Neked mikor van a „libidórád”?

Neked mikor van a „libidórád”?
Forrás: europress

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel!

Ó

Órarendbe kéne iktatni a libidórát! Mert mindenkire máskor tör rá a vágy, így tisztességes lenne felkészíteni a főnököt, mikor kell szünetet tartani a munkában...


A pacsirta-bagoly meccset egyelőre, úgy tűnik, az előbbiek fölényesen nyerik. Ez nemcsak az utóbbiakkal kiszúrás, hanem össztársadalmi és össz-szexuális mutatónk szempontjából is igen aggasztó. Nem röhögni, komolyan beszélek.

Mondjuk ki nyíltan: pacsirtaterrorban élünk. Hiszen mi másnak lehetne nevezni azt a társadalmat, amelyben normálisnak tartott elvárás, hogy az emberi hajnali fél 8-kor már egy tömött buszon zötykölődjön sorstársai alvásszagú leheletében pácolódva. Ahol nem vonulnak milliók utcára, amiért hónapokon át sötétben kell munkába indulniuk. Emlékszem, amikor általános iskolásként a nulladik óra nevű elmebeteg találmány miatt hajnalokat vacogtam át a fagyos buszmegállóban. Istenem, mindjárt megszakad magamért a szívem.

Szabálytalan bioritmus

Forradalmi tirádám után félve bevallom, hogy én magam a legvadabb pacsirták közé tartozom. Akkor vagyok a legboldogabb, ha 6 előtt ébredek, 7-kor már a második kávémmal csicsergek a laptop előtt, fél 8-ra pedig rendszerint elintézendőim öles listájának telefonálgatási részéhez érkezem. De ettől még mélyen együtt érzek az éjszakai működésre hangolt baglyokkal, akiknek ez az egész 8–4-ig munkaidős berendezkedés maga lehet a fizikai erőszak. Hát hogy lehet szerencsétlenektől elvárni, hogy akkor dolgozzanak, amikor épp minden porcikájuk aludna, és akkor hortyogjanak csöndben az ágyban, amikor szívük szerint az éjszakában röpdösnének? És ha ez nem lenne elég, gyászos helyzetüket még az össznépi megvetés is súlyosbítja.
A „hasadra süt a nap” típusú ítéletek még akkor születtek, amikor a természettel – és a természetből – élő embernek alkalmazkodnia kellett Gaia asszony ciklusaihoz.

De a 21. században nem tök mindegy, hogy az ember reggel 8-kor vagy este 11-kor írja meg azt a nyomorult beszámolót?

A libidó hasonlóképp működik. Nem tessékre jön. Márpedig ebben a merev munkaidő-mániában, amiben élni kényszerülünk, ezt is egy programpontként kell beiktatni. Reggel: kelés, délben: míting, este: szex. De mit csináljon az, akinek reggel minden porcikája szexet kívánna, ehelyett a harisnyáját kell rángatnia, hogy el ne késsen? Vagy itt vagyok például én, akinek rendre délután szökik egekbe a libidója. Nézhet rám bárki bármilyen szúrós szemmel, 2 és 4 között mindenen jár az agyam, csak a munkán nem. Számomra a déli országok sziesztája a világ legcsodálatosabb találmánya. Aztán eljön az este, amikor a „normális emberek” ágyba szoktak bújni egymással, én meg már csak arra vágyom, hogy a fejemre húzzam a takarót – egyedül.

A jövendő nemzedékért
Ha én felelős, a jövőért és a nemzetért aggódó politikus volnék, először ezt a kérdést vizsgálnám meg. Hiszen mindenkinek joga, hogy akkor szeretkezhessen, amikor éppen kívánja, és ne akkor, amikor épp ez a tantárgy következik a társadalom írta órarendben. Szép új világomban lenne valami központilag hitelesített kütyü, amivel a libidó erősségét lehetne mérni. Ennek alapján mindenki kaphatna egyéni időbeosztást és igazoltan hiányozható órákat. „Bocs, főnök, most mennem kell. Tudja, nekem 11-től 1-ig tart a libidórám.” De szép is lenne! Nem elég, hogy újra összhangba kerülhetnénk ösztöneink diktálta, természetes időbeosztásunkkal, de a születésszám is bizonyára nőne. Tudom, tudom, a szex társasjáték és nem pasziánsz, elméletem tehát némileg instabil alapokon áll, ha a rendszerbe nem kalkulálom be a párok libidójának összehangolását. További intézkedési terveim kidolgozását azonban későbbre halasztom. Mindjárt délután kettő.

Gyász: 37 évesen elhunyt Fábián Juli énekesnő

Juli nyáron jelentette be, hogy ideiglenesen visszavonul, mert a gyógyulására kell koncentrálnia.

Téged sosem érintett a bullying? Nézd meg ezt a szenvedélyes videót és máshogyan fogod gondolni!

Ne görgess tovább: ez a téma annál jóval többet ér, minthogy máris elengedd!

8 minimál manikűrötlet karácsonyra

Egy ilyen minimál lakkal nemcsak az ünnepeket, hanem még az első néhány munkanapot is kibírhatod az újévben.

