Kutyáddal pancsolnál? 5+1 strand az országban, ahol kedvenceddel együtt élvezheted a vizet!

Borítókép: Kutyáddal pancsolnál? 5+1 strand az országban, ahol kedvenceddel együtt élvezheted a vizet! Forrás: Unsplash/Patrick Hendry
Nyáron, a nagy hőségben a legjobb a vízparton hűsölni, ám hazánkban még viszonylag kevés olyan strand van, ahová a kis kedvenceinket is beengedik. Éppen ezért olyan helyeket gyűjtöttünk most össze, ahol a kutyusokat is tárt karokkal fogadják, és együtt pancsolhatunk velük.

Kutyásként egyáltalán nincs könnyű dolga azoknak, akik a kedvencükkel szeretnék megélni a strandolás örömeit is és nem akarják otthon hagyni őket. Ám nagyon fontos, hogy mi, kutyások is betartsuk az előírásokat! A hazai jogszabályok szerint kutyával csak nem kijelölt fürdőhelyen vagy olyan területen strandolhatunk, ahol a kutyák fürdetése nem tilos.

Forrás: Pexels/Shantanu Goyal

Szerencsére évről évre egyre gyarapodik azoknak a vízparti helyeknek, strandoknak a száma, ahol a négylábú társaink is szívesen látott vendégek. Ám ezeken a strandokon vannak szabályok, amelyeket be kell tartani. A kutyás strandok területén a kutyákat pórázon kell tartani, kivéve a kijelölt fürdő- és futtatóterületeken és a gazdiknak kötelességük összeszedni a kutyák után maradt ürüléket, és a kijelölt hulladékgyűjtőkbe helyezni azt. A strand szolgáltatásait csak egészséges, oltott kutyák vehetik igénybe.

Összegyűjtöttük hazánk legnépszerűbb kutyabarát strandjait – íme, az 5+1 legszuperebb hely, ahol együtt élvezhetitek a nyár örömeit!