A 11 legbizarrabb állat: igen, egy bolygón élsz velük!

Borítókép: A 11 legbizarrabb állat: igen, egy bolygón élsz velük! Forrás: Getty Images/DigiPub
A Föld nevű bolygó emberszemmel néha egészen elképesztő külsejű állatoknak ad otthont. A furcsa, félelmetes kinézetű, aprócska vagy épp gigantikus méretű élőlények sokszor mintha egy fantasy-szerző agyából pattantak volna elő teljes fegyverzetben, holott erről szó sincs.

Mindannyian köztünk, mellettünk élnek, és pontosan annyi joguk van elfoglalni a bolygón egy darabka teret, mint bármelyikünknek. Nézzünk néhányat közelebbről!

Koboldcápa

Rózsaszín bőre és meglehetősen érdekes megjelenése teszi egyedülállóvá ezt az emberre amúgy veszélytelen cápafajt (azért ne simogassuk meg, ha mégis összehoz velük a sors). A többi cápától leginkább lapos és nyúlt orra, és előreugró állkapcsai különbözteti meg.

Forrás: YouTube

Pandahangya

Hitted volna, hogy a picurka panda formájú lény valójában egy szárny nélküli darázs? A dél-amerikai faj ennivaló kinézetét meghazudtolóan nagyot tud harapni, ami szerencsére nem halálos az emberre, viszont annál fájdalmasabb.

Forrás: YouTube

Vörös szájú denevérhal

A csábos ajkú, természet által kirúzsozott halacska a Galapagos-szigeteknél él, és uszonyaival leginkább a harminc méter mély tengerfenéken sétafikál, mivel élőhelyét meghazudtolóan rossz úszó. Cserébe viszont akár szépségversenyt is nyerhetne.

Forrás: YouTube

A további furcsa lényeket galériánkban találod!