Randikrónikák: A fiú, aki nem lehet az enyém

Randikrónikák: A fiú, aki nem lehet az enyém
Forrás: Europress

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel!

Í

Így (ne) pasizz be manapság: sokat látott, hallott és tapasztalt barátnőnk elképesztő fiúzós kalandjairól mesél. 22. rész.

Annyira fáradt és kiégett voltam mostanában, hogy úgy éreztem, szükségem van valami újra, kikapcsolódásra, feltöltődésre, de nem csak testileg, hanem szellemileg is. Ezért kapva kaptam a lehetőségen, hogy a munkám miatt egészen olcsón tudtam részt venni egy pszichológiai fejtágítón, amit egy rangos hegyvidéki wellness-szállodában rendeztek meg. Svédasztalos reggeli, érdekes előadások, egy csomó ismeretlen kolléga, meg egy egyetemi barátnő, aki elkísért: ez kb tökéletes mixe annak, amit én minőségi feltöltődésnek nevezek. És négy nap pont elég idő ahhoz, hogy távol is legyek, meg annyira zavaróan ne is.
A konferencián elég gyorsan elkülönültek a korosztályok, és hamarosan abban a nagyjából húsz fős bandában találtam magam, akik magukat talán „fiatalnak” titulálták volna, szóval olyan huszonöttől harmincötig. Nem volt ebben semmi rosszindulat, egyszerűen csak hasonlóak volt a témáink, hasonlóan ott maradtunk este az étteremben inni, hasonlóan hajnalig. Kedves emberek voltak, jót beszélgettünk, hamar kiderült, hogy ki kit bír igazán és kit nem. Volt ott egy fiú… no persze mindig van ott egy fiú. De volt ott egy fiú, aki mellém ült le, szinte azonnal, és elég határozottan úgy tűnt, hogy beszélgetni szeretne velem. Végignéztem rajta. Amolyan magas, szemüveges bölcsészfiú volt, akinek annyira intelligensen csillog a szeme a lencsék mögött, hogy pár óra ide-odacikázó beszélgetés, és hupsz, fülig beleszeretsz. De amúgy elsőre nem tetszett, nem volt kifejezetten szép, és nem volt kedvem fiúzni. Neki viszont kedve volt beszélgetni velem. Érdekeltem. Úgyhogy válaszolgattam neki… és igen, mikor hajnalban felsétáltam a szobámba (egyedül!), akkor már úgy éreztem, mintha mindig is ismertem volna.

"És akkor tudtam, hogy vége. A franc essen bele. Ha valakinek ennyire szereted az illatát, akkor vége."

Azért másnap még mindig úgy éreztem, mintha csak egy barátot szereztem volna. De amikor megláttam reggel, hogy tanácstalanul megáll az ebédlő ajtajában a tányérjával, aztán rám pillant, elmosolyodik, és felém indul, határozottan, nos határozottan nagyot ugrott a szívem. Én pedig azt mondtam neki, mármint a szívemnek, hogy tsss! Nem történik itt semmi különös. És utána végigültük az előadásokat egymás mellett a kényelmetlen székeken, jegyzetelgettünk, néha véletlenül, tényleg véletlenül összeakadt a lábunk, vagy a könyökünk, vagy ugyanarra gondoltunk és odasúgtuk egymásnak, és észre kellett vennem, hogy automatikusan mennyire közel hajolok hozzá, ha beszélni szeretnék vele. Mondjuk egy zsúfolt előadóteremben TÉNYLEG közel kell hajolni valakihez, akivel beszélni szeretnél. De nem feltétlenül a szájához ugye. Elvileg. És amikor ránéztem, és ő is elvigyorodott azon, amit mondtam neki, akkor hirtelen megéreztem az illatát, ami nem dezodorszag volt, hanem valami egyszerű és friss, mint a víz. És akkor tudtam, hogy vége. A franc essen bele. Ha valakinek ennyire szereted az illatát, akkor vége. Ez egyszerű kémia.
De még mindig nem akartam ezt az egészet. A bonyodalmat, a szívfájdalmat. Nem is tudom miért. Még az előadásról kimenekültem a mosdóba, és mint valami mániás hülye, sikáltam a kezem a csap alatt. Néztem az ujjaimat, és rájöttem, hogy mi zavar ennyire. Hogy van egy gyűrű a jobb kezén. És persze nyilván nem olyan mint másoké, mert ezüst, meg szimpla, mégis egyedi és ízléses, a franc essen bele, hogy ennek a fiúnak még a jegygyűrűje is vonzó kell, hogy legyen. Sóhajtottam, és megtöröltem a kezem. Aztán az ebédnél afelé tereltem a szót, és a srác, szinte megkönnyebbülten mesélni kezdett a feleségéről. Valószínűleg elmondta volna hamarabb is, ha szóba jön. Mert hát felnőtt, érett embereknek nem kell a homlokukra tetoválni, hogy házasok. Mert feltételezhetően az ellenkező nem tagjai még azelőtt észreveszik a jegygyűrűt, mielőtt fülig beléjük esnének. Ugye. Ugye. Kivéve ha a StormRebiről van szó. Mert én ilyen vagyok, ha fiúkról van szó. Vak és hülye.

