Még hogy újévi fogadalom – a tudomány szerint az ünnepi időszak a legjobb alkalom arra, hogy új fitnesz szokásokat vegyél fel

Még hogy újévi fogadalom – a tudomány szerint az ünnepi időszak a legjobb alkalom arra, hogy új fitnesz szokásokat vegyél fel
Forrás: Europress

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel!

D

December környékén a legtöbben hanyagoljuk az edzést és nem tartunk mértéket az evésben-ivásban, amikor ünnepelünk. De egy pszichológus szerint ilyenkor érdemes új egészséges szokásokat bevezetni.

Decemberben általában a fegyelmezettségünk maradéka is szertefoszlik. Ilyenkor már a hónap közepén egymást érik a karácsonyi ünneplések, amikor képtelenek vagyunk kizárólag salátán élni, mértéket tartani az ivásban, a költekezésben, nem beszélve a másnapi korán kelésről vagy akár a hatékony munkavégzésről – igaz? Január elsején aztán jönnek az újévi fogadalmak, szentül elhatározzuk, hogy mostantól minden másképp lesz. Egy pszichológus szerint azonban az ünnepi időszak valójában éppenhogy ideális alkalom az egészséges szokások bevezetésére.

Christine Carter, a Berkeley Egyetem boldogságkutató központjának pszichológusa azt állítja, hogy az év végi rohanás a legjobb apropó arra, hogy új szokásokat vegyünk fel. Mivel semmire nincs időnk, mindenképpen kicsiben kell kezdenünk, márpedig ez a módja: lépésről lépésre. Ezt írja Carter egy nemrégi blogposztjában:

„Mindenképpen apró célokat kell kitűznünk annak érdekében, hogy ki is tudjunk tartani mellettük. Ha túl ambiciózusak vagyunk, például elhatározzuk, hogy mostantól sokkal többet edzünk, mint eddig, néhány hét után (...) könnyen újra a kiindulóponton találhatjuk magunkat. Ezért lassan kell felépítenünk az új szokásainkat. És mivel az ünnepek környékén olyan kevés szabadidőnk van, ilyenkor szívesebben vállalunk be apró dolgokat – olyanokat, amelyekre csak úgy tekintünk, mint 'jobb, mint a semmi'. És éppen ezek segítenek majd elérni a céljainkat: az olyan rutinok, amelyekről észre sem vesszük, hogy az életünk részévé válnak!”

gif

Tehát előzzük meg az újévi fogadalmakat, ajánlja a pszichológus, kezdjünk el már most apró egészséges szokásokat felvenni és használjuk ki az ünnepek körüli káoszt arra, hogy kicsiben kezdjük. Ráadásul ha ilyen körülmények között képes vagy kitartani az elhatározásod mellett, akkor az újévben, amikor minden visszatér a rendes kerékvágásba, még könnyebb lesz, nem igaz?

inc.com

Sosem késő vagy legalábbis jó sokáig nem! 14 nő Hollywoodból, aki 45 fölött lett anya

Halle Berry, Marcia Cross, sőt Sandra Bullock sem siette el a gyerekvállalást.

Lehet örülni, hölgyek: jön az első lebomló, környezetbarát terhességi teszt!

Nézd meg, hogyan működik a jövő terhességi tesztje!

Régen használati tárgy, ma újrahasznosított műtárgy. Mi az? Nem fogod elhinni

Valami, ami karácsonykor akár a nappalidat is díszítheti.

A leghatékonyabb trükk, hogy könnyebben felkelj reggel akkor is, ha kint még sötét van

Alvásszakértők szerint egyetlen szempontot kell felismernünk, hogy ne kómázzunk hosszú percekig már napfelkelte előtt. Vagy után.

Itt vannak a 2018-as Golden Globe-jelölések – ezúttal nincs köztük magyar, de így is akad néhány meglepetés

Egy új Spielberg-film Tom Hanks és Meryl Streep főszereplésével, a furcsa című Három óriásplakát Ebbing határában, valamint A víz érintése vezeti az Arany Glóbuszra jelölt filmek listáját, amely a kattintás után olvasható. A tévésorozatok körében a Hatalmas kis hazugságok a nagy esélyes.

5 tuti tipp, amivel akár órákra is lefoglalhatod a gyereket

Ezeket szerencsére benn is lehet játszani és csak fél szemmel kell rájuk nézned közben.

Fél Hollywood a kissrác védelmére kelt, akit bullyingoltak az iskolában az orra miatt! „Engem is csúfoltak, csak én nem voltam ilyen bátor”

Az amerikai kisfiú könnyek között érvel az iskolai bántalmazás ellen – még egy sziklát is megindítana, nem hogy Katy Perry-t.

6 film, amit meg kell nézned szakítás után

Néha épp egy filmre van szükségünk ahhoz, hogy kicsit megkönnyebbüljön a lelkünk ilyenkor!

6 szokás, amivel minden évben meg tudom előzni, hogy felszaladjon rám pár kiló az ünnepek alatt

Csengőszó, meghittség, ellenállhatatlan mézeskalács-illat – kinek van kedve ilyenkor a fitnesz-szempontokra gondolni? Nos nekem sincs, ezért olyan egészséges karácsonyi szokásokat vezettem be, amelyeken gondolkodnom sem kell. És évről évre működik! Figyeljetek!

7+1 utolsó pillanatos, ámde nagyon is személyre szóló karácsonyi ajándékötlet

Csak azért, mert te is azok közé tartozol (hozzánk hasonlóan), akik az utolsó pillanatban szerzik be az ajándékokat, még lehet az eredmény személyes figyelmesség, amiből a megajándékozott pontosan tudni fogja, hogy gondoltál rá.

13 laza szülő, aki rájött, hogy jobb könnyedén kezelni az életet

Amíg mást már kitör a frász, addig ők halál nyugodtan veszik az akadályokat.

Méhkasszerű képződményekben lakhatnak majd a New York-i hajléktalanok?

Újabb megoldástervezet az angol példa után. De melyik volt előbb: a tyúk vagy a tojás?

Kipróbáltuk! Borvaj, amivel még jobb ételeket készíthetsz!

Magától értetődő a tény, mely szerint a konyhánk és a kamránk egytől-egyig tele van főzéshez használt vörös- és fehérborokkal, hogy még véletlenül se fogyjunk ki semmiből, ha ételízesítésre kerülne a sor. Mindazonáltal találtunk egy sokkal kézenfekvőbb felhasználási módot az otthon sorakozó borok számára, s teljes biztonsággal állíthatjuk: osztatlan sikert arathattok a következő baráti vacsorán!

Napi horoszkóp december 10.: az Ikrek nagy nyomás alól szabadulnak fel, a Nyilasok bátran vállalják a véleményüket

A hét utolsó napján is érdemes elolvasnod a horoszkópodat, hisz a csillagok ismét izgalmas üzeneteket küldtek!

10 animációs mese, amiben komoly pszichológiai mondanivalót rejtettek el

Fogadjunk, hogy már ezerszer is láttátok mindegyiket! Ha mégsem, akkor itt az ideje megnézni őket!

Kövess minket

Legyen stílusos új éved! Féléves Éva-előfizetéshez most féléves InStyle-előfizetést kapsz ajándékba!

Csak 2995 Ft