7+1 utolsó pillanatos, ámde nagyon is személyre szóló karácsonyi ajándékötlet

Borítókép: 7+1 utolsó pillanatos, ámde nagyon is személyre szóló karácsonyi ajándékötlet Forrás: Getty Images
Csak azért, mert te is azok közé tartozol (hozzánk hasonlóan), akik az utolsó pillanatban szerzik be az ajándékokat, még lehet az eredmény személyes figyelmesség, amiből a megajándékozott pontosan tudni fogja, hogy gondoltál rá.

Vannak emberek, akik már szeptemberben letudták a karácsonyi ajándékvásárlást és alig várják, hogy hozzájuk is bekopogtasson a Jézuska. Meg persze nem csak a Jézuska, hanem az andalító karácsonyi dalok, a csillagszórók, a lakásban terjengő süteményillatok… tudjátok, na. És vagyunk jó néhányan, akik úgy kábé december 20-ig hallani sem akarunk az ünnepi előkészületekről. Szeretünk mindent néhány nap alatt elintézni, és a karácsonyi hangulat is legkorábban aranyvasárnapkor kezdi csiklandozni az orrunkat. Igen ám, de ilyenkor a vásárlók már lelegelték a polcokat, nekünk meg alig marad időnk ötletelni, gondolkozni, hogy egyik vagy másik hozzátartozónk minek örülne a legjobban…

Nos, van egy remek hírünk: ajándékot nemcsak súlyos tízezrekért lehet rövid idő alatt beszerezni, hanem néhány egyszerű trükkel, kevés alapanyagból otthon is előállíthatunk olyan ajándékokat, amelyekre a szeretteink hosszú időn át emlékezni fognak. Íme néhány olyan ötlet, amelyet még azok is meg tudnak valósítani, akik nem a kézügyességükről híresek:

1. Finomságok. Keksz, lekvár, mogyoróvaj, bármi, amit el tudsz készíteni.

2. Családi fénykép vászonra kasírozva. Egy dekorboltban kapható vászonra könnyedén ráapplikálhatod a megfelelő méretben fénymásolt fotót.

Forrás: abeautifulmess.com

Kifeszített vásznat vonj be vastagon gélmédiummal. Nyomd rá jó erősen a méretre fénymásolt fényképet és adj neki néhány órát vagy akár egy egész éjszakát, hogy megszáradjon. Ha teljesen száraz, spray-flakonba töltött vízzel fecskendezd be a papírt, és dörzsöld a felületet az ujjaddal, amíg el nem kezdenek lejönni a papírdarabok. Ekkor láthatóvá válik a műved. Ez a művelet időbe kerül és nagy rumlit csinál. Vigyázz, hogy ne dörzsöld túl erősen, inkább türelmesen. Ha kész, vigyél fel még egy réteg gélmédiumot a nagyobb védelem érdekében, és ismét hagyd megszáradni.

3. Színházi bérlet. Folyton panaszkodik, hogy sose jut el az Operába? Vásárolj a szerettednek bérletet és azt kézi készítésű borítékban nyújtsd át.

4. Előfizetés valamilyen netes stream-szolgáltatásra – lehet ez például a Netflix, a Spotify –, hogy korlátlanul nézhessen filmeket, illetve hallgathasson zenét. Az előfizetésről szóló ajándékigazolást is kinyomtatva, valamilyen szép borítékban adhatod át a kedvezményezettnek. (Jut eszünkbe, az Éva magazinra is előfizethetsz!)

5. Bőségkosár. Ha egyáltalán nem tudsz főzni, készíts kosarat válogatott finomságokból: lehet benne spéci kávé, levendulaszörp, valami nagyon finom süti szép dobozban… Ez az ajándék annál is inkább lehet személyre szóló, mivel bele tudjuk válogatni a megajándékozott kedvenceit.

Forrás: Getty Images

6. Kényeztető kozmetikumok. Készíthetünk másfajta bőségkosarat is fürdőgolyóból, testápolóból, illatgyertyákból, parfümből. Ha nem készen vesszük, hanem magunk állítjuk össze az egyes darabokat, meglepően személyes lehet az eredmény!

7. Gyerekművészet. Semmi tehetséged nincs a kézimunkához? Bízd rá az egészet a gyerekeidre: a rajzaikból készíttess naptárt vagy feliratos bögrét egy fénymásolószalonban (na jó, ez nem annyira utolsó pillanatos, inkább utolsó egy-két hetes megoldás). Hobbiboltban vásárolhatsz porcelánfestéket és megkérheted a gyerekeket, hogy dekoráljanak ki egy-egy fehér csészét, hogy a nagyszülőknek olyan teakészletük legyen, mint senki másnak.

Forrás: Pinterest
+1. És ha végképp semmire nincs időd,