Feleségét gyászolja az Ízek, imák, szerelmek írónője

Borítókép: Feleségét gyászolja az Ízek, imák, szerelmek írónője Forrás: Instagram
Elizabeth Gilbert tavaly kötötte össze életét legjobb barátnőjével és egyben szerelmével, akiről 2016-ban derült ki, hogy halálos beteg.

Elhunyt Rayya Elias, Elizabeth Gilbert író és életmódtanácsadó társa. 57 éves volt. Gilbert csütörtök este adott hírt a tragédiáról az Instagram- és Twitter-oldalán:

A szerelmem volt, a legjobb barátom, a tanárom, a lázadóm, az őrangyalom, a védelmezőm, a kihívóm, a társam, a múzsám, a varázslóm, a meglepetésem, az ajándékom, az üstökösöm, a felszabadítóm, a rocksztárom, a teljességgel lehetlen nem-együttműködőm, a nem evilági látogatóm, a spirituális kapum, a kedvesem. Nagyon szerettelek, Rayya. Köszönöm, hogy engedtél elkísérni a folyó partjáig. Életem legnagyobb megtiszteltetése volt. Mondanám, hogy nyugodj békében, de tisztában vagyok vele, hogy mindig unalmasnak tartottad a békét. Nyugodj izgalomban. Örökké szeretni foglak
írja Elizabeth.

Az írónő 2016 szeptemberében jelentette be, hogy szerelmes legjobb barátnőjébe, mindössze két hónappal azután, hogy közölte a világgal: elváltak útjaik férjétől, José Nunes brazil vállalkozótól, akivel, mint az Ízek, imák, szerelmek című könyvében írja, Balin találtak egymásra. A könyvet 2010-ben filmesítették meg; Gilbertet Julia Roberts, Nunest pedig Javier Bardem alakította.

Gilbert akkor jött rá, hogy kapcsolata Elias-szel több, mint barátság, amikor barátnőjét hasnyálmirigy- és májrákkal diagnosztizálták. Ekkor úgy döntött, hogy mindent félretéve kitart Elias mellett, amíg lehet.

A halál – vagy a halál lehetősége – mindent félresöpör az útból, ami nem valódi, és ebben a puszta, abszolút valóságpillanatban szembesültem a ténnyel: nemcsak szeretem Rayyát, hanem szerelmes is vagyok Rayyába és nincs több időm tagadni ezt az igazságot
írta Gilbert 2016-ban.

A következő évben Gilbert és Elias „egy egyszerű és spontán szertartás” keretében ünnepelték meg szerelmüket, vagyis nem hivatalosan összeházasodtak. Ez volt Gilbert harmadik házassága.

Nézz filmeket az újrakezdésről: