Így maradj éber a munkahelyen, ha épp kicsit kómás vagy – 5+1 tipp

Borítókép: Így maradj éber a munkahelyen, ha épp kicsit kómás vagy – 5+1 tipp
Sajna olyan csak a mesében van, hogy gyufával támasztjuk ki a szemünket munka közben! De akkor hogy éljünk túl éberebben egy olyan napot, amikor hogy is mondjuk...nem teng túl bennünk az energia?

Holt biztos, hogy nektek is szoktak olyan napjaitok lenni, amikor nem csak hogy zombinak érzitek magatokat egész nap, hanem egy jól fejbe vágott zombinak. Ilyenkor általában már a reggel is döcögősen indul: lehet, hogy cukor helyett só landol a kávéban, vagy szimplán csak nem értjük miért nem pirulnak már meg a kenyerek a kenyérpirítóban. Ja, hogy azt be is kéne dugni? Na bumm! És ha a reggeli rituálé ellenére sem sikerül ép(ebb) fejet varázsolnunk magunknak, akkor a munkahelyünkön töltött idő felér majd egy örökké tartó küzdelemmel, legalábbis látszólag.

Na de mi található meg egy munkahelyen, amivel valahogy mégiscsak sikerül magunkból embert faragni, ha más nem, legalább a fontosabb feladataink elvégzéséhez? Íme pár tipp, amihez cseppet sem ciki folyamodni, amikor úgy érzed: „ez tuti nem az én napom!”

Forrás: europress

1. Iszol te rendesen?

Merül fel rögtön a kérdés, amit kivételesen nem vicceskedve kérdez valaki egy buli alkalmával. Szóval ilyen esetekben borzasztóan fontos a megnövelt folyadékbevitel. Ha van közös konyhátok, netalán egy hűtőszekrényetek is, érdemes 1-1 palack vizet betenned magadnak, azt pedig egy nap két ütemben kivenned és elfogyasztanod. Ha van lehetőséged jégkocka készítésére, akkor spékeld meg az italod néhánnyal, hiszen a hideg remek ébresztő!

2. A „törcsi trükk”

Ha már a fagyasztónál tartunk, a legjobb lenne, ha lehetőséged nyílna kis jegelő párnát tenni a benti fagyiba, ha pedig nagyon kókadsz, kicsit lehűteni vele a tarkódat, nyakadat, dekoltázsodat! Ha ez az opció nem opció, akkor a hideg vizes törölköző is megteszi, a nyár közepén gyakorta vizezd be és frissítsd fel magad vele, akár úgy is, hogy néhány percre a nyakadon hagyod, amíg megírsz egy e-mailt!

3. Tedd jégre a koffeint!

Nagy kávés, vagy teás vagy? Ha más nem, a büfében, vagy ebédszünetben kérd jegesen a kávédat! A teádat még otthon magad is elkészítheted, rendes teafűből, lefőzve, lehűtve, ízesítve, jegelve. Már csak magaddal kell vinned az irodába. Erre a célra javasoljuk a „maté” teákat, amelyek extra élénkítő hatásukról és igazán kellemes ízükről ismertek. Kérd a teaházban zöld, citromos, vagy narancsos ízben!

Forrás: europress

4. Mély levegőt!

Az, hogy megy az irodában a ventillátor, esetleg a légkondi, még nem megoldás. Hiszen egy idő után ahhoz is hozzászokik a szervezetünk, tehát az lesz a normális. Muszáj tehát felállnunk a székből és a lehetőségekhez képest friss levegőt keresnünk. Menj ki a teraszra, vagy sétálj egyet az utcán, lélegezz mélyeket! 10 perc szünet mindenkinek belefér, sőt kötelező, arról nem beszélve, hogy mennyi idő megy el olyan tevékenységekkel, mint kávéfőzés, vagy cigi szünet... (Ez utóbbit meg sem hallottuk.)

5. Az ebédszünet szent és sérthetetlen!

Kérjük ezt nagyon komolyan venni! Sokaknak ez az egyetlen biztos pont a napban, amikor kötelezően ki tudják kapcsolni az agytekervényeket, ha más nem, arra a 20-25 percre. Ha olyan helyen dolgozol, ahol a környéken van több étkezési lehetőség is, például az irodán kívüli kantin, vagy kisvendéglő, próbálj meg egy héten legalább egyszer vagy kétszer kimozdulnia négy fal közül, és ott elfogyasztani mondjuk egy déli menüt! Beszéljetek össze a többiekkel, hogy melyik nap hova mentek, így az bő fél óra biztos kizökkent, felébreszt, amit az irodán kívül töltötök. Ha jól jönne még egy kis ébresztő, fűszerezd chilivel az ételedet, ettől aztán garantáltan felpezsdül az ábrázatod! :-)

+1. Most jön a vicc, ami nem vicc...

(Szóval csak félig vicc, mert ugye minden lehetséges dolgot ki kell próbálni a cél érdekében!) Ha nincs több ötleted és még mindig nyomi vagy, legalább próbálj meg jól szórakozni! Szerezz be egy pattogós cukorkát, - mert hogy megint lehet kapni, - és hallgasd, ahogy szétrobban a szádban! Egyeseknek állítólag a hang meghozza a várt hatást, ha más nem, ideiglenesen.

Neked van valami trükköd az éberség fokozására? A vicces, vagy lehetetlen dolgok is érdekelnek minket. Tényleg! Írd meg kommentben! ;-)