Kép
forrás: Europress

Aztán a következő napon még inkább belészerettem. Persze akkor már ott munkált bennem, a „nem lehet az enyém kisördög” is. Hogy ez a srác, az okos tekintetével és az isteni dumájával, és az egyébként remek testével, és a dús hajával egy másik lányhoz megy haza. Akit szeret. És tisztel. Akiről örömmel mesél. És annak ellenére, hogy a kémia az ott szikrázik és tombol köztünk, ezt mindkettőnk elismeri – nem csinál semmit. Mert nem teheti meg a feleségével. Nem is akarja. És egy kis idő után azt vettem észre, hogy pont emiatt, még jobban tetszik. Tetszett az, hogy egyenes és tisztességes ember. És én, a fehérmájú, akinek tényleg húsz perc megszerezni és levarrni valakit, és aztán úgy továbbsétálni, mintha mi sem történt volna, úgy vigyáztam erre a furcsa plátói szerelem-jellegű négynapos barátságra, mint egy törékeny üvegtárgyra.
Az utolsó éjjel nagy bulit csaptunk a bárban. Eléggé bekészültem, sokkal inkább, mint szerettem volna. A srác is. Félrehívott és megmutatta a fényképet a telefonján, amit a felesége küldött: a leendő babájukról készült ultrahang-képet. Teljesen kivolt, mert akkor derült ki, hogy kisfiú lesz, és hogy pont akkor nem volt a felesége mellett. Mondtam neki, hogy ez csak egy vizsgálat. Lesz még kismillió. És a lényeg az, hogy a többin ott lesz. Meg hogy ott lesz az első lépéseknél, meg a kiesett fogaknál, meg az első kimondott szónál, meg végig. És biztos voltam benne, hogy így lesz. Hogy ebből a srácból remek és felelősségteljes apa lesz. És ennek úgy örültem. Nem is éreztem már irigységet… nem voltam szomorú. Örültem, hogy léteznek ilyen fiúk. Aztán ránéztem, és láttam, hogy nagyon rosszul van. Feltámogattam a szobájáig. Segítettem neki lefeküdni. Betakartam, lekapcsoltam a villanyt. És otthagytam, kimentem a szobából, anélkül, hogy ezt megbántam volna.

10 rosszkedvűző tévésorozat, amiben mellesleg erős női karakterek is szerepelnek

Néha ilyen jófajta minőségi, csajos tévésorozatokra is szükség van, lássuk be.

Hogy érdemes választani: állami, vagy magánkórházban szüljünk?

Sorra vettük a legfontosabb szempontokat, hogyan érdemes szülészetet, kórházat választani.

Ha Gwyneth Paltrow-t nem bírod – attól még a tésztáját imádni fogod

Egy-két évvel ezelőtt, a csapból is Gwyneth carbonrájára folyt, miközben az akkor megjelent receptkönyve - csak úgy, mint sokszor ő maga is -, a támadások kereszttüzébe került. Ha a színésznőt nem is, az egyik receptjét mégis szerette az internet népe, amit többek között a popsugar, a delish is lehoztak. Én is sokszor elgondolkodtam azon, hogy ideje lenne végre kipróbálnom. A napokban épp carbonarára vágytam, hát megtettem!

5 reggeli, amit az irodai konyhád mikrójában is elkészíthetsz, méghozzá 5 perc alatt

Néha egy bögre forró finomság elég ahhoz, hogy a helyes vágányra terelődjön az ember munkanapja. Készítettél már fűszeres zabkását és más ínyencségeket a mikróban? Én most kipróbáltam néhány mikrózható reggeli receptet.

