Indul az Éva magazin és Ooops! receptverseny!

Indul az Éva magazin és Ooops! receptverseny!

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel!

A cikk támogatója az Ooops!
K

Ki lesz a legjobb? Indul az Éva magazin és Ooops! receptverseny! Legyetek Ti a legjobbak!

Szeret főzni az egész család? Kedvencetek a magyaros konyha – akár újragondolva, egészségesebben? Akkor induljatok az Éva magazin és az Ooops! közös családi versenyén!

Íme a recept hozzá:
1. Végy egy kedvenc családi receptet!
2. Készítsétek el együtt, és mielőtt az ételt befalnátok, fotózzátok le magatokat vele!
3. Fogyasszátok el közösen a végeredményt. Jó étvágyat kívánunk!
4. Még nincs vége: töltsd fel a receptet és a fotót a ezen cikk alján 2017. 04. 12. és 05. 08. között!

Az 5 legtöbb szavazatot elérő család izgalmas főzőversenyen vehet részt. A szavazók között ajándékcsomagokat sorsolunk ki! A főzőverseny a Chefparade főzőiskolában kerül megrendezésre ismert séf, Fördős Zé vezetésével.

A nyereményjáték lezárult!
Íme az 5 nyertes:

Votisky András

Kép

Citromos csicseriborsó krémleves

Hozzávalók:
- 1 üveg csicseriborsó
- 1,5 fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 citrom leve
- 1 csokor petrezselyem
- himalája só, bors
- 1 kiskanál őrölt római kömény
- 1 kiskanál pirospaprika
- 2 evőkanál olívaolaj, vagy kókuszzsír

Elkészítés: A zsiradékon megpirítjuk a felkockázott hagymát és fokhagymát, majd hozzáadjuk a csicseriborsót is. Felöntjük egy liter vízzel, és hozzáadjuk a fűszereket. Felforraljuk, körülbelül tíz percig főzzük, aztán leturmixoljuk. Tálaláskor rácsavarjuk a citromot, és megszórjuk petrezselyemmel.

Zöldségropogós:

Hozzávalók:
- fél csésze lilakáposzta lereszelve
- fél csésze sárgarépa lereszelve
- 1 csésze cirokliszt
- 3 evőkanál kókuszolaj
- 1 kiskanál Himalája só
- 1 kiskanál füstölt paprika
- csipetnyi bors
- egy marék szezámmag

Elkészítés: Összekeverjük az összetevőket és annyi vizet adunk hozzá apránként, hogy nem ragadós fasírtokat tudjunk formázni belőle. Forró palacsintasütőben, olaj nélkül süssük ki.

Kovács Szilvia

Kép

89. éves dédi és a 11. éves dédunoka közös, régi, családi, kelt almás kalácsa

Hozzávalók a tésztához:
- 40 dkg liszt
- 1 tojás
- 15 dkg zsír / vagy vaj 2 dkg élesztő
- 1 evőkanál cukor kevés só tej - igény szerint

Töltelék:
- 1 kg alma cukor
- őrölt fahéj

Töltelék alá:
- zsemlemorzsa

Kenéshez:
- 1 tojás

Elkészítés: Az élesztőt felfuttatjuk egy kávéskanálnyi cukorral megédesített, langyos tejben. A sóval elkevert lisztet elmorzsoljuk a zsiradékkal, hozzáadjuk a cukrot, a tojást, a felfutott élesztőt, és annyi tejet, hogy lágyabb kalácstésztát kapjunk. Letakarva megkelesztjük, majd lisztezett felületen közepes méretű tepsinek megfelelő (kb. 37x22) lapot nyújtunk ki belőle. Morzsával megszórjuk, és az ízesített, megpárolt almát rátesszük. Villával megszurkáljuk a tepsi aljáig, és előmelegített, közepes hőfokú, kb. 180 C°- os sütőben sütjük 35-40 perc alatt. A maradék tésztából pedig fonott kalácsot készítünk!

Horváth Rita

Kép

Szidor család kedvence

Hozzávalók:
- csirkemell
- baconszalonna
- füstölt sonka
- kolbász
- lilahagyma, újhagyma, vöröshagyma
- TV- paprika
- paradicsom
- petrezselyemzöld
- só, őrölt bors, piros paprika
- olaj,
- túró
- tojás
- búzadara
- tejföl
- kifli
- tej
- cukor
- vaníliás cukor
- citromhéj
- vanília puding
- mák
- áfonya lekvár

Elkészítés: Csirkemellet kifilézzük, kinyitjuk, megtöltjük: kolbász, füstölt sonka, TV-paprika, újhagyma. Sózzuk, borsozzuk, baconba tekerjük, elősütjük. Kivesszük, zsírjában pörköltalapot készítünk, ebben készre pároljuk. Kivesszük, szaftját tejfölös habarással sűrítjük. Leszűrjük, a töltött húst felszeleteljük, a mártással beborítjuk.

