Szépen is ki lehet rúgni valakit – 5 lépésben mutatjuk, hogyan

Szépen is ki lehet rúgni valakit – 5 lépésben mutatjuk, hogyan
Forrás: europress

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel!

N

Néhány lépésben bemutatjuk, hogy nem minden munkahelyi búcsú végződik sírással. Tényleg nem, ehhez azonban szükséges, hogy teljesüljenek bizonyos feltételek. Lássuk, melyek ezek!

Biztosan rengeteg sztorit hallottatok már arról, hogy kivel milyen igazságtalan módon bánt a munkaadója, amikor megvált tőle. Sajnos a legtöbb munkahelyen még messze nem az a jellemző elbocsátások alkalmával, ami jó néhány nagyvállalatnál már a kötelező gyakorlat részét képezi. Függetlenül attól, hogy valakitől egy esetleges létszám leépítés okán, vagy a nem megfelelően végzett munkája miatt válnak meg, mindenkit megilletne egyfajta korrekt eljárás. Ennek egy lehetséges folyamatát szedtük össze most 5 lépésben.


1. Megfelelő tájékoztatás és a probléma vizsgálata

Vagyis konkrétumokkal, egzakt tényekkel, adatokkal alátámasztott informálásnak kell megtörténnie a munkáltató részéről. Ha az elválás oka a munkavállaló hibáján kívüli esemény, arról részletes ismertetést szokás adni, azután pedig demonstrálni a további lehetőségeket. Amennyiben nem a munkáltató elvárásainak megfelelően végzed a rád szabott feladatokat, úgy minden esetben szükséges egy erről folytatott kétoldalú kommunikáció. A közvetlen vezetőd, vagy humán területen dolgozó szakember veled közösen kell feltárja a helyes munkavégzés akadályait, korlátait, amelyek miatt nem a várt módon teljesítesz. Ez egyfajta visszacsatolás a munkáltató részéről, ami ugyanakkor szóbeli figyelmeztetésnek is minősülhet.


2. Segítségnyújtás

Létszámleépítéskor és rossz teljesítmény esetén is elsődleges, hogy a feltárt problémák után a felettesed partnerként tegyen kísérletet a megmentésedre, segítésedre, vagy teljesítményed fokozására. Lehetőségeihez mérten felajánlhat bizonyos fajta segítséget fejlesztések formájában, vagy akár külső segítség bevonásával.


3. Lehetőség a változásra és outplacement

Ha a főnököd nincs megelégedve veled és magad is úgy látod, van fejlesztendő terület a munkádban, a vezetőség biztosíthat számodra továbbképzési lehetőségeket (pl. kommunikációs vagy eladást serkentő tréningek, idegennyelv oktatás, szoftverkezelő tanfolyamok stb.) A fejlesztendő terület kijelölésekor és a közös megegyezésen alapuló képzések megkezdése előtt természetesen szükség van határidő kijelölésére is, amelyre neked, mint felzárkózási, a munkáltatódnak, pedig mint türelmi időszakként kell tekinteni. Létszám leépítés esetén a munkáltató érdeke, hogy a valóban jó munkaerőt magánál tartsa, ezért szétnézhet házon belül, hátha lát lehetőséget számodra egy más típusú pozíció betöltésére. Egyéb segítségként szóba jöhet munkaerő kölcsönző, vagy fejvadász cég felkérése az új munkahelyed megtalálásának támogatásaként, illetve egy nagy gonddal és odafigyeléssel elkészített referencia levél, vagy csomag elkészítése számodra. Ha a vezetődnek esetleg tudomása van más cégeknél betölthető nyitott pozíciókról, úgy közvetlenül is beajánlhat téged, vagy biztosíthat róla, hogy amennyiben a jelenlegi helyen a későbbiekben üresedés adódna, arról valamilyen formában értesíteni fog.


4. Írásos figyelmeztetés a határidő tükrében

Amennyiben a munkavállalóként lehetőséget kaptál készségeid, munkavégzéssel kapcsolatos képességeid fejlesztésére, úgy a munkavégzés az új ismeretekkel gazdagodva kell folytatódjon a részedről. Ha a vezetőség a kijelölt türelmi időszakon túl is úgy látja, hogy a képzés után sem megfelelő a teljesítményed, úgy írásos formában is köteles értesíteni erről. Így a munkáltatód teljes körűen, legjobb igyekezete szerint járt el, vagyis innentől kezdve nem rajta múlik a sorsod.


5. Szép és/vagy engedményes elbocsátás

Bár az elválás egyik fél számára sem a legkellemesebb időszak, mégis gyakran előfordul, hogy ez a lehető legjobban meghozható döntés részükről. Amennyiben mindketten közös megegyezéssel kívántok elbúcsúzni egymástól, úgy a munkáltató felajánlat bizonyos személyre szabott, enyhítő körülményeket. Így például a hátralevő munkaidőd részleges, vagy otthonról végezhető letöltését, a szabadságok javadra történő megadását. Ezek természetesen minden esetben meg kell feleljenek a munka törvénykönyvében írottaknak és a szerződés felbontását, valamint annak részleteit is írásban kell rögzítsétek.


