Ajándékozzon Babakötvényt Karácsonyra!

Ajándékozzon Babakötvényt Karácsonyra!

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel!

Hamarosan itt az év egyik legszebb ünnepe, ezzel együtt sokasodnak teendőink, néha még utolsó nap is fejvesztve rohangálunk. Sokszor a nagy hajrában nem sikerül személyre szóló vagy épp hasznos ajándékot találni szeretteinknek. Ez utóbbira nyújthat megoldást gyermekes családoknak a Babakötvény.

De mi is ez a Babakötvény?
Minden 2005. december 31-e után született gyermeknek az állam 42 500 Ft életkezdési támogatást ad. Ennek növeléséhez a szülőknek a Magyar Államkincstárban (ún. Kincstári) Start-értékpapírszámlát kell nyitnia a gyermek nevére, melyen a támogatási összeg évente +3% kamatprémiummal gyarapodik. Sőt, a család és az ismerősök éves befizetéseinek mértéke alapján további állami támogatások (10%, de max. évi 6 000 Ft) érhetők el. Ezek az összegek automatikusan Babakötvénybe kerülnek befektetésre.

És miért jó ajándék a Babakötvény?

Mert bármilyen kis összegért lehet vásárolni, hiszen az alapcímlete 1 forint és az összegnek nincs alsó vagy felső korlátja. Mert bármikor vásárolható, amikor épp rendelkezésre áll megtakarítható összeg. Mert a befektetett tőke garantáltan az előző év átlagos inflációja felett 3%-kal kamatozik és az éves befizetések után további 10%-os állami támogatás jár (évi max. 6 000 Ft). Mert a Babakötvényen elért kamatjövedelem adó, illeték- és egészségügyi hozzájárulás (EHO) mentesen felvehető. Mert a futamidő során felhalmozott megtakarítást a 18. életévét betöltött fiatal felnőtt a tanulmányok finanszírozása mellett lakhatásra, a pályakezdés megkönnyítésére vagy a gyermekvállalás feltételeinek megteremtésére használhatja fel. Mert nagyon egyszerű, mivel elég egy állandó havi átutalási megbízás a befizetni szánt összegről és a számlára bárki átutalhat. Így családtagok számára az elkövetkező ünnepek alkalmával, az ajándékozás körül jelentkező dilemma egyszerűen és hasznosan megoldható.

Lepje meg gyermekét egy életre szóló ajándékkal!

További információért keresse fel a www.allampapir.hu weboldalt.

Nagyvárosban élsz, sokat dolgozol, stressznek vagy kitéve? Ha bármelyik igaz rád, így tarts kényeztető bőrpihentetést az ünnepek alatt

Hagyd a bőrödet is ünnepelni! Ilyen trükkökkel pihentetheted a rohanós hétköznapok után.

Az Oscar-jelölés előszobájában a Testről és lélekről – érdekesen alakul a mezőny

Enyedi Ildikó az egyetlen női rendező a kilenc döntős között.

Csak szeretetből érdemes – Interjú Korpás Krisztinával

19, 16, 9 – három fiú. Nem szerepelnek pletykalapokban, és az apjuk, Tilla sztársága miatt sose lennének hajlandóak kamera elé állni, de az anyjuk kedvéért most igent mondtak. Interjú az Éva január–februári lapszámából.

Barna foltok jelentek meg az arcodon? Tudd meg, mi állhat a hátterében, és mit tehetsz ellene – 5 tipp

Előfordult már, hogy barna foltokat, ráncokat vagy más bőrhibákat vettél észre az arcbőrödön? Ha ilyesmit tapasztalsz, akkor azonnal cselekedned kell – el is mondjuk, hogy miért és mit tegyél.

Zöld út az egészséghez: a zöld turmixok 6 előnye + 3 szuper recept

Ha a gyors méregtelenítés és a jobb közérzet a cél, válassz egy jó zöld turmixot!