Köret: A túrót áttörjük. Tojást, búzadarát, sót adunk hozzá, ebből masszát készítünk. Keveset a tenyerünkbe veszünk, megtöltjük: apróra vágott lilahagyma, bacon, petrezselyem. Gombócot formázunk belőle, kifőzzük. A hús mellé téve tálaljuk.

Desszert: Kiflit karikára vágjuk, vaníliás tejjel leforrázzuk és mákot keverünk hozzá. Vanília pudingot készítünk, üvegpohárba téve rétegezük: mákosguba, vaníliapuding és áfonya lekvár. Hidegen tálaljuk.

Szöllősi-Kohári Anett

Kép

Fűszeres csirkecomb, zöldséges bulgurral és sülthagymával

A csirkecombokat megtisztítás után bepácoljuk. (Pác: só, bors, fokhagyma, mustár, méz, rozmaring). Legalább egy órát állni hagyjuk, de akkor a legfinomabb, ha a sütés előtti nap megcsináljuk.

Tepsibe tesszük, lefedjük alufóliával, 180 fokon addig sütjük, amíg félig megpuhul. Ezután levesszük a fóliát, és ropogósra sütjük.

Eközben elkészítjük a zöldséges bulgurt. 1 bögre bulgurt, dupla mennyiségű vízzel felteszünk főni, sóval és ételízesítővel ízesítjük ízlés szerint. Amikor elfőtt a víz, lekapcsoljuk és lefedve hagyjuk pihenni. A cukkinit megmossuk, karikára vágjuk, sózzuk mindkét oldalát. 1 evőkanálnyi olajon a karikákat megsütjük. A karikákat negyedeljük, majd borsóval és kukoricával a bulgurhoz keverjük.

Két fej vöröshagymát megtisztítunk és karikára vágunk, megsózzuk, cikkekre szedjük, megforgatjuk lisztben és olajban megsütjük.

A ropogósra sült csirkét a zöldséges bulgurral és a sült hagymakarikákkal tálaljuk.

Jó étvágyat!

Mukli Zsófia

Kép

Édesburgonya gnocchi paradicsomszósszal

Hozzávalók:
- egy közepes édesburgonya
- kb. 140 g zabliszt
- só
- bors
- szárított bazsalikom
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 doboz hámozott paradicsom
- 2-3 darab friss paradicsom
- padlizsán
- 1 fej vöröshagyma
- tálaláshoz oregánó, sajt

Elkészítés: Az édesburgonyát félbevágom, sütőben 180 fokon puhára sütöm, majd kikaparom a héjából. A burgonyát összetöröm, liszttel összedolgozom, sózom, majd kis rudakat nyújtok és tetszés szerinti apró gombóckákat formázok belőle, majd egy villa hátoldalával kissé ellapítom. Ezek után egy villával mintát vájok a gombóckák tetejébe, mert itt jobban meg is marad majd a szósz.

A tésztát bő, forrásban lévő sós vízben kifőzöm. A mártáshoz a hagymát apróra vágom és egy kevés olajon megfuttatom, majd hozzáadom az áttört fokhagymát. Ezután csak alacsony fokozaton, kb. fél percig hagyom, utána felöntöm a hámozott paradicsommal. Felkockázom a friss paradicsomot és a padlizsánt, majd ezt is hozzáadom. Sózom, borsozom, majd rakok bele bazsalikomot, oregánót. Összefőzöm, végül hozzákeverem a gnocchit. Tálaláskor frissen reszelt sajtot teszek rá és még egy kis oregánót.

Gratulálunk a nyerteseknek!

Kép
Kép
Kép
Napi horoszkóp február 19.: a Rákok optimizmusukkal oldják meg a kialakult helyzetet, a Mérlegek változásra vágynak

A hét első napjára is izgalmas üzeneteket tartogatnak a csillagok, érdemes tehát elolvasnod a horoszkópod!

Napi horoszkóp február 18.: a Bikák elképesztő sikereket érnek el, a Skorpiók könnyen népszerűvé válhatnak

A hét utolsó napján se feledkezz meg a horoszkópodról, hisz a csillagok ismét izgalmas üzeneteket küldtek!

Napi horoszkóp február 17.: az Oroszlánok számára új kapcsolat van a láthatáron, a Szüzek ismeretlen dologban próbálhatják ki magukat

Hétvégére is izgalmas üzeneteket tartogatnak a csillagok, érdemes tehát elolvasnod a mai horoszkópod is!

Beismerő vallomás: 6 önös érdek, amiért örülök, ha a férjem néha nincs otthon

Néha kell egy kis szabadidő! Aki mást mond... annak nincs igaza, és punktum.

