egészséges ételek és a rendszeres testmozgás párban járnak, ha sikeres életmódváltásról van szó.

Nem jársz utána ALAPOSAN a dolgoknak

Életmódváltás címen kilószám eszed a különböző gyümölcsöket és az olajos magvakat, mivel ezek egészségesek, közben pedig nem, hogy fogysz, de hízol is. Ez azért van, mert a gyümölcscukorban is rengeteg a kalória, így azt sem lehet mértéktelenül fogyasztani. A magvakat szintén. Ásd bele magad alaposan a témába, nem mindegy ugyanis, hogy miből mennyit és mikor eszel. Nagyon nem.

Sokat akar a szarka

Az első héten már több kilométert akarnál futni, vagy máris a haladó jóga csoportra váltani? Lassan a testtel! Ne akarj túl sokat. Adj magadnak és a testednek is kellő időt.

Nem hozzád illő módszer

Mindenkinek más módszer jön be, más mozgásforma, más ételek. Ahány ember, annyi sikerkulcs. Ne kapkodd el, próbálj ki több dolgot is, hogy rátalálj a valóban hozzád illő életmódra. A SPAR ÉT&REND című kiadványa például egyaránt ad tippeket azoknak, akik rohanós hétköznapjaikba próbálják beilleszteni az egészséges ételeket, és azoknak, akik ráérős hétvégéken szeretnének tenni valamit az egészségükért.

Túl szigorú vagy, nem jutalmazod magad

Ha állandóan kínzod magad, egy idő után utálni fogod az egészet. Nem kell 7 napból 7-et edzeni és nem kell lemondanod örökre a finom falatokról. Pihenj néha és időnként jutalmazd meg magad egy kis süteménnyel, vagy amivel szeretnéd. Mostanra szerencsére már gyakorlatilag mindennek van egészségesebb/diétásabb változata is, így nem kell bűnözéssel jutalmaznod magad, hanem olyan finomságokkal, amelyek simán beleillenek az új életmódodba.

Türelmetlen vagy

Sokat akarsz, és azt azonnal? Sokan vannak ezzel így, de nagy hibát követnek el. Tudtad például, hogy a szervezetnek 21 napra van szüksége ahhoz, hogy megszokjon egy új rutint? Legyen az bármi. A dohányzásról való leszokás, több víz fogyasztása, rendszeres sportolás vagy akár a cukor elhagyása. Ne legyél türelmetlen!

Visszaesel

Az életmódváltás nem 2 hétig tart. De nem is 90 napig vagy addig, amíg újra bele nem férünk a kedvenc farmerünkbe. Az életmódváltás (elvileg) örökre szól. A „csak most az egyszer”, és a „néha megengedhetem magamnak” kifogások gyorsan tudnak újra a mindennapjaink részévé válni, és tehetjük tönkre néhány hét, nap vagy akár óra alatt hosszú hónapok kemény munkáját.