Pikáns vagy kínos? Három szülőnek ítélte a gyereket egy New York-i bíró

Borítókép: Pikáns vagy kínos? Három szülőnek ítélte a gyereket egy New York-i bíró
Hárman éltek egy házasságban, amikor megérkezett a gyerek. A poliamória egyre gyakoribb társadalmi jelenség, de arra még nem volt példa, hogy a jog is elismerje.

Háromoldalú felügyeleti jogot ítélt meg egy tízéves fiú számára egy New York állambeli bíró: a szülők egy férfi, az ő exfelesége és kettőjük exbarátnője. A történetük ugyancsak cifra, el tudjuk képzelni, hogy hamarosan kapkodni fognak a hollywoodi stúdiók a megfilmesítési jogokért.

Dawn és Michael Marano 1994-ben kötöttek házasságot. 2001-ben ismerkedtek meg Audria Garciával, aki az alattuk levő lakásba költözött. Barátok lettek és miután Garcia szakított a barátjával, beköltözött hozzájuk és "intim kapcsolatba" kezdett a házaspárral.

2007-ben Audria gyereket szült Michaeltől; bár biológiailag ők ketten a kisfiú szülei, a bíróság előtt azt állították, hogy a gyerekvállalás ötlete "hármukban fogant meg", miután Dawn nem tudott teherbe esni.

A háromszereplős házasság (a bírósági iratok tanúsága szerint) 2008-ban bomlott fel, amikor a most 47 éves Dawn és 48 éves Audria úgy döntött, inkább kettesben folytatják, és új otthonba költöztek. Michael (most 50) egyedüli gyerekfelügyeletért perelte be Audriát, míg Dawn válókeresetet indított Michaellel szemben. Dawn gyerekfelügyeletért is indított eljárást, mivel aggódott, hogy ha a gyerekhez való jogait nem ismerik el hivatalosan, akkor a kisfiúval való kapcsolattartása a barátnőjétől (a kisfiú biológiai édesanyjától) fog függeni.

A bíró megkérdezte a kisfiút, hogyan különbözteti meg két anyukáját egymástól. A gyerek azt válaszolta, hogy az egyik a „narancssárga autós anyu”, a másik a „szürke autós anyu”. A bíró azért döntött a háromszereplős gyerekfelügyelet mellett, mert a kisfiú egyértelműen mindkét nőre mint anyjára hivatkozott, és mert a gyerek fogantatása előtt a három felnőtt döntött úgy, hogy közösen vállalnak babát. Végül a kiskorút Audriánál helyezte el a bíró, Michael megkapta a hétvégéket, Dawn (aki még mindig Audriával él!) a szerda estéket és évi egy hét nyaralást. Michael fellebbezést tervez.

Egyetértesz a bíró döntésével? Szavazz!
igen
nem
nem tudom