10 elképesztően frappáns, időtakarékos hack három- vagy többgyerekes anyáktól

Borítókép: 10 elképesztően frappáns, időtakarékos hack három- vagy többgyerekes anyáktól Forrás: Getty Images
Hogy ezek eddig nem jutottak eszünkbe?! (Vagy neked egész sereg van ilyenekből? Írd meg, előre is köszönjük!)

Előfordult már, hogy megláttál egy anyát, amint három gyerekével (egy a babakocsiban, egy a kocsira kapcsolt testvérfellépőn, egy pedig mellette, a kocsi oldalát fogva) sétál az utcán, és azon gondolkoztál, hogyan csinálja? Mikor volt ideje fésülködni ma reggel, vele megy-e a két kisebb, amikor a nagyot viszi az edzésre, van-e ideje maileket olvasni az esti mesét követően, mielőtt az ő szeme is leragadna? Nos, ez a néhány nagycsaládos anyuka pár egyszerű mondatban válaszolt az ilyen jellegű kérdéseinkre. Persze a válasz nem teljes körű, de hozzávetőleges képet ad arról, milyen huszárvágásokkal lehet egyszerűbbé tenni a sokgyerekes családok életet. Olvassátok el a három-, négygyerekes anyukák tippjeit és írjátok meg ti is, ha tudtok hasonlót!

Az égvilágon SEMMIRE ne írd rá az első gyereked nevét vagy monogramját, kivéve, ha a másodiknak is ugyanazt a nevet szándékozod adni.
Mindennek színkódja van: az uzsonnásdobozoktól az orrspray-eken át a vizespalackokig. Ez szinkronizálva van a családi Google-naptárban szereplő színkódokkal (nem vicc). Néha azon kapom magam, hogy a legkisebbet csak "sárgá"-nak szólítom.
Az autómban mindig van nadrágpelenka, popsitörlő, víz, keksz és minden gyereknek váltóruha, PLUSZ egy uniszex születésnapi ajándék, becsomagolva.
Forrás: Pinterest
Ha egy gyerek bármilyen tiszta vízben pancsol (úszómedencében, tóban, kerti locsoló vizében), vízipisztolycsatában vesz részt vagy véletlenül víz spriccel rá, aznap este nincs szükség fürdésre.
Egy hétvége során legalább tíz különböző alkalommal vásárolok valamit az Amazonon. Amint eszembe jut, megrendelem, így nem felejtem el.
Amint visszajelzek, hogy megyünk a születésnapi zsúrba, azzal a lendülettel meg is rendelem az ajándékot online. Tartok otthon egy halom kibontatlan ajándékot is, amelyeket a gyerekeim kaptak valahonnan. Remélem, semmi nem megy vissza a feladónak.
Semmilyen körülmények között nem főzök különböző ételeket a gyerekeknek. Vagyis jó eséllyel többször egymás után kapják ugyanazt, mert ritkán jutnak egyezségre ők hárman. De hogy tészta is legyen meg rántott sajt is... azt már nem.
Forrás: Pinterest
Néha muszáj kimennem futni, hogy visszanyerjem a józan eszemet. Fárasztóbb az egész napot a gyerekeimmel tölteni, mint lefutni tíz kilométert egyedül, és azután a nap hátralevő részében velük lenni.
Az autómban több napra elegendő snack van felhalmozva. Zabkeksz, mazsola, üdítő és vészhelyzet esetére guminyuszik.
Nem vagyok hajlandó mindenen összeveszni. Crocs tornacipő helyett? Oké. Reggelire ropi? Túlélik. Kimarad egy reggeli fogmosás? Sebaj, lépjünk tovább.

Még több hasonló hack... katt a galériára!