4 borozási szabály, amit ideje elfelejtenünk

4 borozási szabály, amit ideje elfelejtenünk
Forrás: Dubicz Borászat és Szőlőbirtok

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel!

A cikk támogatója a Dubicz Borászat és Szőlőbirtok
I

Ismerünk és követünk jó pár borozási szabályt, melyeket betartva tényleg nagyobb az iszogatás élménye. De vannak olyan regulák is, melyeket jobb elfelejteni, ugyanis teljesen feleslegesek, vagy épp már elavultak.

Négy mítosszal számolunk le, és azt is eláruljuk, miért nem kell betartanod ezeket a szabályokat.

1. tévhit: A rizling csak desszerthez ajánlott.

Korábban sokan gondolták így, és eszerint is fogyasztották, pedig ez egy felesleges "korlát" az élvezetek előtt. Bár vannak édes rizling fajták, melyek kifejezetten jók a desszerthez, de ez a szőlő az egyik legjobb száraz bor alapja, és abszolút jól illeszthető bármilyen főételhez.

2. tévhit: Fehér húshoz fehérbort, vörös húshoz pedig vörösbort kötelező inni.

Ez a szabály már rég nem igaz. Bár valóban működik a módszer, egy-egy könnyed vörösbort bátran lehet csirke mellé is tálalni, a testes, fűszeresebb fehérborok pedig a vörös húshoz is passzolnak.

HA KÍVÁNCSI VAGY A TÖBBI TÉVHITRE IS, KATTINTS IDE A FOLYTATÁSÉRT!

Tovább olvasok
Ruccanj ki Szlovéniába, szép helyek vannak arra!

A környező országok tele vannak olyan felfedezésre váró helyekkel, amit semmiképp ne hagyj ki. Most Szlovéniából hoztunk egy gyönyörű kedvcsináló videót.

Kövess minket

Most kevesebb, mint két Éva magazin áráért hármat kapsz, köztük elsőként a Joy-kuponosat!

Csak 1185 Ft

Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy jobban megismerjük a felhasználói viselkedést és érdeklődést, valamint ezek segítségével személyre szabjuk és javítsuk a reklámokat. Weboldalunk használatával ezen feltételeket ön automatikusan elfogdja. További információkat az adatkezelési tájékoztatóban olvashat.
Megértettem