Indul az Éva magazin és Ooops! receptverseny!

Indul az Éva magazin és Ooops! receptverseny!

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel!

A cikk támogatója az Ooops!
K

Ki lesz a legjobb? Indul az Éva magazin és Ooops! receptverseny! Legyetek Ti a legjobbak!

Szeret főzni az egész család? Kedvencetek a magyaros konyha – akár újragondolva, egészségesebben? Akkor induljatok az Éva magazin és az Ooops! közös családi versenyén!

Íme a recept hozzá:
1. Végy egy kedvenc családi receptet!
2. Készítsétek el együtt, és mielőtt az ételt befalnátok, fotózzátok le magatokat vele!
3. Fogyasszátok el közösen a végeredményt. Jó étvágyat kívánunk!
4. Még nincs vége: töltsd fel a receptet és a fotót a ezen cikk alján 2017. 04. 12. és 05. 08. között!

Az 5 legtöbb szavazatot elérő család izgalmas főzőversenyen vehet részt. A szavazók között ajándékcsomagokat sorsolunk ki! A főzőverseny a Chefparade főzőiskolában kerül megrendezésre ismert séf, Fördős Zé vezetésével.

A nyereményjáték lezárult!
Íme az 5 nyertes:

Votisky András

Kép

Citromos csicseriborsó krémleves

Hozzávalók:
- 1 üveg csicseriborsó
- 1,5 fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 citrom leve
- 1 csokor petrezselyem
- himalája só, bors
- 1 kiskanál őrölt római kömény
- 1 kiskanál pirospaprika
- 2 evőkanál olívaolaj, vagy kókuszzsír

Elkészítés: A zsiradékon megpirítjuk a felkockázott hagymát és fokhagymát, majd hozzáadjuk a csicseriborsót is. Felöntjük egy liter vízzel, és hozzáadjuk a fűszereket. Felforraljuk, körülbelül tíz percig főzzük, aztán leturmixoljuk. Tálaláskor rácsavarjuk a citromot, és megszórjuk petrezselyemmel.

Zöldségropogós:

Hozzávalók:
- fél csésze lilakáposzta lereszelve
- fél csésze sárgarépa lereszelve
- 1 csésze cirokliszt
- 3 evőkanál kókuszolaj
- 1 kiskanál Himalája só
- 1 kiskanál füstölt paprika
- csipetnyi bors
- egy marék szezámmag

Elkészítés: Összekeverjük az összetevőket és annyi vizet adunk hozzá apránként, hogy nem ragadós fasírtokat tudjunk formázni belőle. Forró palacsintasütőben, olaj nélkül süssük ki.

Kovács Szilvia

Kép

89. éves dédi és a 11. éves dédunoka közös, régi, családi, kelt almás kalácsa

Hozzávalók a tésztához:
- 40 dkg liszt
- 1 tojás
- 15 dkg zsír / vagy vaj 2 dkg élesztő
- 1 evőkanál cukor kevés só tej - igény szerint

Töltelék:
- 1 kg alma cukor
- őrölt fahéj

Töltelék alá:
- zsemlemorzsa

Kenéshez:
- 1 tojás

Elkészítés: Az élesztőt felfuttatjuk egy kávéskanálnyi cukorral megédesített, langyos tejben. A sóval elkevert lisztet elmorzsoljuk a zsiradékkal, hozzáadjuk a cukrot, a tojást, a felfutott élesztőt, és annyi tejet, hogy lágyabb kalácstésztát kapjunk. Letakarva megkelesztjük, majd lisztezett felületen közepes méretű tepsinek megfelelő (kb. 37x22) lapot nyújtunk ki belőle. Morzsával megszórjuk, és az ízesített, megpárolt almát rátesszük. Villával megszurkáljuk a tepsi aljáig, és előmelegített, közepes hőfokú, kb. 180 C°- os sütőben sütjük 35-40 perc alatt. A maradék tésztából pedig fonott kalácsot készítünk!

Horváth Rita

Kép

Szidor család kedvence

Hozzávalók:
- csirkemell
- baconszalonna
- füstölt sonka
- kolbász
- lilahagyma, újhagyma, vöröshagyma
- TV- paprika
- paradicsom
- petrezselyemzöld
- só, őrölt bors, piros paprika
- olaj,
- túró
- tojás
- búzadara
- tejföl
- kifli
- tej
- cukor
- vaníliás cukor
- citromhéj
- vanília puding
- mák
- áfonya lekvár

Elkészítés: Csirkemellet kifilézzük, kinyitjuk, megtöltjük: kolbász, füstölt sonka, TV-paprika, újhagyma. Sózzuk, borsozzuk, baconba tekerjük, elősütjük. Kivesszük, zsírjában pörköltalapot készítünk, ebben készre pároljuk. Kivesszük, szaftját tejfölös habarással sűrítjük. Leszűrjük, a töltött húst felszeleteljük, a mártással beborítjuk.

