Randikrónikák: A fiú, akivel nem lehetett kedvesnek lenni

Randikrónikák: A fiú, akivel nem lehetett kedvesnek lenni

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel!

Í

Így (ne) pasizz be manapság: sokat látott, hallott és tapasztalt barátnőnk elképesztő fiúzós kalandjairól mesél. 27. rész

Ábelt a munkahelyemre vettük fel, természetesen én felvételiztettem, mert olyan egyszerűen nincs, hogy Rebi elkerülne egy később kínossá váló szituációt. Annak ellenére, hogy kifejezetten professzionálisan viselkedett, érezni lehetett, hogy bejövök neki, mert ezt nyilvánvaló esetekben egy nő azonnal megérzi, én pedig amúgy is éppen a sokadik körömet futottam Milánnal, illetve a Milánnal való szakítással, és ki voltam éhezve egy kis figyelemre. Hát Ábeltől aztán megkaptam. Azonnal felcsillant a szeme, amikor meglátott, és mikor kezet fogtunk, éreztem, hogy szó szerint átmelegednek az ujjai a tenyeremben. De higgyétek el, hogy nem emiatt vettem fel: sőt, kicsit féltem is tőle, hogyan fogok kezelni egy újabb potens pasit a cégnél.
Illetve – elvileg potenset. Mert nekem aztán nem jött be. Kicsit sem. Nehéz megmondani, hogy miért nem, hiszen magas volt, egész helyes, intelligens, és kedves, de egyszerűen nem érdekelt. A legkevésbé sem. Van ez így. Ha beléptem volna egy házibuliba, biztos nem beszélgettem volna el vele. Ha az osztálytársam lett volna, az ő nevét felejtem el először, és ha meghív az esküvőjére, biztos, hogy egy darabig értetlenül forgatom a meghívót a kezemben. És ezért nem is éreztem különösebb lelkifurdalást. Amióta felnőttem, nem akarok mindenkinek a legjobb barátja lenni. Van akit én nem érdeklek, van aki engem nem érdekel.

"...erőt vettem magamon, és nagyon higgadtan és világosan elmagyaráztam neki, hogy Ábel, nem jössz be!"

A probléma csak az volt, hogy én viszont Ábelt nagyon is érdekeltem. És Ábel nem adta fel. Én pedig, bár untam a szitut, nem szerettem volna összeveszni vele, nem akartam magamra haragítani, nem akartam parát a cégnél. Ezért ha nagyon a nyakamra járt, vele mentem ki ebédelni, és ha megállt az asztalom mellett, nem küldtem el, hanem elbeszélgettem vele. Nem éreztem magam kellemetlenül, épp ellenkezőleg, Ábel továbbra is kedves és okos fiú volt. De továbbra is meg tudtam volna lenni nélküle. Amikor pedig elhívott randizni, erőt vettem magamon, és nagyon higgadtan és világosan elmagyaráztam neki, hogy Ábel, nem jössz be. Az egy dolog, hogy éppen egy szakítás kellős közepén vagyok, de… – na a szakítás dolgot azt hiszem, nem kellett volna mondani. Mert Ábel úgy raktározta el a szavaimat, legalábbis a következtetésem szerint – hogy csak azért nem érdekel, mert éppen szakítok. És különben talán magam se ismerem be, hogy valakinek meg kéne vigasztalnia. Erre gondolhatott, vagy isten tudja mire, miközben én elégedetten dőltem hátra, hogy na végre túlestem ezen a kellemetlen beszélgetésen. Meg is lepődtem kicsit, meg valljuk be, rosszul esett a hiúságomnak, hogy olyan könnyen viselte a visszautasítást.
Aztán, pár napon belül moziba hívott. Egy dán krimit játszottak egy kis művészmoziban, amire senki nem akart eljönni velem: Ábel felajánlotta, hogy elkísér. De nem randi, szögeztem le. TÉNYLEG nem az. Külön vesszük a jegyeket is, meg minden. Nem akarok tőled semmit, és nem jössz be nekem. Csak nem szeretnék egyedül moziba menni. Felfogtad, hogy nem randi?

