4 ütős ötlet névjegykártya készítéshez

4 ütős ötlet névjegykártya készítéshez
Forrás: europress

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel!

A

A hagyományos névjegyek ideje már rég lejárt! Ennek ellenére még mindig igen sok régi vágású papírfecni jön velünk szembe a találkozókon, rendezvényeken. Ha teheted, így változtass rajta: legyen trendi a saját névjegyed!

Sajnos az üzleti világban rengetegen szembesülnek vele, hogy a különböző találkozókon, konferenciákon, eseményeken kapott névjegyeik időről időre tornyosulnak, ám ha ismét a kezükbe kerül közülük néhány, a legtöbb esetben egyáltalán nem emlékeznek az illetőre, akitől kapták. Nos erről nem csak a rossz arc- és névmemóriánk tehet, hanem bizony a kártya készíttetője, birtokosa is. Tudjuk persze, hogy a nagy multi cégeknél meg van kötve a munkavállalók keze, és hogy be kell érjék az egységes, vállalati kártyák osztogatásával; így a cikkünk most inkább azokhoz az olvasókhoz szól, akik maguk dönthetnek a névjegykártyájuk elkészítéséről.

Az a tapasztalatunk, hogy az emberek többsége csak azokat a partnereket jegyzi meg a névjegye alapján, akiket képes valamilyen módon a kártyához kötni. Vagyis minden bizonnyal a kártya tulajdonosa egy szembetűnő, nem túl mindennapi darabbal rukkol elő, amikor pedig átadja, az átadás képe és a meglepetés emléke beíródik a fejekbe.

Végig vettük, hogy milyen megkülönböztető paramétereknek érdemes teljesülnie egy névjegykártya tervezés és gyártás folyamán ahhoz, hogy a mi névjegyünk igazán egyedi lehessen, és hogy a legtöbben emlékezzenek ránk, ha a kezükbe kerül.

Kép
forrás: europress

1. Jól válaszd meg a papírt!

Nagyon sokan beleesnek abba a hibába, hogy a papír minőségén próbálnak spórolni, mondván, hogy úgy több kártya tud elkészülni egy azon összegből. Sajnos ez a lehető legrosszabb hozzáállás, hiszen senki nem fog emlékezni a hatszázadik ugyanolyan gagyi papírból készült névjegyünkre. Éppen ezért válasszunk jobb minőségű, különleges tapintású, esetleg vastagabb papírt a nyomtatáshoz! Rengeteget javíthatunk az összképen, ha egy érdekes textúrájú papírra nyomtatunk, esetleg még fóliát is kérünk rá a sérülékenység csökkentése céljából.

2. Tedd személyessé!

A helyzet az, hogy a szabvány téglalap formájú névjegyek ideje már jó néhány éve lejárt. Azok kártyáját jegyezzük meg a legjobban, akik valami formabontó ötlettel állnak elő, például a névjegyük formája a cég logójukat idézi! Azonban nem csak a formával, hanem a színekkel és a szöveggel is lehet hasonló hatást elérni. Ezért érdemes lehet elgondolkozni valami figyelemfelkeltő szövegen, szlogenen, vagy humoros feliraton, esetleg élénk színkombináción is. A személyesség tehát már rég nem azt jelenti, hogy rányomtatjuk az egyébként is vállalhatatlan igazolvány fotónkat a kártya egyik oldalára! Úgy kell átadnunk a magunkról szóló információt, hogy azt a fogadója érdekesnek, különlegesnek, esetleg viccesnek találja.

Kép
forrás: europress

3. Légy formabontó!

Még vissza egy kicsit a formához: szerencsére a nyomdaipari cégek is végtelen lehetőséget biztosítanak már a megrendelőknek, így tényleg 100%-ig a fantáziádra bízhatod a dolgot. Vannak, akik kétszer akkor kártyát készíttetnek, van akik átlátszót, vagy háromszög alakút és olyanok is akadnak, akik középen lyukasat, vagy összehajtogathatót. Gondold át, hogy mi illik a céged, vagy az általad képviselt szolgáltatás/termék profiljába, és kezdj ötletelésbe, miként tudnád ezt megjeleníteni egy apró kártyán is! Ha például sajtokkal foglalkozol, a lyukas sárga névjegyet egyértelműen neked találták ki; de inkább rád bízzuk a munka velejét!

4. Hagyd a kártyát a csudába!

Ugye te is szeretsz hasznos dolgot, vagy ajándékot kapni a partnereidtől? Miért ne követhetnéd a példájukat te is, méghozzá úgy, hogy összekapcsolod a névjegy készítéssel? Keress fel egy reklámajándékkal foglalkozó profi céget, - például ezt, - és csináltass velük látványtervet több termékre is! Ilyen lehet például egy pendrive, post-it tömb, nyakpánt, vagy egyéb irodai eszköz. Készíttesd el a „névjegyedet” ezekre a kézzel fogható és hasznos tárgyakra, és a találkozókon ezekkel mutatkozz be a partnereidnek! Így egész biztosan meg lesz náluk az elérhetőséged, csak az irodai asztalukra kell majd pillantaniuk!