Bízunk benne, hogy veletek kevés esetben fordul elő ilyesmi, azonban ha mégis, reméljük segítségetekre voltunk ezzel az összeállítással a nehéz időszak átvészeléséhez! Jó munkát, és folyamatos sikereket kívánunk!

Mit csinálsz, ha észreveszed, hogy valaki lefotózott a metrón? – igaz történet

Eszedbe sem jut, hogy ilyen valaha is megtörténhet veled. Pedig tuti, hogy nem ritka eset.

Hatalmas hír: a Testről és lélekről Oscar-jelölt!

Enyedi Ildikó filmjét a legjobb idegen nyelvű film kategóriájában jelölték.

Külföldre megy tanulni a gyerek? Néhány dolog, amit érdemes elintéznetek

Ösztöndíj vagy akár nyelvtanulás? Remek lehetőség, ha kellően felkészültök rá a gyerekkel!

7 dolog, amire anyaként idén NEM-et fogok mondani

Nagy bajban van az ember, ha anyaként képtelen nemet mondani!

Helen Mirren és Liam Neeson annak idején felvett egy szexjelenetet, ami aztán nem került be a filmjükbe

A két színész évekig együtt is élt a 80-as évek elején; most mintegy véletlenül kerültek ugyanabba az adásba egy talkshow-ban.

6 étel, amit TILOS a fagyasztóba tenni – és 6, amiről nem tudtad, hogy lehet

Vajon a sajt melyik kategóriába tartozik? És az avokádó? Most megtudhatod!

Azonnal beszippantott minket a Gilmore Girls készítőinek új sorozata

Sőt, legalább olyan felhőtlenül élveztük a The Marvelous Mrs. Maiselt, mint a Szívek szállodáját. Elragadó sorozatba botlottunk a fáradhatatlanul optimista fiatal háziasszonyról, aki szenvedélyesen keblére öleli az 50-es évek komformista New Yorkját, miközben fellázad ellene.

8 dolog, ami minden nő fejében megfordul, aki diétázik

A pocsék időben legszívesebben egész nap csak aludnál. Így viszont nem fogod látni az életmódváltás eredményét... A runnersworld.hu összeállítása.

Nincs tériszonyuk, az tuti: 120 méter magasságban készültek ezek az esküvői fotók

Hú, ez durva! Nem biztos, hogy mi az igenre tudnánk koncentrálni ebben a magasságban...

9 dolog, amit sosem tennék meg a fiaimmal a beleegyezésük nélkül

„Sosem sérteném meg a gyerekeim önrendelkezési jogát a testük felett” – írja az amerikai Steph. Az írása nagyon elgondolkoztatott bennünket. Ti egyetértetek vele?

4 jel, ami arra utal, hogy lassú az anyagcseréd + 6 egyszerű változtatás, amivel segíthetsz a bajon

Ezekre a megoldásokra talán még nem gondoltál – érdemes kipróbálni őket a jobb közérzet és persze a karcsúbb derékvonal érdekében.

Britanniában jóval elfogadottabb az otthon szülés, mint nálunk – olyannyira, hogy Katalin hercegné is ezt fontolgatja

György herceg és Sarolta hercegnő egy londoni kórházban született; a harmadik babát a Kensington-palotában tervezi világra hozni a hercegné bennfentes források szerint.

21 kreatív dolog, ha instant feltöltődésre van szükséged

Töltődj fel bármikor egy ilyen kreatív elfoglaltsággal!

5 jel, hogy dehidratált vagy (egyiknek sincs köze a szomjúsághoz)

Ha szomjas vagy, akkor már késő, mert dehidratálttá vált a szervezeted – állítják sokan. De nem csak az italok utáni vágyakozás utalhat arra, hogy a tested szomjazik!

Napi horoszkóp január 22.: az Ikrek segítőkészségüknek köszönhetik népszerűségüket, a Vízöntők a változás szelét érzik

A hét első napján is érdemes elolvasnod a napi horoszkópodat, mert izgalmas üzeneteket találsz az egyes csillagjegyek alatt!

Ez meg mi a csuda? Hát büszkeségfal a gyerekeknek! Hogy mi???

És vajon jót teszünk vele – vagy sem? Igaz történet.

Nehéz megfelelő méretű otthonra lelned? 6 szempont, amit mérlegelj a keresésnél!

Hezitálsz, hogy mekkora otthon lenne a megfelelő? Segítünk a döntésben.

Kövess minket

Legyen stílusos új éved! Féléves Éva-előfizetéshez most féléves InStyle-előfizetést kapsz ajándékba!

Csak 2995 Ft