Nagyvárosban élsz, sokat dolgozol, stressznek vagy kitéve? Ha bármelyik igaz rád, így tarts kényeztető bőrpihentetést az ünnepek alatt

Hagyd a bőrödet is ünnepelni! Ilyen trükkökkel pihentetheted a rohanós hétköznapok után.

Az Oscar-jelölés előszobájában a Testről és lélekről – érdekesen alakul a mezőny

Enyedi Ildikó az egyetlen női rendező a kilenc döntős között.

Csak szeretetből érdemes – Interjú Korpás Krisztinával

19, 16, 9 – három fiú. Nem szerepelnek pletykalapokban, és az apjuk, Tilla sztársága miatt sose lennének hajlandóak kamera elé állni, de az anyjuk kedvéért most igent mondtak. Interjú az Éva január–februári lapszámából.

Barna foltok jelentek meg az arcodon? Tudd meg, mi állhat a hátterében, és mit tehetsz ellene – 5 tipp

Előfordult már, hogy barna foltokat, ráncokat vagy más bőrhibákat vettél észre az arcbőrödön? Ha ilyesmit tapasztalsz, akkor azonnal cselekedned kell – el is mondjuk, hogy miért és mit tegyél.

Zöld út az egészséghez: a zöld turmixok 6 előnye + 3 szuper recept

Ha a gyors méregtelenítés és a jobb közérzet a cél, válassz egy jó zöld turmixot!

3 húsétel mennyei salátával az ünnepi asztalra

Nem kell lemondanod a finom húsételekről az ünnepek alatt sem! Készíts hozzájuk ízletes salátákat, így tedd könyedebbé a fogásokat!

15 helyzet, amit csak az ért, aki karácsonykor is dolgozik

Már meg sem próbálod elképzelni, hogyan lehetne egy pihenőnapod is a szeretet ünnepén.

Napi horoszkóp december 15.: az Ikrek vállalják a véleményüket, az Oroszlánok nagy nyomás alól szabadulnak fel

A hét utolsó munkanapján se feledkezz meg a horoszkópodról, hisz a csillagok mára is izgalmas üzeneteket küldtek!

Megjelent az ÉVA január–februári száma, nézz bele!

Mint mindenki, az elmúlt hetekben mi is sokat beszélgettünk a zaklatási ügyekről, és ezzel kapcsolatban a nők és a férfiak felelősségéről. Vajon mikor válik természetessé, hogy intim kapcsolat csak kölcsönös beleegyezésen alapulhat, hogy a másik teste nem kisajátítható, hogy a hatalmi pozíció nem mindenre jogosít fel? Vajon a mi gyerekeink már más világban élnek majd? A te fiad hogyan viselkedik majd a nőkkel?

Top 5 gluténmentes sütirecept

Ebben a gyűjteményben ínycsiklandó gluténmentes sütirecepteket találsz.

„Hogy megértsék, mit jelent: szívd fel, begyem, a sok vizet” – Horváth Dorka, a BOOKR Kids alapítója

Horváth Dorka író és közgazdász 2015-ben alapított egy startupot, amelynek azóta többezres olvasótábora van itthon és külföldön is. A BOOKR Kids egy mesetár-alkalmazás, amelyet mobilon és tableten lehet használni; a benne szereplő mesék olvashatók, hallgathatók, színes-szagos animációval rendelkeznek és minden egyes történethez fejlesztőjáték is tartozik. Dorka mindezzel együtt nem számít arra, hogy örökre búcsút kellene mondanunk a papírra nyomtatott könyveknek. Interjú.

DIY ajándékok a gyerkőctől apának – 9 egyedi ötlet

De mit kapjon apa karácsonyra? Nos, akár ezek közül bármelyiket!

Hogy miért tűrik el ennyien és ilyen sokáig a szexuális zaklatást? Salma Hayek borzalmas Harvey Weinstein-történetéből kiderül...

A producer folyamatosan zaklatta a színésznőt, aki rendre nemet mondott neki, mire Weinstein beteges feltételekhez kötötte, hogy befejezhessék a Frida című film forgatását. Ez a komplex történet nem sok kétséget hagyhat afelől, hogy a szexuális zaklatás munkahelyen nem csupán férfi és nő közötti játszma, hanem a hatalomgyakorlás eszköze, amelyet követően még az áldozatra nehezedik a mérlegelés terhe, hogy megéri-e továbbra is áldozatnak maradnia.

10 mém, amit biztosan értékelni fogsz, ha te vagy az egyetlen a családban, aki szingliként tolja végig az ünnepeket

Idén se tudsz még egy fél pasit se felmutatni? Miközben a többiek már eljegyezték egymást, babát várnak etc. etc.? Először is, nem vagy egyedül, másodszor is kinek mi köze hozzá, nem igaz?

Kövess minket

Legyen stílusos új éved! Féléves Éva-előfizetéshez most féléves InStyle-előfizetést kapsz ajándékba!

Csak 2995 Ft