Köret: A túrót áttörjük. Tojást, búzadarát, sót adunk hozzá, ebből masszát készítünk. Keveset a tenyerünkbe veszünk, megtöltjük: apróra vágott lilahagyma, bacon, petrezselyem. Gombócot formázunk belőle, kifőzzük. A hús mellé téve tálaljuk.

Desszert: Kiflit karikára vágjuk, vaníliás tejjel leforrázzuk és mákot keverünk hozzá. Vanília pudingot készítünk, üvegpohárba téve rétegezük: mákosguba, vaníliapuding és áfonya lekvár. Hidegen tálaljuk.

Szöllősi-Kohári Anett

Kép

Fűszeres csirkecomb, zöldséges bulgurral és sülthagymával

A csirkecombokat megtisztítás után bepácoljuk. (Pác: só, bors, fokhagyma, mustár, méz, rozmaring). Legalább egy órát állni hagyjuk, de akkor a legfinomabb, ha a sütés előtti nap megcsináljuk.

Tepsibe tesszük, lefedjük alufóliával, 180 fokon addig sütjük, amíg félig megpuhul. Ezután levesszük a fóliát, és ropogósra sütjük.

Eközben elkészítjük a zöldséges bulgurt. 1 bögre bulgurt, dupla mennyiségű vízzel felteszünk főni, sóval és ételízesítővel ízesítjük ízlés szerint. Amikor elfőtt a víz, lekapcsoljuk és lefedve hagyjuk pihenni. A cukkinit megmossuk, karikára vágjuk, sózzuk mindkét oldalát. 1 evőkanálnyi olajon a karikákat megsütjük. A karikákat negyedeljük, majd borsóval és kukoricával a bulgurhoz keverjük.

Két fej vöröshagymát megtisztítunk és karikára vágunk, megsózzuk, cikkekre szedjük, megforgatjuk lisztben és olajban megsütjük.

A ropogósra sült csirkét a zöldséges bulgurral és a sült hagymakarikákkal tálaljuk.

Jó étvágyat!

Mukli Zsófia

Kép

Édesburgonya gnocchi paradicsomszósszal

Hozzávalók:
- egy közepes édesburgonya
- kb. 140 g zabliszt
- só
- bors
- szárított bazsalikom
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 doboz hámozott paradicsom
- 2-3 darab friss paradicsom
- padlizsán
- 1 fej vöröshagyma
- tálaláshoz oregánó, sajt

Elkészítés: Az édesburgonyát félbevágom, sütőben 180 fokon puhára sütöm, majd kikaparom a héjából. A burgonyát összetöröm, liszttel összedolgozom, sózom, majd kis rudakat nyújtok és tetszés szerinti apró gombóckákat formázok belőle, majd egy villa hátoldalával kissé ellapítom. Ezek után egy villával mintát vájok a gombóckák tetejébe, mert itt jobban meg is marad majd a szósz.

A tésztát bő, forrásban lévő sós vízben kifőzöm. A mártáshoz a hagymát apróra vágom és egy kevés olajon megfuttatom, majd hozzáadom az áttört fokhagymát. Ezután csak alacsony fokozaton, kb. fél percig hagyom, utána felöntöm a hámozott paradicsommal. Felkockázom a friss paradicsomot és a padlizsánt, majd ezt is hozzáadom. Sózom, borsozom, majd rakok bele bazsalikomot, oregánót. Összefőzöm, végül hozzákeverem a gnocchit. Tálaláskor frissen reszelt sajtot teszek rá és még egy kis oregánót.

Gratulálunk a nyerteseknek!

Kép
Kép
Kép
Jé, te tudtad, ki küldte az első spam e-mailt?

És azt, hogy kinek köszönhetjük a "spam" elnevezést?

4 bosszúálló csillagjegy, aki nem fél revansot venni

Jobb, ha vigyázol azokkal az emberekkel, akiknek felkerült a listára a horoszkópja, mivel ők sok esetben a megbocsátás helyett inkább a bosszút választják! A JOY cikkéből kiderül, pontosan kikről is van szó.

Tippek kezdőknek: a műanyagmentes(ebb) életért, amit illene neked is elsajátítanod

Műanyagmentesen élni sajnos nem könnyű, hiszen az ebből készült használati tárgyak olyannyira részesei lettek mindennapjainknak, hogy szinte már el sem tudjuk képzelni az életünket nélkülük. Holott számtalan alternatívát találhatnál, amelyek kevésbé vagy egyáltalán nem szennyezik a környezetünket.

5 ok, amiért mindig valami édességet kívánsz ebéd után

Egyszerűen nem tudod elképzelni, hogy ne egyél valami édességet ebéd után? Képtelen vagy szkippelni a desszertet, vagy ha mégis kihagyod, utána leküzdhetetlen sóvárgás fog el egy kis csokiért? Most kiderül, mi állhat ennek a hátterében és hogyan küzdheted le az édességmániádat.