Annyi ételt vásárolj, amennyit meg is eszel – Tippek az élelmiszerpazarlás ellen

Én ugyan soha nem éltem pazarló életet, de pár éve még inkább figyelek arra, miből mennyit vásárolok és használok fel. Ezzel a tudatos gondolkodással te is sokat tehetsz magadért, a bolygóért, sőt rengeteg pénzt is spórolhatsz. Talán még egy adag lelkiismeret-furdalástól is megkímélheted magad. Tegyünk együtt az élelmiszerpazarlás ellen!

Vajon mit gondolna a 20 éves önmagam a mostani életemről? Levél magamnak a múltba és a jövőbe

"...most még nehéz elképzelned, de mindent ügyesen csinálsz: semmilyen erőfeszítésed sem hiábavaló, idővel minden meg fog térülni, így hát soha ne add fel!"

Garnélás-kapros cukkinileves (akár vegán)

Íme egy könnyen és gyorsan elkészíthető, ízekben mégis gazdag leves. Rák nélkül tökéletes vega leves.

Böllér, hentes, pékné – te tudod, hogy milyen ételre utalnak ezek a kifejezések?

Számtalan fogásunk van, ami egy tájegységről, népcsoportról, személyről, egy foglalkozást űző személyről, vagy épp annak feleségéről kapta a nevét. Ezek az elnevezések többnyire készítési módokat jelölnek. Te tudod, hogy melyik mit takar?

A jó szüléshez idő kell, nem pedig futószalagon végzett műtétek - a WHO új irányelvekkel állt elő a nők érdekében

A WHO nemrég új ajánlásokat fogalmazott meg a pozitívabb szülésélmény érdekében.

„Nagyon fontos, hogy egy társadalom elismerje a művészi munkát” – Topor Tünde, az Artmagazin főszerkesztője

A kortárs műveknek lehet pénzben kifejezhető értéke, a művészeknek nemzetközileg komolyan vehető karrierje – érvel az Unicredit Bank mecénás programja, a Korszakalkotók egyik zsűritagja. Topor Tündével beszélgettünk.

Csak én nem akarom megkeresztelni a gyerekemet a családban - avagy így lettem hirtelen fekete báránnyá

"Vajon miért gondoltam azt, hogy anyai alapon jogot formálhatok arra, hogy eldöntsem, lesz-e szenteltvízbe mártás, avagy sem?"

17 optikai illúzió, amit az agyad nem fog helyesen látni, akárhogy is erőlködik

A szemünket és az agyunkat kiábrándítóan könnyű becsapni.

Ezért kell körtét enni alkoholos italok fogyasztása előtt

A körte nemcsak azért szuper gyümölcs, mert tele van vitaminokkal, nagyon finom, sok ételhez illik, így jól felhasználható a főzéshez is, hanem még a borokhoz kapcsolódóan is vannak nagyon pozitív hatásai.

10 kérdés Borbély Alexandrához: Legnagyobb rémálmáról, korai filmes élményeiről és az Oscarról beszélgettünk vele - VIDEÓ

Az Oscar-jelölések előtti napokban volt alkalmunk beszélgetni Európa legjobb színésznőjével, ő pedig elbűvölő szerénységgel nyilatkozott a jelölés lehetőségéről, illetve például arról, mennyire vonzza a külföldi karrier.

Nem olyan voltam, mint a többi gyerek, de te homokba dugtad a fejed, Anya!

Flórának nem volt könnyű gyerekkora. Ma már tudja, mi volt ennek az oka és ettől végre felnőtt fejjel megcsillant benne a remény. Az ő levele következik, amit az édesanyjához intézett...

Az ötmásodperces szabály, amely egyszer és mindenkorra véget vet a halogatásnak

Folyton csak tolod magad előtt a kisebb-nagyobb elvégzetlen feladatok garmadáját? Pedig lehet, hogy csak öt másodpercen múlik.

11 hack, ami lazán felpörgeti a reggeli készülődést gyerekekkel

Van vis maior, amiket könnyedén meg lehet előzni! Segítünk az előre tervezésben, hogy a reggeli rohanásban legalább a fejedet ne veszítsd el.

Kövess minket

Ragadd meg a pillanatot! Három hónapos akciós előfizetésünk:

Csak 1185 Ft