"Nem fogok nálad aludni, és te se nálam. Ez nem randi volt, és nem érdekelsz. Hívjak neked egy taxit?"

Persze, persze bólogatott Ábel, aki valójában nem fogta fel. Vagy mittudomén. Mindenesetre én kissé nyugodtabban, bár némi homályos rossz érzéssel ültem be vele a moziba, valahogy úgy, hogy szinte a másik oldalon lévő karfához préseltem magam, nehogy félreértse a helyzetet. Végigszorongtam a filmet, és minden egyes hirtelen mozdulatára úgy összerezzentem, mintha valaki pisztolyt sütött volna el a fülem mellett. Ettől függetlenül szerencsére a film, ahogy számítottam rá, remek volt, és egész felszabadultan jöttem ki a teremből. Ábel rám nézett, és megkérdezte, megiszunk-e még egy sört a mozi melletti helyen. Egy pillanatig elbizonytalanodtam, majd azt feleltem, végülis mért ne. Aztán az egy sörből kettő lett, bár másnap munkanap volt: beszélgettünk egy jót a filmről, meg úgy magunkról is kicsit, majd fizettünk (ki-ki a magáét, hiába erősködött perceken keresztül Ábel, hogy meghív, amivel sikerült megint kibillentenie a jókedvemből) – végül hívtam egy taxit.
Neked nem kell?– kérdeztem tőle. Á dehogy, felelte könnyedén, majd megyünk együtt.
De én Budán lakok – feleltem, mert tudtam, hogy ő pedig Zuglóban.
Ugyan – válaszolta – majd eldöntjük, hova megyünk haza.
Még jó, hogy nem kacsintott hozzá, így is elég közel voltam ahhoz, hogy felpofozzam, vagy tehetetlenségemben csak simán toporzékolni kezdjek.
Lehet, hogy nem voltam világos. Nem fogok nálad aludni, és te se nálam. Ez nem randi volt, és nem érdekelsz. Hívjak neked egy taxit?
Sértetten bámult rám. Hogy te milyen p*csa vagy! – mondta végül, látható felháborodással. Ha nem is akarsz esélyt adni, akkor ne hitegess! – fűzte még hozzá. Ezt már tényleg nem tudtam mivel kommentálni. Vállat vontam, és inkább kimentem a fagyba dideregni, mint hogy egy perccel is tovább a társaságában legyek.
Persze azóta már idősebb és tapasztaltabb vagyok. Tudom, hogy érdemes hallgatnom a megérzéseimre. Ha egy srác nem érdekel, akkor nem érdekel.
Erőltetni pedig fölösleges.

A jó szüléshez idő kell, nem pedig futószalagon végzett műtétek - a WHO új irányelvekkel állt elő a nők érdekében

A WHO nemrég új ajánlásokat fogalmazott meg a pozitívabb szülésélmény érdekében.

Csak én nem akarom megkeresztelni a gyerekemet a családban - avagy így lettem hirtelen fekete báránnyá

"Vajon miért gondoltam azt, hogy anyai alapon jogot formálhatok arra, hogy eldöntsem, lesz-e szenteltvízbe mártás, avagy sem?"

17 optikai illúzió, amit az agyad nem fog helyesen látni, akárhogy is erőlködik

A szemünket és az agyunkat kiábrándítóan könnyű becsapni.

Ezért kell körtét enni alkoholos italok fogyasztása előtt

A körte nemcsak azért szuper gyümölcs, mert tele van vitaminokkal, nagyon finom, sok ételhez illik, így jól felhasználható a főzéshez is, hanem még a borokhoz kapcsolódóan is vannak nagyon pozitív hatásai.