Napi horoszkóp július 19.: a Kosok a tökéletességre törekszenek, az Ikrek ragaszkodnak az elképzeléseikhez

Ma se feledkezz meg a horoszkópodról, hisz a csillagok állásából ismét izgalmas dolgokat tudhatsz meg!

Így nézne ki John Lennon és még jó néhány popsztár, ha még mindig élnének

Valaki elképzelte, hogy a popsztárok hogyan néznének ki napjainkban, ha még mindig élnének, és ezt egy remek fotósorozatban mutatják meg nekünk.

6 étel zöldbabból, ami simán kenterbe veri a hagyományos recepteket

Ha szuperfinom és egyben kalóriaszegény fogásokra vágysz, itt az ideje, hogy kihasználd a zöldbabszezont, hiszen a bab amellett, hogy változatosan készíthető, rendszeresen fogyasztva számtalan betegséget kezelhetsz, illetve előzhetsz meg vele.

Napi horoszkóp július 18.: a Rákok munkája végre megtérül, az Oroszlánok felelősségteljes feladattal küzdenek

Ma se feledkezz meg a napi horoszkópodról, mert izgalmas üzeneteket küldtek a csillagok!

Fesztiválos ital kisokos: mit mivel lehet keverni, és mivel nem?

Itt a nyár, és vele együtt a fesztiválok szezonja is. A lazítás egyik legjobb módja meghallgatni a kedvenc zenekarod koncertjét, közben pedig meginni egy-két pohár bort. A nagy melegben viszont ennyi is gyorsan a fejedbe szállhat, pláne, ha többfélét iszol, vagy épp olyan italokat keversz, melyek nem jönnek ki jól egymással. Ezért is szedtük most össze, hogy mivel szabad és mivel nem ajánlatos együtt innod a bort.

24 dolog, amit fogadjunk, hogy nem tudtál Margaret Atwoodról

A szolgálólány meséje önmagában is ellentmondásos módon nyugtalanító mű, éspedig az eredeti regény legalább annyira, mint a belőle készült tévésorozat. De mi most a mögötte álló írónőre, Margaret Atwoodra voltunk kíváncsiak.

Napi horoszkóp július 17.: a Kosoknak nehéz döntést kell meghozniuk, a Rákok hirtelen válnak népszerűvé

A csillagok mára is izgalmas üzeneteket tartogatnak, érdemes tehát elolvasnod a horoszkópod!

50 kcal nem sok! Íme 24 alacsony kalóriatartalmú snack

Ha képtelen vagy lemondani a nassolásról, ha nem bírod ki vacsoráig, de nem mindegy, mennyi energiát tartalmaz, amihez nyúlsz, akkor készítsd be előre egyet-egyet ezekből az alacsony kalóriatartalmú snackekből.

6 felület a konyhában, amelyek tisztításáról valószínűleg te is sokszor megfeledkezel

Mindannyiunknak megvannak a magunk jól bevált tisztítási szokásai, amikor az otthonunk egyik legforgalmasabb helyéről beszélünk, azonban sajnos mindezt sokkal inkább rutinnal, mintsem tudatossággal végezzük. Ez pedig nagy hiba!

Az applikáció, amitől minden túrázást kedvelő ember függővé válik

Olyan klassz megosztani másokkal egy-egy jó útvonalat, ahol jártam, ráadásul műholdas térképpel és az adott helyre igazított fotókkal. És viszont: szuper egy-egy ilyen ajánlás szerint nekiindulni a nagyvilágnak. Ez a szuper túrázáshoz való app létszükséglet mindenkinek, aki az aktív pihenést választja.

Elképesztően flancos szülinapi gyerekzsúrok 10+1 sztárcsaládban

Torta, ajándék, néhány haver, esetleg lufik – egy ifjú szülinaposnak elég ennyi a boldogsághoz, nem? Főképp, ha még csak 1-2 éves, és fel sem fogja, mi történik vele. Hát, úgy tűnik, akadnak sztárok, akik nem így gondolják, sőt, ellenkezőleg. Náluk minden presztízskérdés, még a gyerekzsúr se lehet kivétel!

A lúzerség dicsérete – öt film balfékből lett hősökről

Csetlenek és botlanak, aztán így vagy úgy, de nekik lesz igazuk. A legjobb lúzerfilmekről szóló összeállításunkhoz a Férfiak fecskében bemutatója adta az apropót.

Akkor és most: csodálatos régi és mai fotók 9 tévé- és rádióbemondóról

A 60-as évek Kudlik Júliájától a 90-es évek Borbás Marcsiján át. És persze napjainkban. Így néztek ki akkor és most az ország kedvenc bemondói.

Most 3 lapszám csupán 1.185 Ft-ért rendelhető elő!

Csak 1185 Ft

Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy jobban megismerjük a felhasználói viselkedést és érdeklődést, valamint ezek segítségével személyre szabjuk és javítsuk a reklámokat. Weboldalunk használatával ezen feltételeket ön automatikusan elfogdja. További információkat az adatkezelési tájékoztatóban olvashat.
Megértettem