Vajon mit gondolna a 20 éves önmagam a mostani életemről? Levél magamnak a múltba és a jövőbe.

"...most még nehéz elképzelned, de mindent ügyesen csinálsz: semmilyen erőfeszítésed sem hiábavaló, idővel minden meg fog térülni, így hát soha ne add fel!"

Garnélás-kapros cukkinileves (akár vegán)

Íme egy könnyen és gyorsan elkészíthető, ízekben mégis gazdag leves. Rák nélkül tökéletes vega leves.

Böllér, hentes, pékné – te tudod, hogy milyen ételre utalnak ezek a kifejezések?

Számtalan fogásunk van, ami egy tájegységről, népcsoportról, személyről, egy foglalkozást űző személyről, vagy épp annak feleségéről kapta a nevét. Ezek az elnevezések többnyire készítési módokat jelölnek. Te tudod, hogy melyik mit takar?

A jó szüléshez idő kell, nem pedig futószalagon végzett műtétek - a WHO új irányelvekkel állt elő a nők érdekében

A WHO nemrég új ajánlásokat fogalmazott meg a pozitívabb szülésélmény érdekében.

„Nagyon fontos, hogy egy társadalom elismerje a művészi munkát” – Topor Tünde, az Artmagazin főszerkesztője

A kortárs műveknek lehet pénzben kifejezhető értéke, a művészeknek nemzetközileg komolyan vehető karrierje – érvel az Unicredit Bank mecénás programja, a Korszakalkotók egyik zsűritagja. Topor Tündével beszélgettünk.

Csak én nem akarom megkeresztelni a gyerekemet a családban - avagy így lettem hirtelen fekete báránnyá

"Vajon miért gondoltam azt, hogy anyai alapon jogot formálhatok arra, hogy eldöntsem, lesz-e szenteltvízbe mártás, avagy sem?"

17 optikai illúzió, amit az agyad nem fog helyesen látni, akárhogy is erőlködik

A szemünket és az agyunkat kiábrándítóan könnyű becsapni.

Ezért kell körtét enni alkoholos italok fogyasztása előtt

A körte nemcsak azért szuper gyümölcs, mert tele van vitaminokkal, nagyon finom, sok ételhez illik, így jól felhasználható a főzéshez is, hanem még a borokhoz kapcsolódóan is vannak nagyon pozitív hatásai.

10 kérdés Borbély Alexandrához: Legnagyobb rémálmáról, korai filmes élményeiről és az Oscarról beszélgettünk vele - VIDEÓ

Az Oscar-jelölések előtti napokban volt alkalmunk beszélgetni Európa legjobb színésznőjével, ő pedig elbűvölő szerénységgel nyilatkozott a jelölés lehetőségéről, illetve például arról, mennyire vonzza a külföldi karrier.

Nem olyan voltam, mint a többi gyerek, de te homokba dugtad a fejed, Anya!

Flórának nem volt könnyű gyerekkora. Ma már tudja, mi volt ennek az oka és ettől végre felnőtt fejjel megcsillant benne a remény. Az ő levele következik, amit az édesanyjához intézett...

Az ötmásodperces szabály, amely egyszer és mindenkorra véget vet a halogatásnak

Folyton csak tolod magad előtt a kisebb-nagyobb elvégzetlen feladatok garmadáját? Pedig lehet, hogy csak öt másodpercen múlik.

11 hack, ami lazán felpörgeti a reggeli készülődést gyerekekkel

Van vis maior, amiket könnyedén meg lehet előzni! Segítünk az előre tervezésben, hogy a reggeli rohanásban legalább a fejedet ne veszítsd el.

A 18 éves Emma González az igazi Katniss Everdeen?

Az éhezők viadala fiktív hősnőjéhez hasonlítják a gimnazista lányt, aki profi politikusokat megszégyenítő beszédével talán örökre megváltoztatta az amerikai közéletet a floridai iskolai lövöldözés utáni tüntetésen.

A barátnőim segítettek át a gyászon - nekik köszönhetem, hogy még lélegezem

"Én semmit nem várok a barátaimtól, csak azt, hogy mellettem legyenek. Nem várom, hogy tanácsot adjanak, sajnálkozzanak, vagy velem sírjanak. Hiszen ez nem az ő életük." - Anikó története.

Végre! II. Erzsébet minden eddiginél komolyabban veszi a környezetvédelmet, hála országos haverjának, David Attenborough-nak

A Buckhingham-palota új intézkedéssorozatban tiltotta ki a szívószálakat és a műanyag palackokat a királyi ingatlanokból, s a kőkemény intézkedés mögött állítólag maga a 92. évét taposó királynő áll.

Ha ezt a két ételt együtt eszed, biztos, hogy sokkal gyorsabb lesz az anyagcseréd!

Ha gyorsabb anyagcserére vágysz, érdemes kipróbálnod!

2 hónapja nem rágom a körmöm: így jutottam el idáig

"Nem terveztem felhagyni a körömrágással, de aztán egyik nap ránéztem a kezeimre és azt kérdeztem magamtól: hát normális vagyok én?"

Kövess minket

Ragadd meg a pillanatot! Három hónapos akciós előfizetésünk:

Csak 1185 Ft