10 kérdés Borbély Alexandrához: Legnagyobb rémálmáról, korai filmes élményeiről és az Oscarról beszélgettünk vele - VIDEÓ

Az Oscar-jelölések előtti napokban volt alkalmunk beszélgetni Európa legjobb színésznőjével, ő pedig elbűvölő szerénységgel nyilatkozott a jelölés lehetőségéről, illetve például arról, mennyire vonzza a külföldi karrier.

Nem olyan voltam, mint a többi gyerek, de te homokba dugtad a fejed, Anya!

Flórának nem volt könnyű gyerekkora. Ma már tudja, mi volt ennek az oka és ettől végre felnőtt fejjel megcsillant benne a remény. Az ő levele következik, amit az édesanyjához intézett...

Az ötmásodperces szabály, amely egyszer és mindenkorra véget vet a halogatásnak

Folyton csak tolod magad előtt a kisebb-nagyobb elvégzetlen feladatok garmadáját? Pedig lehet, hogy csak öt másodpercen múlik.

11 hack, ami lazán felpörgeti a reggeli készülődést gyerekekkel

Van vis maior, amiket könnyedén meg lehet előzni! Segítünk az előre tervezésben, hogy a reggeli rohanásban legalább a fejedet ne veszítsd el.

A 18 éves Emma González az igazi Katniss Everdeen?

Az éhezők viadala fiktív hősnőjéhez hasonlítják a gimnazista lányt, aki profi politikusokat megszégyenítő beszédével talán örökre megváltoztatta az amerikai közéletet a floridai iskolai lövöldözés utáni tüntetésen.

A barátnőim segítettek át a gyászon - nekik köszönhetem, hogy még lélegezem

"Én semmit nem várok a barátaimtól, csak azt, hogy mellettem legyenek. Nem várom, hogy tanácsot adjanak, sajnálkozzanak, vagy velem sírjanak. Hiszen ez nem az ő életük." - Anikó története.

Végre! II. Erzsébet minden eddiginél komolyabban veszi a környezetvédelmet, hála országos haverjának, David Attenborough-nak

A Buckhingham-palota új intézkedéssorozatban tiltotta ki a szívószálakat és a műanyag palackokat a királyi ingatlanokból, s a kőkemény intézkedés mögött állítólag maga a 92. évét taposó királynő áll.

Ha ezt a két ételt együtt eszed, biztos, hogy sokkal gyorsabb lesz az anyagcseréd!

Ha gyorsabb anyagcserére vágysz, érdemes kipróbálnod!

2 hónapja nem rágom a körmöm: így jutottam el idáig

"Nem terveztem felhagyni a körömrágással, de aztán egyik nap ránéztem a kezeimre és azt kérdeztem magamtól: hát normális vagyok én?"

Ezért kellene mindig tartanod egy citromot az éjjeliszekrényeden

Meglepő hatása van ennek a gyümölcsnek!

Napi horoszkóp február 19.: a Rákok optimizmusukkal oldják meg a kialakult helyzetet, a Mérlegek változásra vágynak

A hét első napjára is izgalmas üzeneteket tartogatnak a csillagok, érdemes tehát elolvasnod a horoszkópod!

Napi horoszkóp február 18.: a Bikák elképesztő sikereket érnek el, a Skorpiók könnyen népszerűvé válhatnak

A hét utolsó napján se feledkezz meg a horoszkópodról, hisz a csillagok ismét izgalmas üzeneteket küldtek!

Napi horoszkóp február 17.: az Oroszlánok számára új kapcsolat van a láthatáron, a Szüzek ismeretlen dologban próbálhatják ki magukat

Hétvégére is izgalmas üzeneteket tartogatnak a csillagok, érdemes tehát elolvasnod a mai horoszkópod is!

Beismerő vallomás: 6 önös érdek, amiért örülök, ha a férjem néha nincs otthon

Néha kell egy kis szabadidő! Aki mást mond... annak nincs igaza, és punktum.

Kövess minket

Ragadd meg a pillanatot! Három hónapos akciós előfizetésünk:

Csak 1185 Ft