Jelek, amelyek arra utalnak, hogy nagyon is sikeres vagy

Borítókép: Jelek, amelyek arra utalnak, hogy nagyon is sikeres vagy Forrás: Getty Images
Ahányan vagyunk, annyiféleképpen értelmezzük a sikert. Vajon hol kezdődik a sajátunk?

Számodra mit jelent a siker? – szoktam kérdezni egy-egy coaching-ülés alkalmával, amikor megkívánja a helyzet. Ilyenkor a reakció legtöbbször a következő szokott lenni: hosszú csönd, gondolkodás és a "hát.. nem is tudom" vagy a "hát… ezt elég nehéz megfogalmazni" kezdetű mondatok valamelyike.

Na, de mégis mi?

És ez a siker titka, pontosabban mindenki egyéni, személyre szabott sikerességének a lehetséges titka. Mert ki tudja jobban, hogy mi számít nekünk, mit érzünk fontosnak, mit érzünk a magunk sikerének, ha nem mi magunk?

Forrás: getty

Ahányan vagyunk, annyiféleképpen értelmezzük és éljük meg a sikerességet:

Sikernek számít, hogy boldog párkapcsolatban élsz? Igen!

Siker az, ha Te voltál az év munkatársa a cégnél? Naná!

Siker, ha összehozol egy meglepetésbulit a legjobb barátodnak? Igen!

Siker, ha végre megtanítottad a kutyát, hogy ne ugráljon a vendégekre? Persze!

Siker, ha a gyermeked jól szerepel egy iskolai olvasóversenyen? Óriási büszkeség, vagyis hatalmas siker!

Minden apró mozzanata az életednek, amivel valaha is meg voltál vagy meg vagy elégedve, ami jó érzéssel tölt el, megnyugtat, harmóniát, biztonságot ad, feltölt vagy motivál: tehát jól működik és jól érzed tőle magad, ezek összessége lehet a te nagybetűs SIKERED.

Gondold végig, melyek ezek a dolgok az életedben, hogyan visznek előre, hogyan tudsz ezekből építkezni vagy még többet kihozni – hiszen ezeket a "titkokat" kizárólag te magad ismerheted!

Forrás: getty

A sikeresség érzetét nem kizárólag önmagunknak köszönhetjük. Hiszen a közvetlen környezetünknek – családunknak, barátainknak, kollegáinknak –, óriási szerepe van abban, hogy azzá válhassunk, akiként önmagunkkal és az életünkkel megelégedve, harmóniában tudunk élni. Épp ezért is érdemes nagy odafigyeléssel ápolni ezeket a kötelékeket, s ehhez most adunk néhány értékes tippet!