Főszerkesztőnk ajánlja: 8 cikk, amiért mindenképp érdemes beszerezni az Apa 3. számát

Borítókép: Főszerkesztőnk ajánlja: 8 cikk, amiért mindenképp érdemes beszerezni az Apa 3. számát
Megjelent az Apa magazin 3. száma! Íme 8 cikk, amiért érdemes beszerezni.

Hogyan utazz el néhány napra egyedül?

Jó dolog otthon lenni a családdal, olykor viszont elkerülhetetlen, hogy el kelljen utaznunk hosszabb-rövidebb időre egyedül. A legfrissebb Apa magazinban arra is kapsz praktikus, ténylegesen használható tanácsokat, hogyan menedzseld ezeket a kiruccanásokat úgy, hogy közben mindenkinek a lehető legjobb legyen. És nem, a hatalmas plüssmaci a reptéri Duty Free-ből nem kötelező.

A wellnesshotel, mint örömtanya

Egészen más elmenni hétvégére a wellness-szállóba gyerekkel, mint nélküle. Annak érdekében, hogy együtt is legyetek, de a romantika is megmaradjon, egyenesen a Playboy főszerkesztője ad tanácsokat, melyeket érdemes megfogadnod.

Miért imádják a gyerekek a traktorokat?

Fogós kérdés, amire csak találgatni lehet a választ, de talán nem is ez a lényeg. A lényeg az, hogy szeretik, Winkler Róbert pedig ad egy csomó hasznos információt róluk, hogy mi se álljunk teljesen hülyén, ha gyerekünk a tavaszi munkák láttán a határban kérdezősködni kezd. Bónusz: szín-alapú traktorhatározó!

Leckék a pénzről

Fontosnak tartom, hogy gyermekem tisztában legyen a pénz fogalmával. Mi az, honnan van, miért fontos, mire kell és mire nem kell költeni, stb. Hiába ért egyet ezzel a szülők többsége, a gyakorlatban sokszor mégsem sikerül átadni a pénzügyi kultúrát, nem beszélve saját példamutatásunkról. Ha ezt a cikket elolvasod és próbálod betartani az ebben megfogalmazottakat, már tettél valamit annak érdekben, hogy gyereked ne onnan kezdje a pénzzel való ismerkedést, ahonnan – jó eséllyel – te kezdted.

Család a családban

Sok minden feje tetejére áll, amikor gyereked születik, az alapjaiban megváltozott élethelyzet miatt pedig a saját szüleiddel való kapcsolatot is finomhangolni kell. Családja válogatja, hogy ez kinek mennyire megy egyszerűen, de az biztos, hogy nem árt hozzá egy kis segítség, amit az Apa magazin harmadik számában meg is találsz.

Ütős ellenérvek

Lehet, hogy te is azt hiszed, amit én is hittem, hogy a gyerekverés ma már nem téma, a szomorú valóság ezzel szemben az, hogy nagyon is. Ezért is fontos tisztában lenni azzal, mi is zajlik le a gyerekben akkor, amikor elcsattan egy pofon, aminek nem lenne szabad – már csak azért sem, mert a törvény bő tíz éve ezt is bünteti. De korántsem ez a legnyomósabb érv ellene.

Hogyan horgássz a gyerekeddel?

A legkeményebbek hóban-fagyban is nyomják, a horgászattal ismerkedéshez azonban mégsem árt, ha már kellemes időben lehet üldögélni a tó-, vagy folyóparton. Órákat. Annak érdekében, hogy sikerélmény is legyen – és hogy legyen esélyed következő alkalommal is rábeszélni gyermeked –, olvasd el egy rutinos horgász cikkét az Apa magazin harmadik számában.

Hogyan utazz gyerekkel, hogy mindenkinek jó legyen? (de leginkább neki)

Gyerekkel útra kelni – pláne hosszú útra – egyszerre művészet és tudomány, egy közös nyaralást leszervezni pedig minden életkorban komoly kihívás. Ebben segít szerzőnk – aki amellett, hogy családjával végigjárta az összes jobb hazai hotelt, még egy szállodaigazgató feleséggel is bír –, cikke, amiből megtudhatod, melyik korban mire érdemes odafigyelned. És hidd el, érdemes odafigyelned!