Itt az ideje, hogy te készítsd el magadnak a zabtejet!

Sokan vannak, akik valamilyen ételintolerancia miatt fogyasztanak gabona- vagy egyéb magtejeket az állati eredetűek helyett. Sokan pedig azért, mert rendkívül finomak, és emellett persze egészségesek is. Egy baj van csak velük, hogy meglehetősen drágák. De tudtad, hogy ezeket simán előállíthatod akár otthon is, fillérekből?

7 dolog, amit mindenképp nézz meg az autón vásárlás előtt, ha édesanya vagy

Anyaként jövünk csak rá igazán, mennyit nyom a latba, ha a valódi igényeinkhez választunk magunknak autót.

Napi horoszkóp február 16.: a Szüzek kitartanak a céljuk mellett, a Skorpiók végre kikapcsolódhatnak

A hét utolsó munkanapján se feledkezz meg a horoszkópodról, hisz ma is izgalmas üzeneteket olvashatsz, amelyek egyenesen a csillagoktól érkeznek!

Kipróbáltuk az új közautó szolgáltatást, hogy neked már ne kelljen azon pánikolnod, például miért nem tudsz elindulni

Január közepe óta lehet használni a Mol carsharing szolgáltatását, így már azok is autóval mehetnek be dolgozni, akiknek egyébként nincs saját kocsijuk. Mint nekem! Igaz, nekem még jogsim nincs, viszont van egy erre (is) alkalmas fickóm, aki elvezeti helyettem az autót, ha épp szükség van rá. A napokban együtt próbáltuk ki, hogyan is működik ez a szolgáltatás az életben. Mert épp szükségünk volt rá…

A bőrönd, ami túl gyorsan cserélt gazdát – avagy így (ne) lomizzon manapság az ember!

Kinek van kedve vitázni az önjelölt "halomőrökkel" egy kupac szemét fölött, nem igaz? – kolléganőnk vicces története egy lomtalanításról.

Napi horoszkóp február 15.: a Kosok segítőkészségükről híresek, a Rákok hihetetlen sikereket érnek el

Ma is érdemes néhány percet a horoszkópodra szánnod, mert ismét izgalmas üzeneteket küldtek ugyanis a csillagok!

Elég a negatív gondolatok elhessegetéséből! Így birtokold és használd a nehéz érzelmeket is!

Nem biztos, hogy jó, ha csak a pozitív érzelmeknek engedünk teret az életünkben... – Susan David pszichológus TED-előadásán inspirálódtunk.

Színre színt – avagy így használd 2018 trendszíneit az otthonodban!

Ha felfrissítenéd az otthonod berendezését, vagy csak képbe kerülnél az idei trendekkel kapcsolatban, legújabb sorozatunkból megtudhatod, milyen színek, anyagok, formák és stílusok azok, amelyek idén hódítanak. A cikkből kiderül, hogy az év színe mellett milyen árnyalatok dominálnak az enteriőrökben, és arra is adok ötleteket, hogyan használd ezeket egy térben, ha friss, izgalmas és divatos otthonra vágysz!

Növények vs. házikedvencek – avagy mérgező növények, amelyekre érdemes figyelned, ha állat van a háznál!

Egy-két cserepes növény majdnem minden otthonban előfordul, ahogyan egy-két kutya, macska, vagy egyéb házi kedvencre is bőven van példa. De elgondolkodtál már azon, hogy egy fedél alatt vajon nem tesznek-e kárt egymásban?

A repülőgép nem romkocsma! – mégis gyakran van az az érzésem, hogy de igen, az...

Az normális, hogy a London-Budapest fapados járat újra és újra romkocsmává változik? – egy sokat utazó anyuka levele.

Így kell helyesen fogni a borospoharat!

Szeretnéd úgy inni a borodat, mint az igazi szakértő profik? Akkor arra is figyelned kell, hogyan fogod meg elegánsan és hozzáértően a poharat. Hiszed vagy sem, de a helyes tartás még nagyobb élvezeti értéket is ad az italnak.

Napi horoszkóp február 14.: az Oroszlánoknak nagy örömet okoz egy bizonyos dolog, a Szüzek átadhatják magukat a Valentin-napi romantikának

Valentin-napon se feledkezz meg a horoszkópodról, hisz a csillagok mára is izgalmas üzeneteket tartogatnak!

40 furcsa dolog, amiről érdemes lemondani a nagyböjt 40 napjára

Azért ne mind a negyvenet vonjátok meg magatoktól, az ég szerelmére! :) Elég csak egyet vagy kettőt választani.

Ragadd meg a pillanatot! Három hónapos akciós előfizetésünk:

Csak 1185 Ft