Zöld út az egészséghez: a zöld turmixok 6 előnye + 3 szuper recept

Borítókép: Zöld út az egészséghez: a zöld turmixok 6 előnye + 3 szuper recept
Ha a gyors méregtelenítés és a jobb közérzet a cél, válassz egy jó zöld turmixot!

A zöld turmixok nem ismeretlenek az egészségtudatos életmódot folytatók körében, de azt már kevesen tudják, hogy egész pontosan miért jobbak ezek a frissítők, mint a hagyományos változatok. Íme néhány előnyük:

  1. Többféle tápanyaggal látnak el. A zöld smoothiek gyakori összetevője, a spenót például ásványi anyagokban gazdag, emellett A-, C- és K-vitamint is tartalmaz. A radicchio salátalevél pedig A-, C-, E- és K-vitaminban, folsavban, kalciumban, magnéziumban, foszforban és káliumban is bővelkedik. Bár a jégsalátáról kevesen tudják, de az összes vitamin megtalálható benne a B12- és a D-vitamin kivételével.
  2. Egészségesebbek. A hagyományos gyümölcslevekből és a boltokban kapható turmixokból ugyanis kivonják a legtöbb rostot, pedig a megfelelő emésztés szempontjából ez a tápanyag is fontos.
  3. Jó választásnak számítanak akkor is, ha alapvetően nem vagy oda a zöldségekért. Hogy miért? Nos, a kedvenc gyümölcseiddel keverve szinte észrevétlenül fogyaszthatsz többet belőlük (ez a módszer gyerekeknél is jól beválik!)
  4. Alacsonyabb a cukortartalmuk. A palackozott gyümölcslevek sokszor hozzáadott cukrot tartalmazhatnak, míg otthon te döntöd el, édesíted-e, és ha igen, akkor mivel.
  5. Alacsonyabb a kalóriatartalmuk is. Ugyanis sokkal több vizet és rostot tartalmaznak, mint ha csak gyümölcsből készítenél italt. A víztartalmuk közvetkeztében nagyszerűen hidratálnak és a regenerációra is pozitív hatással bírnak.
  6. Ezen kívül persze az sem elhanyagolható szempont, hogy nagyon egyszerű őket elkészíteni, kedvedre állíthatod össze a hozzávalók listáját és akár előre is megcsinálhatsz belőlük egy nagyobb adagot, amit később a hűtőben tárolhatsz.

Ahogy látod, a fenti okok miatt a levélzöldségekkel gazdagított italok tökéletesek lehetnek futás vagy bármilyen keresztedzés után, hiszen segítenek a szervezetednek pótolni a mozgás során elvesztett tápanyagokat!

Meghoztuk a kedvedet a turmixoláshoz? Próbáld ki a következő három szuper zöld turmix receptet, azt is eláruljuk, melyik, miért tesz jót neked!