Brutális állatkínzás egy perei szaporítótelepen: állattetemek a fagyasztóban és borzalmas állapotban lévő kutyák

Borítókép: Brutális állatkínzás egy perei szaporítótelepen: állattetemek a fagyasztóban és borzalmas állapotban lévő kutyák Forrás: Noé Állatotthon Alapítvány/ Facebook
Brutális esetről számolt be a közösségi média platformján a Noé Állatotthon Alapítvány. A hétvégén az állatvédők a helyi erők segítségével számoltak fel egy perei szaporítótelepet, ahol embertelen körülmények között tartott állatokat egy meglehetősen zavart állapotú nő.

A bejegyzésből kiderült, hogy a lakosság jelentette a polgármesternek, hogy konkrétan tarthatatlan állapotok vannak egy közeli szaporítótelepen. A jegyző a kiérkező rendőrökkel együttműködve megkezdte a hely felmérését, ahol hamar kiderült, hogy egyrészt eljárást kell indítaniuk borzasztó állatkínzások miatt, másrészt pedig az embertelen körülmények folytán értesíteni kellett az állatvédelmi szervezeteket is.

Brutális körülmények voltak

A 6 órás helyszínelés során olyan körülményeket tapasztaltak, melyek elképesztően megrázóak voltak. Az alapítvány a következőt írja:

„Félelmetes és abszurd volt minden, ami ott zajlott. Tetemek az emberi élelem között a fagyasztóban. A nő simogatta a fagyott kölyköket és mondta, hogy mélyen alszanak. Kamionba zárt macska egy csontvázzal és elképesztő mocsokkal. Az udvaron foszló megannyi tetem, de legabszurdabb egy megnyúzott kutya volt. Szeretetből saját kezűleg megnyúzott egy tetemet. Eltette a bőrt, értitek?”

A lakosság jelentette a Polgármester Úrnak, hogy tarthatatlan állapotok között, borzasztó bűzben szenved több kutya. A...

Posted by Noé Állatotthon Alapítvány on Friday, August 25, 2023

Külföldi piacra tenyésztették az állatokat

Mint kiderült, az embertelen körülmények között tartott állatokat külföldi piacra szánták, ahol bizony akár több ezer euróért is el tudták adni őket. Ami pedig még ennél is megdöbbentőbb, hogy a bizonyítékok szerint még egy állatorvos is asszisztált ehhez az állatkínzáshoz.

A helyzet olyan súlyos volt, hogy egy tucat állatmentő szervezet segítsége kellett ahhoz, hogy fel tudják számolni a szaporítótelepet, ez pedig hajnali fél 4-ig tartott.

Az összes kutya szívférges volt

A szervezet arról is beszámolt, hogy az összes életben talált kutya szívférges volt. Ám ez a körülményekhez mérten nem is meglepő, ugyanis az alapítvány elmondása szerint mindenhol rétegesen állt a kutyaürülék, továbbá mocskos állott víz volt itatás céljából kirakva, ezentúl a hőség elől nem volt árnyék biztosítva, és a területen magas gaz nőtt, mely szinte ellepte az állatokat.

A helyszínen nemcsak szaporított kutyusok voltak, hanem más szaporítóktól felvásárolt kölykök is, akiket szintén azzal a céllal hoztak el, hogy külföldön árusítsák őket.

A Noé Állatotthon Alapítvány két kritikus állapotban lévő kutyát fogadott be

A Noé Állatotthon Alapítvány két angol bulldog jellegű kutyát fogadott be, akiket kritikus állapotuk miatt azonnal állatkórházba szállítottak, ahol az egyikükön életmentő műtétet is végeztek. Ugyanis mint kiderült, a kutyus hasában egy hatalmas 8 kg-os (!) tumor volt, mely egészen a hasnyálmirigyétől a vastagbeléig le volt tapadva, így a lépét is el kellett távolítani. Miután egy ekkora daganatot veszélyes eltávolítani, ezért még aggódnak a kutyus állapotáért, aki egyelőre biztatóan viselkedik, ugyanis már evett, ivott és mozog is. Azonban a legfrissebb laborja szerint azonnali vértranszfúzióra volt szüksége, így az egyik önkéntesük kutyusa sietett a segítségére. Azonban még így is kétséges a kutyus állapota. Arról nem is szólva, hogy óriási állatorvosi költségei vannak, melyet valószínűsíthetően a szaporító nem fog megfizetni, így a Noé Állatotthon Alapítvány anyagi segítséget kér, hogy meg tudják menteni a kutyus életét.

#Perei_Szidónia 💔 Szidinek, a perei szsporító horrorból kimenekített bulldognak, akiből 1,5 napja egy 8!kg-os daganatot...

Posted by Noé Állatotthon Alapítvány on Sunday, August 27, 2023