De igen, te is segíthetsz az Aleppóban rekedteknek

De igen, te is segíthetsz az Aleppóban rekedteknek
Forrás: twitter

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel!

V

Vannak, akik a legsötétebb órákban sem adják fel. Így segíthetsz nekik...

Néhány hónapja Aleppót tartják „a legveszélyesebb helynek a világon”. Több mint négy éve folyik itt a szíriai polgárháború egyik legvéresebb, legtöbb (civil és katonai) áldozatot követelő ostroma, ahol az elmúlt egy évben az orosz hadsereg által is támogatott szíriai kormányerők harcolnak azért, hogy visszafoglalják a várost a lázadó szervezetekkel szemben. Az ENSZ jelentései szerint a kormányerők civilek tucatjait végzik ki az utcán ezekben a napokban, és ezzel háborús bűnöket követnek el. A lakosság helyzete gyakorlatilag a katasztrófához közelít és gyülekeznek a búcsúüzenetek a közösségi oldalakon.

Ezekben a sötét napokban egyre többen vállalnak szolidaritást az aleppóiakkal. Még a párizsi Eiffel-torony is elsötétült szerdán néhány órára.

A helyzet kilátástalannak tűnik, de vannak szervezetek, amelyek továbbra sem adják fel és mindent megtesznek azért, hogy az Aleppóban élők mielőbb biztonságba kerüljenek. Te is segíthetsz nekik – ők azok:

whitehelmets.org – a fehér sisakosok egy helyi civil önkéntes mentőszervezet, amely hangsúlyozottan semlegesnek mondja magát és amelynek tagjai fegyvertelenül mentik a lakosokat még a vegyifegyver-támadások alatt is, valamint orvosi ellátásban részesítik őket. A dán és a német kormány is támogatja őket. Itt adhatsz adományt nekik.

Orvosok Határok Nélkül – nemzetközi segélyszervezet, amelynek tagjai háború sújtotta övezetekben tevékenykednek. Van köztük, aki a legnagyobb vészhelyzetben is a városban marad és a helyi kórházak épületeiben próbálja menteni, ami menthető. Itt adhatsz adományt nekik.

Amnesty International – aláírásokat gyűjtenek, hogy a szíriai kormány biztonságban menekítse ki az aleppóiakat a városból. Aláírásod mellett adománnyal is segíthetsz.

Az ENSz Menekültügyi Szervezete decemberben az Aleppóból kimenekítettek között osztott szét gyógyszereket és élelmiszert. Az UNHCR-nek itt küldhetsz adományt.

Napi horoszkóp március 16.: a Mérlegek vállalják a békéltető szerepét, a Vízöntők pontot tehetnek egy bizonyos ügy végére

Ma is érdemes elolvasnod a horoszkópod, hisz a csillagok állása ismét izgalmas üzeneteket rejt!

Kvíz: Melyik szereplő vagy a Váratlan utazásból?

Ínyenc kvíz a kosztümös szappanopera rajongóinak. Nincs is jobb, mint egy kis nosztalgiázás! :)

Láthatás: egy film, amely bárcsak ne szólna többről, mint a gyerekelhelyezés körüli hercehurcáról

Minden nap elmegyünk olyan családi drámák mellett, mint amit most az arcunkba tol Xavier Legrand elsőfilmes rendező.

„A csillagokat nézd, ne a lábfejedet” – 12 ütős Stephen Hawking-idézet

Kozmológiai kutatásai és humora tették a Föld egyik legismertebb tudományos figurájává.

Egy férfi kiszáll szabálytalanul parkoló terepjárójából, odamegy egy hajléktalanhoz és felrúgja a kalapját

Megpróbáltam felvállalni a konfrontációt ezzel a pernahajderrel, de nem jöttem ki túl jól belőle. Nektek mi a véleményetek? :)

8 dolog, amit egy bormániás SOSEM tesz

Ha ismersz bormániást, vagy épp te magad vagy az, akkor biztosan nem ismeretlenek a borhoz kapcsolódó bevett szokások. Ezek a szokások, bár sokak szemében háklisnak tűnhetnek, nem azok, ugyanis tényleg sokat javítanak az ital élvezeti értékén. Mikor legközelebb borozol, igyekezz te is betartani a bormániások 8 szokását.

11 tényleg hasznos tanács, ha segítség nélkül akarsz fogyni

November óta nem eszem fehérlisztből készült termékeket, elhagytam a nasikat és a cukros üdítőket. 45 napja pedig napi 1200 kalóriát (és maximum 160 gramm szénhidrátot) eszem. Esténként legalább 4 kilométert gyalogolok. Könnyű? Nem. Vannak buktatók? Igen. Ezek a tanácsok azonban nekem sokat segítettek abban, hogy minden elkövetkezendő 24 óra könnyebb legyen.

(Rém)történeti áttekintés: 5 dolog, amivel a nők sanyargatták és sanyargatják magukat a szépség érdekében

Hogy mit meg nem teszünk a szépségért? Behódolunk az aktuális trendeknek, ha jól állnak, ha nem, ha kényelmesek, ha nem. Fogyókúrázunk, edzünk, plasztikaisebészhez, körmöshöz, kozmetikushoz járunk. Tetőtől talpig gyantáztatunk, sanyargatjuk magunkat kívülről-belülről, de mindezt miért és kinek? Magunknak, a nagy Ő-nek, nőtársainknak? Bárhogy is legyen, nem ma kezdtük!

Igaz történet: hároméves koráig a gyerekem túszának éreztem magam

De aztán megszületett a második, és minden megváltozott. Egy amerikai édesanya, Lindsay meséli.

Tényleg létezik olyan, hogy depressziós kutya? Megmagyarázza a szakértő

Az elmúlt hetekben több olyan cikk is felkerült az internetre, ami a kutyák depressziójával foglalkozik. Miklósi Bernadett, etológus és kutyakiképző, a Best Dog Kutyaközpont alapítója cikkében választ ad arra a joy.hu kérdésére, tényleg depresszió felel-e a kutyád hangulatváltozásért, vagy inkább nevezhető az állapot viselkedési zavarnak.

Mit tanulhatunk a nagyszüleink párkapcsolatából, akik egy életen át kitartottak egymás mellett?

Te is szeretnél a életed szerelme mellett megöregedni? A joy.hu összeállítása.

Jönnek a hosszú hétvégék, ti hova utaztok? Íme 8 közép-európai város, amelyet a magam részéről csak ajánlani tudok

Könnyen megközelíthető városok a környékünkön. Fedezd fel mindet, gyerekkel vagy anélkül!

Azok az egyévesek, akik hasonlítanak az apjukra, jóval egészségesebbek egy új tanulmány szerint

Kisebb valószínűséggel lesznek asztmás rohamaik vagy szorulnak sürgősségi orvosi ellátásra, ha az apjuk génjeit örökölték. Elég meredeknek hangzik, ugye? Pedig van összefüggés.

Kövess minket

Ragadd meg a pillanatot! Három hónapos akciós előfizetésünk:

Csak 1185 Ft