Az Éva ajánlja: itt vásárold készen a bejglit (és más karácsonyi édességeket)

Borítókép: Az Éva ajánlja: itt vásárold készen a bejglit (és más karácsonyi édességeket)
Mármint ha épp nem tudnátok vagy akarnátok rászánni magatokat a bejglisütésre idén. Íme néhány jól bevált bejgli-lelőhely (paleo is van köztük!).

A múltkor mintha már kifejtettük volna a véleményünket, miszerint semmiképp sem szabad kötelezően előírni a családoknak, hogy csak házi készítésű falatokat vehessenek magukhoz karácsonykor. Van, amikor a legegyszerűbb megoldás a legjobb, és ez különösen igaz a bejglisütésre, ami órákig tart, kemény fizikai munkával és sok takarítani- és mosogatnivalóval jár, ráadásul a végeredmény csak akkor igazán ínycsiklandó, ha a készítője mestere a tudásának.

Szóval akár meg is rendelhetjük a bejglit (és más karácsonyi édességeket), amit persze a legközelebbi sarki boltban is megtehetünk, de azért itt van néhány kipróbált cukrászda és sütöde, ahol nem nyúlhatunk mellé:

Bejglifutár. Őstermelői mézzel és egyéb házias alapanyagokból, 2-3 napi átfutással. Házhoz szállítják.

Daubner cukrászda. Ők egyenesen tekercsnek hívják a bejglit, amelyet azonban időben érdemes megrendelni, itt olvashattok az ütemezésről.

Gluténérzékeny.hu – laktóz- és gluténmentes, sőt, diabetikus bejgli. December 10-ig rendelhető.

Desszertneked.hu – változatosan különleges karácsonyi finomságok, élükön a kolbászos bejglivel. December 17-ig vesznek fel karácsonyi rendelést.

Zabrakadabra – itt pedig paleo, vegán és hagyományos bejgli is kapható.