Ezt az egy dolgot mindenképpen meg kell tenned a bőröddel, ha leesik a hó

Borítókép: Ezt az egy dolgot mindenképpen meg kell tenned a bőröddel, ha leesik a hó
A bőröd meg fogja köszönni neked, rövid- és hosszútávon egyaránt.

Amikor beköszönt a tél, rutinszerűen egy csomó mindent elkezdünk máshogyan csinálni a szépségápolás terén (és még más területeken is persze). Zsírosabb krémekre váltunk, erősebb alapozót vagy BB-krémet kezdünk használni, és attól sem kell tartanunk, hogy lefolyik a sminkünk az erős napsütésben, ezért a rúzzsal és a szemhéjpúderrel is kísérletezhetünk bátrabban. Ezenkívül a legtöbben egy csuklómozdulattal elpakolják a fényvédő krémet, mondván, úgysincs rá szükség, amikor heteken át szürke felhőréteg borítja be az eget.

A rossz hír az, hogy dehogynem, fényvédelemre mindig szükség van! Elmondjuk, miért:

1. Ha süt a nap, akkor van UV is és kész. Télen-nyáron. Ha felhős az ég, az UV-sugárzás gyengébb, de ettől még létezik.

2. Különösen nagy az UV-veszély, ha leesett a hó. Bőrgyógyászok szerint a hó háromszor-négyszer annyit UV-fényt ver vissza, mint a homok, ezért havas időben és például síeléskor fokozottan kell figyelni a fényvédőkrém használatára, amilyen például egy arcpermet:

A Vichy Idéal Soleil frissítő arcpermete nagyszerűen kihasználható a városi környezetben. Könnyen magunknál hordozható és hatékony SPF 50 fényvédelemmel látja el a bőrt mind az UVA-, mind az UVB-sugarak ellen a legérzékenyebb arcterületeken is. Különleges előnye, hogy smink fölé is alkalmazhatjuk, napközben pedig bármikor újra felvihetjük.

3. Mivel télen jobban fel vagyunk öltözve, ezért kevesebb bőrfelületünk van kitéve az UV-sugaraknak, mint nyáron, de a szabadon levő felületeket akkor is védeni kell. Ilyenkor magas faktorszámú arcápolóval is védhetjük a bőrünket.

4. Általában elfeledkezünk olyan területek fényvédelméről, mint az ajkunk, pedig a száj bőre érzékenyebb, mint a testünk sok más területe. Használjunk ajakvédő stiftet vagy fényvédővel ellátott szájbalzsamot!

5. Természetesen nem szabad megfeledkeznünk a gyerekek fényvédelméről sem; nekik válasszunk olyan napvédő készítményt, amely az ő érzékeny bőrüknek is védelmet nyújt.

A Vichy Slow Âge nappali krém 30-as faktorszámú fényvédő összetevőket tartalmaz, ezért téli arcápoláskor ideális védelmet nyújt a káros sugarak ellen.