3 húsétel mennyei salátával az ünnepi asztalra

Nem kell lemondanod a finom húsételekről az ünnepek alatt sem! Készíts hozzájuk ízletes salátákat, így tedd könyedebbé a fogásokat!

15 helyzet, amit csak az ért, aki karácsonykor is dolgozik

Már meg sem próbálod elképzelni, hogyan lehetne egy pihenőnapod is a szeretet ünnepén.

Napi horoszkóp december 15.: az Ikrek vállalják a véleményüket, az Oroszlánok nagy nyomás alól szabadulnak fel

A hét utolsó munkanapján se feledkezz meg a horoszkópodról, hisz a csillagok mára is izgalmas üzeneteket küldtek!

Megjelent az ÉVA január–februári száma, nézz bele!

Mint mindenki, az elmúlt hetekben mi is sokat beszélgettünk a zaklatási ügyekről, és ezzel kapcsolatban a nők és a férfiak felelősségéről. Vajon mikor válik természetessé, hogy intim kapcsolat csak kölcsönös beleegyezésen alapulhat, hogy a másik teste nem kisajátítható, hogy a hatalmi pozíció nem mindenre jogosít fel? Vajon a mi gyerekeink már más világban élnek majd? A te fiad hogyan viselkedik majd a nőkkel?

Top 5 gluténmentes sütirecept

Ebben a gyűjteményben ínycsiklandó gluténmentes sütirecepteket találsz.

„Hogy megértsék, mit jelent: szívd fel, begyem, a sok vizet” – Horváth Dorka, a BOOKR Kids alapítója

Horváth Dorka író és közgazdász 2015-ben alapított egy startupot, amelynek azóta többezres olvasótábora van itthon és külföldön is. A BOOKR Kids egy mesetár-alkalmazás, amelyet mobilon és tableten lehet használni; a benne szereplő mesék olvashatók, hallgathatók, színes-szagos animációval rendelkeznek és minden egyes történethez fejlesztőjáték is tartozik. Dorka mindezzel együtt nem számít arra, hogy örökre búcsút kellene mondanunk a papírra nyomtatott könyveknek. Interjú.

DIY ajándékok a gyerkőctől apának – 9 egyedi ötlet

De mit kapjon apa karácsonyra? Nos, akár ezek közül bármelyiket!

Hogy miért tűrik el ennyien és ilyen sokáig a szexuális zaklatást? Salma Hayek borzalmas Harvey Weinstein-történetéből kiderül...

A producer folyamatosan zaklatta a színésznőt, aki rendre nemet mondott neki, mire Weinstein beteges feltételekhez kötötte, hogy befejezhessék a Frida című film forgatását. Ez a komplex történet nem sok kétséget hagyhat afelől, hogy a szexuális zaklatás munkahelyen nem csupán férfi és nő közötti játszma, hanem a hatalomgyakorlás eszköze, amelyet követően még az áldozatra nehezedik a mérlegelés terhe, hogy megéri-e továbbra is áldozatnak maradnia.

10 mém, amit biztosan értékelni fogsz, ha te vagy az egyetlen a családban, aki szingliként tolja végig az ünnepeket

Idén se tudsz még egy fél pasit se felmutatni? Miközben a többiek már eljegyezték egymást, babát várnak etc. etc.? Először is, nem vagy egyedül, másodszor is kinek mi köze hozzá, nem igaz?

A férjed valami hasznossal lepne meg karácsonykor? Így segíts neki a kívánságlistáddal!

Könnyítsd meg a dolgát, hogy biztos a jó meglepit vegye meg!

Így állítsd meg egyszer és mindenkorra a túlevést: 9 tipp

A legtöbb diétának és egészséges életmódprogramnak egyetlen közös hibája van a fogyasztáskutató pszichológus szerint, aki azt is elárulja, hogyan lehet azt kiküszöbölni. Kilencféleképpen.

Kövess minket

Legyen stílusos új éved! Féléves Éva-előfizetéshez most féléves InStyle-előfizetést kapsz ajándékba!

Csak 2995 Ft