14 dolog, amit nem szeretek a locsolkodásban

14 dolog, amit  nem szeretek a locsolkodásban

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel!

P

Pedig tisztelem, becsülöm (és azokat is, akik másképp vannak vele). Íme egy lista, minden külön értesítés helyett.

1. Hogy nem értem, miért nem tudok mit kezdeni vele annak ellenére, hogy el szoktam ámulni a több ezer éve létező intézményeken, amilyen a római Pantheon, és szeretem a régi népi dolgokat is, például a népzenét vagy ahímzett párnát.

2. Hogy süteményt kell sütni. Szeretek süteményt sütni, de csak ha igazán van kedvem, és ez nem mindig esik egybe a naptárban található ünnepnapokkal.

3. Hogy pénzt szokás adni a locsolóknak.

4. Akkor is, ha gyerekek.

5. Hogy szemmelláthatóan nálam már csak a locsolók érzik hülyébben magukat. Egyetlen férfi ismerősöm sincs, aki élvezné ezt.

6. Hogy ilyenkor mindig ki kell találnom, hova menjek, ahol nem találnak meg.

7. Hogy ha mégis beállítanak hozzám, akkor rendetlenség van nálam (ami igazából az év többi napjára is érvényes), pizsamanadrág van rajtam valami kétes tisztaságú pólóval, és valószínűleg még nem zuhanyoztam aznap.

8. Hogy van egy babonás énem, amely piszkál, hogy ha nem locsolnak meg, az esetleg nem fog használni nekem atermékenységet vagy a szobámban lakó cserepes fikuszok gyarapodását illetően.

9. Hogy a rokonaim is meglocsolnak. Miért?

10. Hogy meg kell puszilni a locsolókat. Azt hiszem, most már minden ismerősöm tudja, hogy ha rajtam múlik, csak nagyon különleges alkalmakkor adok puszit. Nem ott van nekem az intimitás határa, ahol másoknak, úgy látszik. Már az óvodában megtagadtam ezt egy fiútól, akit nem kedveltem: a „szabad-e locsolni” kérdésre azt válaszoltam, hogy nem szabad. Mire ő: „akkor megmondlak.”

11. Jut eszembe, a locsolóversikék. Semmi bajom velük, csak furcsán hangzanak a Középső-Ferencvárosban. Ha régi klasszikusok, akkor azért, ha újak és „mókásak”, akkor azért.

12. Hát, igazából a fenti állítás az egész locsolkodásra igaz. Urbánus környezetben nemigen működik.

13. Hogy büdös lesz a hajam. Szerintem nincs olyan lány, aki lelkesedne ezekért a „kölnikért”.

14. Hogy már annyira elszokott tőle mindenki akörnyezetemben, hogy akkor sem jönnének locsolni, ha várnám őket.

fotó: Europress

Három dolog, amit mégiscsak szeretek a húsvéti locsolkodásban


1. Hogy nem írja elő semmilyen törvény vagy kormányrendelet, és nem élek olyan településen, ahol „illene”. Hogy el lehet húzni a francba már korán reggel, ha az ember „nem vár senkit”.

2. Hogy kedden már senki sem érez kényszert arra, hogy pótolja a mulasztást. (Egy pillanat. Ha az óvodában is meglocsoltak, az nem lehetett húsvéthétfőn, ugye?)

3. A tojásfestést. Legalábbis elkezdeni, aztán persze mindig elrontom. De akkor is.

Tovább olvasok
25 különleges tehetség kihívásai és sikerei a Szegeden nyílt kiállításon

Esélyegyenlőségi kiállítás nyílt a Szegedi Tudományegyetem József Attila Tanulmányi és Információs Központjában. A tárlat alapjául az a „25 tehetséges ember története” című kiadvány szolgált, amely olyan fogyatékkal élő tehetségeket mutat be a művészet, a sport, a tudomány és a közélet területéről, akik valódi értéket teremtettek és mások számára is példaként szolgálnak.

8 remek tipp, hogyan rakj rendet az autódban

Az autód pici hely, ezért gyorsan lesz benne nagy kupi. Nem kell ennek így lennie, mutatunk néhány rendszerezési tippet, és mostantól mindig jó érzéssel indulhatsz reggel munkába.

Kövess minket

A negyed éves Éva előfizetésed mellé most fél évig az APA magazin 3 lapszámát is megkapod

Csak 2970 Ft

Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy jobban megismerjük a felhasználói viselkedést és érdeklődést, valamint ezek segítségével személyre szabjuk és javítsuk a reklámokat. Weboldalunk használatával ezen feltételeket ön automatikusan elfogdja. További információkat az adatkezelési tájékoztatóban olvashat.
Megértettem