Meglepetééés!!! – Avagy így ne szúrj el egy meglepetés bulit, ha te szervezed!

Meglepetééés!!! – Avagy így ne szúrj el egy meglepetés bulit, ha te szervezed!
Forrás: europress

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel!

M

Mi lesz akkor a meglepetés bulival, ha valaki meglepetésszerűen elkottyantja róla magát???

Biztos a ti családotokban, baráti körötökben is akadnak olyan emberek, akik minden fontosabb eseményről képesek elkottyantani valamit, még akkor is, ha ezt nem szánt szándékkal teszik. A miénkben is van ilyen, de persze most nem nevezem nevén, mert már így is túl sok cikkemben szerepelt mint mellékszereplő. Lényeg a lényeg, hogy nagyon könnyen előfordulhat, hogy az általunk szervezett események meglepetés része egy ilyen ember miatt részben, vagy akár teljesen meghiúsul. Na persze nem mondom azt, hogy ezzel lőttek is az egész a bulinak, csak hát nem túl jó érzés, hogy két perc alatt romba dől az addig befektetett munkád, amibe előzőleg nyilván rengeteg energiát öltél bele.

Olvasd el ezt is!

Az én egyik ilyen sztorim az, hogy az említett személy nem tudott eljönni egy 40. meglepi szülinapra, - ami amúgy eléggé bántotta, - és amikor az ünnepelt az otthonról elszállingózó családtagokból gyanút fogott, őt hívta fel, hogy igazolja a sejtését. Olyannyira sikerült igazolnia, hogy a köszönés után rögtön ez a megbánó mondat hangzott el a telefonban: „jaj, tényleg ne haragudj, hogy nem tudtam elmenni a bulira!”. Hmm...

Persze utólag csak nevetünk a dolgon és nyilván nem haragszunk az illetőre, hiszen ilyen bárkivel előfordulhat; mégis jó lenne a következő alkalommal megelőzni a bajt. Nos, épp ezért gondoltuk úgy, hogy felírjuk magunknak a legfontosabb meglepetés buli szervezési kritériumokat. Ki ne hagyd ezeket, ha jót akarsz magadnak!

Kép
forrás: europress

# Kezdjük az alapokkal!

Készíts pontos vendéglistát, és még csak véletlenül se térj el tőle! Aki egyszer felkerült, az már ne kerüljön le róla, miután publikussá tetted a meghívottak között; de lehetőleg ne is nagyon bővítgesd utólag!

# Kell egy egzakt programterv!

Amikor a fejedben már körvonalazódik a program, és netalán már a programszervezőkkel, - ha igénybe veszel ilyen szolgáltatást, - is sikerült konzultálnod, feltétlenül készíts egy pontos programtervet. Legyen ez akár egy word dokumentum, amit mindenkinek elemailezel, hogy tudják, mihez kell majd igazodni! Így nagyon sok kérdéstől megkímélheted magad és elkerülheted a rohamszerű megkereséseket is.

# Titkos esemény!

Hozz létre a Facebookon egy titkos eseményt és csak azokat tedd rá, akiket szeretnél meghívni! Ha ezt túl bonyolultnak ítéled, akkor készíts egy köre-mailt, amin folyamatosan tájékoztatod a vendégeket a fejleményekről. A lényeg, hogy ne engedd ki az irányítást a kezed közül, hanem próbálj meg mindent az eredeti terv szerint csinálni!

Kép
forrás: europress

# Többszöri figyelmeztetés!

Lehet, hogy túl szájbarágósnak tűnik ezredszer is elismételni, hogy a buli meglepetés lesz, te mégis tedd meg! Minden e-mailben, vagy telefon alkalmával emlékeztesd a többieket az esemény jellegére! Az e-mailben emeld ki vastag betűvel a „meglepetés” szót, és inkább egyesével kérdezz rá mindenkinél, hogy „ugye ő is hallotta”, hogy ilyen lesz a buli! Persze kérj elnézést, hogy ilyen sokszor ismétled önmagad, de hát jobb félni, mint megijedni!

# A kritikus elemek...

Nem vagyunk benne biztosak, hogy az lenne a jó taktika, hogy a pletykálósabbaknak később szóljunk csak, hiszen, lehet hogy úgy nem tudnak előre felkészülni az eseményre. Inkább csak szinte észrevétlenül célozzunk rá náluk, hogy most vigyázzanak jobban a szájukra! A magukat gyakran elszólók közvetlen környezetében is megkérhetünk valakit, hogy figyeljen oda rájuk, amikor találkozóra kerülne sor az ünnepelttel!

# Kell egy jó csali!

Legyen valaki a társaságból, aki a helyszínre csalja az ünnepeltet! Lehetőleg előre beszéljetek meg egy „B” tervet is, hátha közbe jönne valami, vagy a gyanút fogna az „áldozat”. Valami olyan csalit találjatok ki, ami elég mindennapos ahhoz, hogy ne legyen feltűnő, így biztosan nem fog befuccsolni a tervetek!

# Biztos alibi...

Legalább a szűkebb baráti, családi körnek legyen jól megalapozott alibije! Persze azért ne vigyétek túlzásba, valaki legyen elérhető közületek, legalább mobilon! Ha az ünnepelt jelenlétében egymással beszéltek telefonon, szólítsátok más néven egymást, nehogy feltűnő legyen neki!

Nektek van bevált módszeretek a szervezésre? Esetleg már ti is jártatok pórul a meglepetés partyval? Írjátok meg nekünk!

Ezt az egy dolgot mindenképpen meg kell tenned a bőröddel, ha leesik a hó

A bőröd meg fogja köszönni neked, rövid- és hosszútávon egyaránt.

Gyász: 37 évesen elhunyt Fábián Juli énekesnő

Juli nyáron jelentette be, hogy ideiglenesen visszavonul, mert a gyógyulására kell koncentrálnia.

Téged sosem érintett a bullying? Nézd meg ezt a szenvedélyes videót és máshogyan fogod gondolni!

Ne görgess tovább: ez a téma annál jóval többet ér, minthogy máris elengedd!

8 minimál manikűrötlet karácsonyra

Egy ilyen minimál lakkal nemcsak az ünnepeket, hanem még az első néhány munkanapot is kibírhatod az újévben.

Nagyvárosban élsz, sokat dolgozol, stressznek vagy kitéve? Ha bármelyik igaz rád, így tarts kényeztető bőrpihentetést az ünnepek alatt

Hagyd a bőrödet is ünnepelni! Ilyen trükkökkel pihentetheted a rohanós hétköznapok után.

Az Oscar-jelölés előszobájában a Testről és lélekről – érdekesen alakul a mezőny

Enyedi Ildikó az egyetlen női rendező a kilenc döntős között.

Csak szeretetből érdemes – Interjú Korpás Krisztinával

19, 16, 9 – három fiú. Nem szerepelnek pletykalapokban, és az apjuk, Tilla sztársága miatt sose lennének hajlandóak kamera elé állni, de az anyjuk kedvéért most igent mondtak. Interjú az Éva január–februári lapszámából.

Barna foltok jelentek meg az arcodon? Tudd meg, mi állhat a hátterében, és mit tehetsz ellene – 5 tipp

Előfordult már, hogy barna foltokat, ráncokat vagy más bőrhibákat vettél észre az arcbőrödön? Ha ilyesmit tapasztalsz, akkor azonnal cselekedned kell – el is mondjuk, hogy miért és mit tegyél.

Zöld út az egészséghez: a zöld turmixok 6 előnye + 3 szuper recept

Ha a gyors méregtelenítés és a jobb közérzet a cél, válassz egy jó zöld turmixot!

3 húsétel mennyei salátával az ünnepi asztalra

Nem kell lemondanod a finom húsételekről az ünnepek alatt sem! Készíts hozzájuk ízletes salátákat, így tedd könyedebbé a fogásokat!

15 helyzet, amit csak az ért, aki karácsonykor is dolgozik

Már meg sem próbálod elképzelni, hogyan lehetne egy pihenőnapod is a szeretet ünnepén.

Napi horoszkóp december 15.: az Ikrek vállalják a véleményüket, az Oroszlánok nagy nyomás alól szabadulnak fel

A hét utolsó munkanapján se feledkezz meg a horoszkópodról, hisz a csillagok mára is izgalmas üzeneteket küldtek!

Megjelent az ÉVA január–februári száma, nézz bele!

Mint mindenki, az elmúlt hetekben mi is sokat beszélgettünk a zaklatási ügyekről, és ezzel kapcsolatban a nők és a férfiak felelősségéről. Vajon mikor válik természetessé, hogy intim kapcsolat csak kölcsönös beleegyezésen alapulhat, hogy a másik teste nem kisajátítható, hogy a hatalmi pozíció nem mindenre jogosít fel? Vajon a mi gyerekeink már más világban élnek majd? A te fiad hogyan viselkedik majd a nőkkel?

Top 5 gluténmentes sütirecept

Ebben a gyűjteményben ínycsiklandó gluténmentes sütirecepteket találsz.

„Hogy megértsék, mit jelent: szívd fel, begyem, a sok vizet” – Horváth Dorka, a BOOKR Kids alapítója

Horváth Dorka író és közgazdász 2015-ben alapított egy startupot, amelynek azóta többezres olvasótábora van itthon és külföldön is. A BOOKR Kids egy mesetár-alkalmazás, amelyet mobilon és tableten lehet használni; a benne szereplő mesék olvashatók, hallgathatók, színes-szagos animációval rendelkeznek és minden egyes történethez fejlesztőjáték is tartozik. Dorka mindezzel együtt nem számít arra, hogy örökre búcsút kellene mondanunk a papírra nyomtatott könyveknek. Interjú.

DIY ajándékok a gyerkőctől apának – 9 egyedi ötlet

De mit kapjon apa karácsonyra? Nos, akár ezek közül bármelyiket!

Hogy miért tűrik el ennyien és ilyen sokáig a szexuális zaklatást? Salma Hayek borzalmas Harvey Weinstein-történetéből kiderül...

A producer folyamatosan zaklatta a színésznőt, aki rendre nemet mondott neki, mire Weinstein beteges feltételekhez kötötte, hogy befejezhessék a Frida című film forgatását. Ez a komplex történet nem sok kétséget hagyhat afelől, hogy a szexuális zaklatás munkahelyen nem csupán férfi és nő közötti játszma, hanem a hatalomgyakorlás eszköze, amelyet követően még az áldozatra nehezedik a mérlegelés terhe, hogy megéri-e továbbra is áldozatnak maradnia.

Kövess minket

Legyen stílusos új éved! Féléves Éva-előfizetéshez most féléves InStyle-előfizetést kapsz ajándékba!

Csak 2995 Ft